دبير شوراي عالي فضاي مجازي با اشاره به لزوم شفافسازي فعاليتهاي شبه رسانهها در فضاي مجازي در آستانه انتخابات گفت: در دو روز اول آغاز ساماندهي 700 شبه رسانه اطلاعات خود را در ارشاد ثبت کردهاند و در صورت عدم ثبت اطلاعات غيرقانوني تلقي ميشوند.
وايمکس نيوز- ابوالحسن فيروز آبادي در حاشيه همايش روابط عمومي در جمع خبرنگاران از پيشنهاد جديد شوراي عالي فضاي مجازي درباره قانونمند شدن فعاليت پيامرسانها خبر داد و اظهار داشت: در جلسه اخير شورا پيشنهاداتي درباره شبکههاي پيام رسان در قالب دو مدل ارائه شد که کليات آن به تصويب رسيد اما هنوز مصوبه نشده است.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي با توضيح دو مدل پيشنهادي گفت: در مدل اول شبکههاي خارجي بايد در ايران نماينده حقوقي داشته باشد،در ايران به ثبت برسند و ديتا سنتر خود را به ايران منتقل کنند.
وي در اين باره توضيح داد با بررسيهاي انجام شده مشخص شد بسياري از کشورها اين روند را دنبال کردند و براي مثل چين با تصويب چنين قانوني حتي به شرکتهاي اقتصادي خود نيز اجازه خروج اطلاعات از کشورش را نميدهد.
فيروزآبادي با اشاره به مورد دوم گفت: در مورد دوم که به شبکههاي پيام رساني ايراني با مالکيت ايراني، نرم افزار داخلي و بانک اطلاعات داخل ايران اختصاص دارد پيشنهاد شد که سياستهاي تشويقي در نظر گرفته شود.
وي ادامه داد: پيرو سياستهاي تشويقي که اگر اين شبکهها تا يک ميليون مشترک داشته باشند اجازه تبليغات دارند، اگر يک تا سه ميليون مشترک داشته باشند سازمانهاي دولتي به آنها تبليغات ميدهند و اگر سه تا پنج ميليون مشترک داشته باشد اجازه ارائه خدمات بانکي و دولت الکترونيک را دارند و دانش بنيان تلقي ميشوند و اگر بيشتر از 5 ميليون مشترک جذب کند اجازه تبديل شدن به اپراتور شبکه اجتماعي را دارند و نياز نيست 300 ميليون يورو حق ليسانس را پرداخت کنند.
* ثبت 700 کانال و شبه رسانه در دو روز نخست ساماندهي/ شبه رسانههاي ثبت نشده غيرقانوني تلقي ميشود
فيروزآبادي همچنين درباره مديريت فضاي مجازي در آستانه انتخابات اظهار داشت: هم اکنون سرعت تعرفه و دسترسي به فضاي مجازي به حد قابل قبولي شده اما معتقديم که شفافيت لازم براي کساني که در اين فضا فعاليت ميکنند وجود ندارد.
وي گفت: همچنان که اخيرا به اپراتورهاي موبايل براي ثبت هويت مالکان سيمکارتها توصيه کرديم و تاکنون استقبال خوبي از اين موضوع شده و اميدواريم تا ضربالاجل تعيين شده به آمار خوبي دست پيدا کنيم.
وي ادامه داد: همچنين درباره ثبت شبه رسانهها و شبکه هاي اجتماعي با تعداد کاربران بيش از 5 هزار نفر تاکنون استقبال خوبي صورت گرفته و در 2 روز اول 700 کانال و شبه رسانه در سامانه وزارت ارشاد ثبت شده است.
وي تاکيد کرد: اين اقدام هم اکنون داوطلبانه است اما در صورت عدم ثبت اطلاعات اين دسته شبه رسانهها غيرقانوني تلقي ميشوند زيرا معتقديم افرادي که ميخواهند کار رسانهاي انجام دهند بايد اطلاعات خود را ثبت کنند و اطلاعات شفاف ارائه دهند.
سايتهاي دولتي آپديت نميشوند
فيروز آبادي همچنين با انتقاد از وضعيت دولت الکترونيک در ايران گفت: هم اکنون رتبه دولت الکترونيک در ايران سه رقمي است که در برنامه ششم قرار است 30 پله ارتقا يابد.
وي ادامه داد: در حال حاضر سايتهاي دولتي آپديت نميشوند، تعداد سايتهاي با دامنه .IR بين سايتهاي پربازديد ايراني کم است.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي ادامه داد: پيشنهادي در شوراي عالي فضاي مجازي ارائه شده که علاوه بر رفع اين موارد سايتهاي دولتي ميزباني خود را به داخل ايران منتقل کنند و از دامنه .IR استفاده کنند.
وي خاطرنشان کرد: سهم محتواي فارسي در سايتهاي مراجعه ايرانيها دقيقا مشخص نيست اما برآوردها نشان ميدهد حدود 30 تا 35 درصد محتواي ايراني ها به زبان فارسي است.
ابوالحسين فيروزآبادي در سيزدهمين همايش روابط عمومي ايران اظهار داشت: وضعيت سايتهاي کشور مناسب نيست، زيرا براساس بررسي مرکز ملي فضاي مجازي، از 200 سايت پرمراجعه در ايران تنها 13 سايت دامنه ir. دارند و در اين ميان نيز تنها 30 درصد زبان فارسي هستند.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي با بيان اينکه 55 درصد محتواي سايتهاي پربازديد در ايران به زبان انگليسي است، گفت: اينکه سايتهاي پرمراجعه و پربازديد از زبان انگليسي و پسوند غير ir. استفاده ميکنند جاي تأسف دارد.
وي با بيان اينکه در فضاي مجازي موضوع مکان و زمان و زبان با تعريف جديدي مواجه است و از محدوديتهاي فيزيکي خارج شده، گفت: در چنين شرايطي که تعبير فضاي واقعي با استفاده از ابزارهاي فناوري به فضاي مجازي تغيير يافته، روابط عموميها ميتوانند در توسعه روشهاي ارتباطي و روشنگري نقش مؤثري ايفا کنند.
منبع: فارس