فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی به طور مداوم در حال ایجاد تغییراتی در سطح جهان هستند و از طریق توسعه پایدار و بلندمدت در میان محرومترین بخش های جامعه ما، فرصت هایی را برای زندگی بهتر به وجود میآورد.<BR>
وایمکس نیوز - در حالی صد و چهل و ششمین سالگرد تاسیس اتحادیه جهانی را جشن میگیریم که تمام توجهمان را برای بهرهمندی بیشتر از مزایای ارتباطات و مخابرات به جوامع روستایی متمرکز نمودهایم.
امروزه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی به عنوان مرکز ثقل اقتصاد جهان هستند و راهحلهای واقعی در زمینه رفاه و رشد اقتصادی پایدار را ارایه میکنند. فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی به عنوان ابراز شتاب دهنده دستیابی به اهداف توسعه هزاره عمل میکنند.
فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی در محیطهای روستایی فرصت های خوبی برای افزایش درآمد و مبارزه با فقر و گرسنگی و بیماری و بیسوادی ایجاد میکنند. فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی و کاربردهای مرتبط با آنها کلید اصلی بهبود اداره امور و خدمات روستایی از جمله مراقبتهای بهداشتی، آب آشامیدنی و آموزش، غذا و سرپناه، افزایش سلامت مادران، کاهش مرگ و میر کودکان، توانمندسازی زنان و اعضای آسیبپذیرتر جامعه هستند.
نیمی از جمعیت جهان (در حدود 5/3 میلیارد نفر) در مناطق روستایی و دور افتاده ساکن هستند. 4/1 میلیارد نفر از جمعیت جهان نیز از فقیرترین افراد هستند و از مزایای فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بیبهرهاند. ما نمیتوانیم اجازه بدهیم که این شرایط ادامه پیدا کند. وقت آن رسیده است که برای بهرهمندی جوامع روستایی از مزایای فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی اقدامی جهانی صورت پذیرد.
اتحادیه جهانی مخابرات به اتصال تمام نقاط جهان و تضمین برخورداری از مزایای فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی دورترین نقاط و محرومترین گروه ها متعهد است. من با افتخار اعلام میکنم که همزمان با ورود به دهه دوم این هزاره با تلاش ما در این اتحادیه برای تدوین استانداردهای فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، مدیریت عرصههای حیاتی، بسیج مالی اصلاح و بهسازی واکنشهای بحرانی طبیعی با موفقیت خوبی روبرو بوده است. اگر چه میزان نفوذ تلفن همراه با بیش از 5/3 میلیارد مشترک در سراسر جهان به سرعت خوبی افزایش یافته است؛ هماکنون هدف اصلی ما امکان دسترسی به باند پهن پرسرعت و پیشرفتهای است که به منظور ایجاد شاهراههای اطلاعاتی و ارتباطی به وجود آمدهاند. این شاهراههای اطلاعاتی و ارتباطی شبکههایی هستند که امکان دستیابی به اهداف توسعهای را برای جوامع روستایی و شهری فراهم میکنند . نقش رهبری اتحادیه جهانی مخابرات در "کمیسیون باند پهن برای توسعه دیجیتال" گسترش دسترسی به فناوری های نوین است تا جامعه اطلاعاتی دانایی محور در دسترس همگان قرار گیرد و به گونه ای بنیادین ایجاد شود.
از شما درخواست می کنم که امسال در روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی بر روی اتصال و دسترسی مردم سراسر جهان به فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی و بهره مندی کامل از مزایای این فناوری ها تمرکز نماییم تا همه با هم بتوانیم از زندگی پر بارتر ، امن تر و از همه جهت بهتری به ویژه در مناطق روستایی بهره مند شویم.
حمدون توره دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات