شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳

رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت:

اقبال دنیا به وایمکس در حال افزایش است

تزئيني

یکشنبه ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۲:۰۰


رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت گفت: اساسا وایمکس برای نقاطی که دسترسی کابلی (یعنی اتصال ADSL یا dialup ) وجود ندارند طراحی شده است و مهم‌ترین مزیت آن عدم نیاز به زیرساخت سیمی است.

وایمکس نیوز - ناصر مزینی، رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با بیان این مطلب افزود:‌ مزیت دیگر وایمکس قابلیت تحرک آن است و کاربر می‌تواند در حال حرکت نیز از ارتباط اینترنت استفاده کند. این فناوری برای کاربران متحرک بسیار مفید است. البته در مقوله سرعت حرکت، صحبت از 120 کیلومتر در ساعت و یا غیر از آن هم هست و در محصولات تجاری موجود در دنیا حول و حوش سرعت 40 کیلومتر بر ساعت تاکنون عملیاتی شده است.
مزینی گفت: هر چند هزینه‌های کلی پیاده‌سازی وایمکس (البته در صورتی که زیرساخت سیمی موجود باشد) بالاتر به نظر می‌رسد اما با توجه به مزایای فوق تجربه غالب در دنیا این بوده است که اقبال به سمت وایمکس زیاد بوده است مثلا کشور پاکستان در اوایل سال 2008 گسترده‌ترین شبکه وایمکس را راه‌اندازی کرد و استقبال زیادی از آن شد و شاید این استقبال به دلیل نبود وجود زیر ساخت‌های کافی برای ADSL بوده است.
مزینی ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت گسترش شبکه انتقال داده، مودم کوچک و قابل حمل و عدم تداخل امواج را از جمله برتری‌های وایمکس عنوان کرد.
وی بیان کرد: امنیت بالای شبکه، هزینه اندک توسعه و نگهداری، یکپارچگی مودم، ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت گسترش شبکه انتقال داده، توسعه ظرفیت تجارت الکترونیکی، را می‌توان از دیگر مزایا و برتری‌های این فناوری دانست و از سویی باید گفت که برای استفاده از وایمکس نیازی به نزدیکی و یا دید مستقیم نسبت به آنتن ارسال کننده نیست و با بهره‌گیری از انواع مودم‌های وایمکس، امکان دسترسی به این سرویس چه در داخل ساختمان و چه در فضای باز فراهم خواهد بود.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت گفت: اینترنت پرسرعت (ADSL) و وایمکس هرکدام جایگاه خود را دارند، به طوری که در کشورهای مختلف جهان اعم از پیشرفته و در حال توسعه از این دو در کنار هم استفاده می‌شود به نحوی که از  وایمکس بیش‌تر برای اماکنی استفاده می‌شود که امکان بهره‌مندی از سرویس ADSL وجود ندارد.
او افزود: از جمله ویژگی‌های وایمکس این است که علاوه بر داده، صدا و تصویر را نیز به خوبی پشتیبانی می‌کند و سرویسی که ارایه می‌شود به صورت کاملا نامحدود است، از این رو هیچ‌گونه محدودیت حجمی و یا زمانی ندارد و این بدان معناست که کاربر می‌تواند بدون هیچ محدودیت زمانی، در تمام شبانه‌روز به هر مقدار و حجمی که پهنای باندش اجازه دهد دانلود یا آپلود کند.
وی گفت: مهم‌ترین ویژگی و مزیت وایمکس قابلیت سیار بودن آن است که موجب می‌شود کاریران به راحتی با استفاده از این فناوری توسط لپ‌تاپ‌ها، رایانه‌های دستی و در نهایت گوشی‌های تلفن‌های همراه به شبکه جهانی متصل شوند.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو