وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نامگذاری سال 96 به سال اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال از افزایش 30 درصدی اشتغال در حوزه ICT به عنوان یکی از اولویت های این وزارتخانه در این سال یاد کرد.
وایمکس نیوز- محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار نوروزی با کارکنان و مدیران این وزارتخانه با تبریک فرا رسیدن سال جدید و با اشاره به شاخص های سال 95 ، گفت : با توجه به این شاخص ها ، آینده خوبی را درسال جاری پیش بینی می کنیم.
وی با بیان اینکه سیاست اصلی دولت از ابتدا، ایجاد آرامش و تقویت اعتماد بین دولت و مردم و همکاری قوای سه گانه در کشور بود، افزود : آنچه که درسفرهای استانی دیده می شود روابط مردم با یکدیگر و حس همکاری بین آنها افزایش داشته است و شاخص ها نیز از نظر اقتصادی و فرهنگی نیز ارتقاء یافته است.
سالم سازی فضای مجازی
واعظی به سالم سازی و پاکسازی فضای مجازی به عنوان یکی از اولویت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 96 اشاره کرد و افزود : همه ما به عنوان یک مسلمان و یک مسئول در کشور وظیفه ای غیر از شرح وظایف جاری در برابر جوانان و خانواده ها در حوزه فضای مجازی داریم که در گزارش های ارایه شده در ابتدای این دولت 95 درصد از فضای مجازی استفاده درستی می شد که در حال حاضر این رقم به 98 درصد رسیده است و 2 درصد استفاده ناسالم گزارش شده است که این رقم هم بالا است و باید تلاش کنیم تا هرکجا که می توانیم به سالم سازی این فضا، در حوزه اخلاقی ، عقیدتی و امنیتی کمک کنیم.
وی به اشتغال به عنوان اولویت دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 96 اشاره کرد و با بیان اینکه 100 هزار شغل در سال 95 در حوزه ICT ایجاد شده است؛ گفت : امیدوراریم با توجه به نامگذاری سال 96 به نام اقتصاد مقاومتی تولید - اشتغال، این رقم با 30 درصد افزایش، به 130 هزار شغل برسد که کار بزرگی است و به همکاری تمام بخش های دولتی و خصوصی در این حوزه نیازمند است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ارایه اینترنت به 17 تا 18 هزار روستا تا پایان کار این دولت را یکی دیگر از برنامه های این وزارتخانه اعلام کرد و با بیان اینکه تا پایان کار این دولت، همه شهر های کشور به نسل سوم تلفن همراه مجهز می شوند، تاکید کرد : همچنین در 750 تا 800 شهر کشور نیز نسل چهارم تلفن همراه ارایه می شود که راه اندازی این سرویس ها، برای ایجاد اشتغال در این حوزه مهم است و با استفاده از این بستر می توان برای جوانان در این حوزه، اشتغال ایجاد کرد.
راه اندازی دولت الکترونیک
وی به راه اندازی دولت الکترونیک تا پایان فروردین ماه سال 96 اشاره کرد و با بیان اینکه این کار باید در اسفندماه سال 95 انجام می شد، تصریح کرد: به دلیل اهمیت این پروژه و حضور دستگاه های مختلف در آن، قرار بود با حضور رئیس جمهور آغاز بکار کند که به دلیل مشغله های فراوان وی انجام نشد و امیدواریم تا پایان فروردین سال جاری این کار انجام شود.
واعظی در بخش دیگر از سخنان خود به انقلاب اسلامی و میراث امام راحل اشاره کرد و با بیان اینکه باید از این انقلاب صیانت کنیم ، تاکید کرد : ما باید پرچمدار یک نظام اسلامی برای کشورهای دیگر اسلامی باشیم و آنان شیوه حکومت داری ما نگاه می کنند و اگر بتوانیم در این کشور 80 میلیونی، روابط سالم فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی به همراه بالا بردن رفاه مردم و اقتصاد کشور داشته باشیم ، می توانیم یک امت سرمشق برای دیگر کشورها ارایه کنیم.
وی به گام های برداشته شده در سیاست خارجی و توافق برجام و رفع تحریم ها اشاره کرد و با تاکید به شرایط کشور در 4 سال گذشته، افزود : البته نه مردم و نه مسئولان نباید به این شرایط قانع باشند به آنچه که امروز وجود دارد و باید هدف های بالا را در نظر گرفته و تلاش کنیم به آن هدف برسیم و مقایسه برای این است که بدانیم کجا بودیم و در حال حاضر کجا هستیم و در آینده به کجا می رویم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نتیجه توافق برجام در سال گذشته، تصریح کرد : هدف گذاری دولت برای سال 95 رونق اقتصادی و کنترل تورم و و ایجاد اشتغال بود که در این سال تورم در کشور یک رقمی شد که یکی از آرزوهای تمام مسئولان کشور از ابتدای انقلاب محقق شد.
رشد اقتصادی در سال 95
وی به رشد منفی 6.8 درصد در ابتدای این دولت اشاره کرد و افزود: البته رشد اقتصادی در سال 95 محاسبه نشده ولی رقمی بین 9 تا 11 درصد، عنوان می شود که باعث اشتغال بیش از 700 هزار نفری شده که تاکنون سابقه نداشته است.
واعظی ایجاد رونق اقتصادی را زمان بر توصیف کرد و در ادامه با بیان اینکه این اعداد و ارقام شاید برای دانشگاهیان قابل فهم و درک باشد ، گفت : اما مردم زمانی که دخل و خرجشان تامین شود و مشکلات کمتری در این زمینه داشته باشند به وضعیت بهتر اقتصاد پی می برند و به همین دلیل یکی از اولویت های دولت تامین معیشت طبقه متوسط به پایین است که این مسئله با همکاری تمامی بخش ها در حال پیگیری است.
وی به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در سال گذشته اشاره کرد و افزود: فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در سال جاری راه اندازی می شود که گام مهمی در افزایش تولید و استفاده محتوای داخلی و ایجاد اشتغال برای جوانان کشور است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به فعالیت شرکت های مختلف این وزارتخانه نیز اشاره ای کرد و با بیان اینکه شرکت پست در ابتدای این دولت زیان 355 میلیارد تومانی داشت ، تاکید کرد : در حال حاضر شرکت پست به شرکتی سوده ده تبدیل شده و تمام بدهی های خود را نیز پرداخت کرده است.