یک کارشناس مخابرات معتقد است که برای اجرایی شدن دولت الکترونیکی در کشور چارهای جز استفاده از سیستمهای باند پهن مانند وایمکس نیست.
وایمکس نیوز - محسن حسین پور در گفتوگو با خبرنگار ما فناوری وایمکس را معادل نسل چهارم دانست و گفت: چنانچه سازمان تنظیم مقررات مجوز وایمکس سیار (موبیلیتی) را به اپراتورهای وایمکس میداد این اپراتورها میتوانستند رقیبی برای نسل سوم موبایل محسوب شوند.
وی ادامه داد: رگولاتوری محدودیت ارایه موبیلیتی را برای اپراتورهای وایمکس برای مدت 2 سال اعمال کرده و به نظر میرسد با اتمام این زمان که دوره محافظت اپراتور سوم موبایل محسوب میشود، زمینه رقابتی خوبی میان اپراتورهای وایمکس و اپراتور سوم ایجاد شود.
حسین پور با تاکید بر اینکه در وضعیت فعلی قیمت مناسبی که بتواند در سبد خانوار بگنجد برای اپراتورها تعیین کننده خواهد بود، گفت: فناوری وایمکس در دنیا تنها برای برخی مناطق که امکان استفاده از سیستمهای باسیم وجود ندارد کاربرد دارد، چرا که ADSL روش ارزانتری برای اتصال محسوب میشود.
این کارشناس مخابرات بیان کرد: وایمکس زمانی نسبت به ADSL موفقتر خواهد بود که بتواند پوشش سراسری داشته باشد و تمام مراکز را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه وایمکس، ADSL و 3G میتوانند استفاده از خدمات ارش افزوده بر بستر ارتباطی را در کشور نهادینه کنند، گفت: از این پس باید شاهد خدمات ارزش افزوده از طریق این بسترها باشیم که این مساله تعیین کننده میزان موفقیت سرویسهای فوق خواهد بود.
حسین پور با بیان اینکه در این رقابت سرویس مکالمه (VOICE) به فراموشی سپرده میشود، گفت: برای اجرایی شدن دولت الکترونیکی در کشور چارهای جز استفاده از سیستمهای باند پهن مانند وایمکس نیست.
وی گفت: در این بستر باید محتوای الکترونیکی نیز ایجاد شود که در این میان صدا و سیما میتواند نقش تعیین کنندهای داشته باشد.
این کارشناس مخابرات معتقد است که دولت باید محدودیتهای استفاده از اینترنت را تغییر دهد و به جای آنکه پهنای باند را محدود کرده و کاربران را از اینترنت پرسرعت محروم کند، محدودیت را از طریق امکانات محتوایی اعمال کند.