یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

ریشه‌یابی نام شرکت‌ها؛ کلمه‌ی سونی از کجا آمده؟

سوني

شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶:۰۰


«کلمه، به‌طور قطع، قوی‌ترین دارویی است که بشر استفاده می‌کند.» رادیارد کیپلینگ (Rudyard Kipling) روزنامه‌نگار و نویسنده‌ی مطرح انگلیسی در سال ۱۹۲۳ در کالج سلطنتی جراحان لندن، با تشبیه کلمات به دارو می‌گوید کلمات نه‌تنها قادرند شما را هیجان‌زده، فلج یا معتاد کنند، بلکه می‌توانند سلول به سلول مغز شما را به رنگ‌های مختلف دربیاورند! نام‌های تجاری حول محور کلمات شکل می‌گیرند. پیشانی شرکت‌ها برای تعامل با مخاطبانشان فقط یک کلمه است. کلماتی هرچند بیگانه که به زبان ما وارد می‌شوند و فضایی از ادبیات گفتاری و نوشتاری ما را اشغال می‌کنند.

وایمکس نیوز- به مناسبت 70 سالگی تاسیس شرکت سونی، امروز سعی می‌کنیم سر از راز نام این شرکت دربیاوریم. سونی از آن شرکت‌هایی است طرفدارانش احترام خاصی برایش قایل‌اند. بین این همه کلمه‌ی ژاپنی سخت و پیچیده، بنیان‌گذاران این شرکت کلمه‌ی ساده‌ی «سونی» (Sony) را انتخاب کردند. سوال اصلی این است که این کلمه از کجا آمده و آیا ریشه در زبان ژاپنی دارد یا خیر؟ سونی ترکیبی از یک کلمه‌ی لاتین و یک کلمه‌ی انگلیسی است. در واقع واژه‌ی لاتین Sonus به معنی صدا با اصطلاح آمریکایی Sonny به معنی «فرزند جان یا پسر جان (کلمه‌ای که یک مرد مسن با آن یک مرد جوان را خطاب می‌کند.)» ترکیب شده است. «آکیو موریتا» (Akio Morita) از بنیان‌گذاران سونی در جایی می‌گوید: «ما پسرانی (sonny boys) بودیم که در زمینه‌ی صدا و تصویر کار می‌کردیم.»

sony

«آکیو موریتا» و «ماسارو ایبوکا» دو بنیان‌گذار سونی

گویا عبارت sonny boys در دهه‌ی 50 میلادی و از زبان عامیانه‌ی آمریکایی وارد زبان ژاپنی شده بود. احتمالا «آکیو موریتا» و «ماسارو ایبوکا» دو موسس سونی خودشان را اصطلاحا sonny boys قلمداد می‌کردند!

جالب است بدانید که سونی از ابتدا به این نام  شناخته نمی‌شد. این شرکت در سال 1946 و با نام «توکیو تسوشین کوگیو کِی‌کِی» (Tokyo Tsushin Kogyo K.K) تاسیس شد.

tokyo

سونی در ابتدا به نام Tokyo Tsushin Kogyo شناخته می‌شد.

البته بنیان‌گذاران شرکت سعی کردند نام اختصاری «توتسوکو» (Totsuko) را جا بیندازند. آقای موریتا در سفری که به ایالات متحده‌ی آمریکا داشت متوجه شد که تلفظ این کلمه برای انگلیسی‌زبان‌ها دشوار است. از همین رو آن‌ها نام «توکیو تِلی‌تِک» (Tokyo Teletech) را انتخاب کردند. اما پس از مدتی متوجه شدند که پیش‌تر در آمریکا شرکتی به نام Teletech ثبت شده است. تا این‌که در نهایت در دهه‌ی 50 میلادی و با ورود گسترده‌ی محصولات این شرکت به بازارهای جهانی، نام سونی را انتخاب کردند.

sony logo

اولین لوگوی سونی را در سمت چپ تصویر می‌بینید. این لوگو متعلق به سال 1955 است.

در سال 1955 نام سونی روی محصولات این شرکت درج شد و کمی بعدتر، از سال 1958 نام برند Sony Corporation در سراسر جهان بر سر زبان‌ها افتاد.

 

منبع: دیجی کالا مگ

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو