یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

مدیر پیشین برج فناوری اطلاعات کیش:

امنیت، سرعت و گستره پوشش رمز موفقیت وایمکس در دنیا است

تزئيني

یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۱:۰۰


مدیر پیشین برج فناوری اطلاعات کیش، امنیت بالا در فناوری وایمکس را از مهمترین ویژه‌گی‌های این فناوری دانست و گفت: امنیت بالای انتقال داده‌ها که در شبکه وایمکس وجود دارد، موجب می‌شود تا داده‌ها به صورت رمزگذاری شده منتقل شوند و دسترسی به داده‌ها صرفا با داشتن مجوز مربوطه امکان پذیر باشد.

وایمکس نیوز - فرهاد ساده، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: مشترکان شبکه وایمکس باید بتوانند در هر نقطه‌ای با داشتن اجازه‌ اتصال، به شبکه متصل شده و از امکانات ویژه آن برخوردار شوند.
وی افزود: همه به یاد داریم که تا چندی پیش، اتصال به اینترنت و استفاده از آن تنها از طریق خطوط تلفن و مودم‌های Dial-Up امکان پذیر بود، اما با ورود اینترنت پهن باند و پرسرعت، دنیای تبادل اطلاعات متحول شد.
وی بیان کرد: نیاز به تبادل سریع اطلاعات موجب شده است تا فناوری‌های مرتبط با آن، در طول دهه‌های اخیر پیشرفت چشم‌گیری داشته باشد. فناوری‌های ADSL و WI-FI و اینترنت بی‌سیم سهم عمده‌ای در ایجاد تغییرات عظیم در دنیای اطلاعات ایجاد کرده و اکنون نیز با ورود وایمکس، جهان در آستانه تجربه‌ای نو در دنیای اینترنت قرار دارد.
وی گفت: وایمکس مخفف عبارت World Wide Interoperability for Microwave Access است که به عنوان راه‌حلی برای دسترسی به شبکه جهانی از طریق امواج مایکروویو به شمار می‌رود و امروزه به پرطرفداراترین فناوری ارتباطی شهری تبدیل شده است.
این کارشناس گفت: وایمکس، سیستم دیجیتال ارتباط بی‌سیم بوده و جایگزینی مناسب برای شبکه‌های ADSL و حتی شبکه‌های بی‌سیم کوتاه برد در نواحی شهری محسوب می شود.
وی افزود: از بزرگترین نقاط قوت این فناوری نسبت به دیگر فناوری‌های بی سیم، برد بالای امواج آن و امکان دسترسی به آن در مسافت‌های بسیار طولانی است.
وی گفت: مهم‌ترین ویژگی وایمکس، بی‌سیم و سیار بودن آن در فواصل طولانی مانند یک شهر بزرگ است، بدون وایمکس امکان متحرک بودن کاربر تقریبا صفر است و کاربر به محیطی بسته محدود می‌شود؛ از دیگر ویژگی‌های وایمکس این است که علاوه بر داده، صدا و تصویر را نیز به خوبی پشتیبانی می‌کند و کاربر می‌تواند بدون محدودیت زمانی در تمام شبانه‌روز به هر مقدار که پهنای باندش اجازه دهد، دریافت و بارگذاری اطلاعات را انجام دهد.
ساده، با بیان اینکه تا پایان سال 2008 بیش از200 اپراتور در سطح جهان خدمات وایمکس را عرضه ‌کرده‌اند بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود تا سال 2012، این رقم به 538 اپراتور در سطح جهان برسد. در این بین، منطقه خاورمیانه سهمی 4 درصدی از کل پیاده‌سازی‌ها و توسعه‌های جهانی وایمکس داشته است. پیش بینی‌ها همچنین نشان می‌دهد که تا سال 2012 تعداد کشورهایی که تحت پوشش این شبکه‌ها خواهند بود به 201 کشور از مجموع 234 کشور برسد که این خود حکایت از گسترش وسیع این فناوری در دنیا و اقبال عموم نسبت به آن دارد.
مدیر پیشین برج فناوری اطلاعات کیش گفت: بررسی‌های صورت گرفته بر روی عوامل مؤثر بر رشد تعداد مشترکان در مناطق مختلف دنیا نشان می‌دهد که کاربران جهانی وایمکس از 300 هزار مشترک در سال 2006 به 131میلیون نفر در سال 2011 خواهد رسید.
وی افزود: احتمالا میزان سرمایه‌گذاری انجام ‌شده برای این فناوری در سال 2011 به 26 میلیادر دلار می‌رسد که رقم قابل توجهی به حساب می‌آید. تولیدکنندگان تجهیزات وایمکس نیز از رشد بالایی برخوردار بوده و تنوع محصول و قابلیت ارایه سرویس‌های متنوع در راس برنامه‌های آنان قرار گرفته است.
مدیر پیشین برج فناوری اطلاعات کیش گفت: اتحادیه وایمکس (WiMAX Forum) که به عنوان مرجع مجوز دهی و تست دستگاه‌ها و تجهیزات وایمکس شناخته می‌شود، اعلام کرده تا اواخر سال 2008، 62 شرکت در حال توسعه تراشه‌های وایمکس و دستگاه‌های کاربران نهایی بوده و 37شرکت نیز در حال ساخت تجهیزات زیرساختی بوده‌اند و محصولات این شرکت‌ها تاکنون در توسعه شبکه‌های وایمکس توسط 407 اپراتور در 133 کشور جهان به کار رفته است.
وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که وایمکس در آینده بسیار نزدیک، اینترنت را در کنار شبکه مخابراتى قرار خواهد داد و چنان انقلابى را در این زمینه به‌ وجود خواهد آورد که روشن کردن اکثر کامپیوترهاى قابل حمل، خانگى و یا خاص، مساوى با اتصال آنها به اینترنت باشد.
وی گفت: وایمکس، نسل دوم پروتکل‌های ارتباط بی‌سیم است که استفاده موثرتر از پهنای باند را امکان پذیر ساخته و در ضمن از تداخل امواج جلوگیری می‌کند و از این طریق، امکان افزایش سرعت‌ انتقال داده‌ها را درمسافت‌های طولانی‌تر ممکن می‌سازد؛ گروهی تحت عنوان WiMAX Forum، متشکل از اپراتورها و تولیدکنندگان تجهیزات وایمکس، ایجاد استاندارد واحد برای آزمایش تجهیزات تولید‌کنندگان محصولات وایمکس را پیشنهاد داده و هدف آن تلاش برای ایجاد حداکثر سازگاری بین تجهیزات مختلف تولید شده توسط تولیدکنندگان مختلف از یک سو و اپراتورها از سوی دیگر است، درست همان گونه که برای یک گروه محصولات صنعتی، استانداردهایی مشابه برای تولید محصولات تعیین می‌شود.
وی با بیان اینکه فناوری نوظهور وایمکس به دلیل داشتن مزیت‌های تخصصی ویژه از اقبال روز افزونی برخوردار شده است، گفت: نبود محدودیت مکانی یکی از ویژگی‌هایی است که وایمکس نسبت به فناوری‌های قدیمی‌تر از خود (نظیر وای- فای) دارد.
وی بیان کرد:‌ وایمکس به کاربران اجازه می‌دهد بدون محدودیت در سراسر منطقه تحت پوشش اپراتور از سرویس خود استفاده کنند، با این ویژگی، اینترنت قابل جا به جایی و حمل و نقل خواهد شد که این امر سرعت رو آوردن صاحبان کسب و کار به استفاده از مزیت‌هایی که اینترنت برای آن‌ها فراهم می‌کند را بیشتر از پیش خواهد کرد.
این کارشناس با اشاره به خدمات ارزش افزوده این سرویس گفت: علاوه بر این، در این فناوری، استفاده از خدمات ارزش افزوده‌ای همچون تلفن اینترنتی "VoIP"، VPN (شبکه اختصاصی مجازی)، Content Providing (موسیقی، فیلم، تصویر و غیره) و بسیاری دیگر نیز گنجانده شده‌ است که این فناوری را به یکی از رقبای جدی سیستم‌های تلفن ثابت، موبایل و دیگر فناوری‌های ارتباطی تبدیل کرده است؛ کمک به ایجاد و گسترش شهرها یا شهرک‌های الکترونیکی نیز از جمله اهداف این فناوری است که امید است بدین وسیله بتوان موجبات آماده سازی چنین بستری را فراهم ساخت.
ساده، درباره مقایسه تفاوت‌ها و برتری‌های وایمکس با فناوری بی‌سیم و ADSL به لحاظ فنی گفت: وایمکس سیستم ارتباطی بی‌سیم است و نیازی به زیرساخت‌های سیمی، کابل کشی و خط تلفن ندارد، اما ADSL نیازمند کابل کشی و خط تلفن است که در بسیاری موارد، هزینه‌های فراوانی را به کاربران تحمیل می‌کند و به دلیل برخی محدودیت‌های فنی در بسیاری از نقاط شهر، امکان دسترسی به ADSL وجود ندارد. به طوری که کاربران مجبور شده‌اند به سیستم‌های کم سرعت و سنتی Dial-UP بسنده کنند و ضمنا، در شهرک‌های صنعتی و مناطق تجاری که در حومه شهرها واقع هستند و با ADSL امکان ارایه خدمات به آنها وجود ندارد، از مزایای اینترنت پرسرعت بی سیم بهره‌مند می شوند.
وی گفت: با وایمکس امکان گسترش موسساتی مثل بانک‌ها، شرکت‌های تجاری و موسسات آموزشی که به اینترنت پرسرعت نیاز دارند، امکان‌پذیر می‌شود اما با ADSL مشترکان تنها می‌توانند در منزل یا محل کار و به عبارتی در یک مکان ثابت و محدود از اینترنت استفاده کنند. او افزود: قابلیت سیار و بی‌سیم بودن وایمکس این امکان را به کاربر می‌دهد که در تمامی نقاط تحت پوشش تنها با استفاده از مودم و اتصال آن به منبع برق و رایانه شخصی، از اینترنت پرسرعت استفاده کنند، با این آزادی عمل مشترکان در تمامی نقاط از جمله محل کار، جلسات و حتی مسافرت به دیگر شهرهای تحت پوشش وایمکس، در تمامی طول شبانه روز قادر به اتصال به اینترنت پرسرعت بی‌سیم خواهند بود.
ساده گفت: مزیت دیگر وایمکس کاربرد گسترده آن به صورت VPN است که تمامی اجزای یک سازمان گسترده بدون محدودیت در مکان‌های جغرافیایی مختلف با هزینه اندک با ارتباط مبتنی بر IP، می‌توانند با سازمان مرکزی خود ارتباط داشته باشند؛ تلویزیون اینترنتی که امکان ارایه محتوای تلویزیونی بر بستر IP را فراهم می‌کند، از دیگر امکانات وایمکس است که می‌توانید فیلم‌های درخواستی را دریافت کنید و از سینمای مجازی و دیدن فیلم‌های سینمایی همزمان با اکران عمومی بر بستر IPTV بهره ببرید.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو