چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴

جنجال‌های زن و شوهرهای میانسال در تلگرام

تلگرام

شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰:۰۰


در ابتدای ورود موبایل به جامعه ایران این مردان بودند که به موبایل دسترسی داشتند و به‌عنوان یک وسیله رازآلود از آن استفاده می‌کردند و زنان‌شان بیشتر تماشاگر استفاده مردان بودند.

وایمکس نیوز - آنها می‌دیدند که مردان غالبا با موبایل خود سرگرم هستند و گاهی هم از خواندن چیزی در آن می‌خندند! حالا اما دیگر هر زن و مرد ایرانی یک موبایل دارد و از آن رازآمیزی گذشته خبری نیست. زنان و مردان در حال ارسال و دریافت تماس‌ها و پیام‌هایی درباره همه‌‌چیز هستند؛ از امور کاری گرفته تا اموری که خنده بلند زنان را هم سبب می‌شود! اما در یک نقطه این معادله به‌نظر می‌رسد که به نفع زنان تغییر کرد؛ ظهور تلفن‌های همراه لمسی که کار با آنها را ساده‌تر از گذشته کرد. این موضوع برای زنان میانسال جالب‌تر بود چون اکنون آنها ‌توانستند به‌راحتی کار با این پدیده جادویی را تجربه کنند.

پیدایش شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام حتی زنان را یک گام هم جلوتر برد. آنها حالا می‌توانند عضو گروه‌هایی شوند که اطلاعات جور واجور را در اختیار‌شان می‌گذارد؛ گروه‌هایی درباره طب سنتی، مد و لباس، شایعات پیرامون هنرپیشه‌ها و ستارگان سینما، گروه‌های دینی و صدها گروه دیگر که البته زنان، به‌ویژه به مشتری پروپاقرص این گروه‌ها تبدیل شده‌اند. اگر در گذشته زنان بااصرار گوشی موبایل را از دست شوهران می‌گرفتند، حالا این مردان هستند که از همسرانشان می‌خواهند که برای مدت کوتاهی هم که شده موبایل را کنار بگذارند ! حالا براساس مشاهدات می‌توان گفت اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام در زنان جوان و میانسال بیش از دیگر گروه‌های اجتماعی در ایران است.

 

مردان در ابتدا از اینکه همسرانشان سرگرمی تازه‌ای یافته‌اند، خوشنود بودند؛ اما به‌تدریج با بالا رفتن میزان علاقه زنان به شبکه‌ها نگرانی آنها بیشتر شد. این نگرانی تنها از آن نظر نیست که زنان وقت بیشتری را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند، به کارهای خانه نمی‌رسند یا وقت کمتری را در خانه به شوهرانشان اختصاص می‌دهند؛ مسئله این است که زنان فرصت بیشتری برای بازتعریف هویت خود یافته بودند و این مسئله نظام سنتی درون خانواده را تا حدودی به هم ریخته است.اشتباه در ارسال عکس‌ها ی خانوادگی یا ارسال مجدد یا فوروارد جوک به همه، با نظام اخلاقی سنتی و یا عرف جامعه ایران سازگار نیست و به این ترتیب زمینه کدورت‌های خانوادگی میان شوهران و زنان پدید آمده است.در برخی از موارد این اشتباه‌ها به جنجال‌های زن و شوهری می‌انجامد و تنش‌های خانوادگی میان زنان و شوهران میانسال تشدیدمی‌شود.

بروز این تنش‌ها یعنی پژوهشگران اجتماعی باید به گروه‌های اجتماعی توجه کنند و بدانند که آثار و پیامدهای این شبکه‌ها می‌تواند در گروه‌های اجتماعی مختلف متفاوت باشد. تنها نوجوانان و جوانان را به‌عنوان موضوع پژوهش برگزیدن به‌معنای چشم‌پوشیدن از دیگر بخش‌های جامعه است که روابطی متفاوت با این فناوری‌ها برقرار می‌کنند.

 

منبع : همشهری آنلاین

 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو