پنج شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

معاون اول رييس جمهور:

کوتاهي هيچ دستگاه اجرايي براي ايجاد دولت الکترونيک قابل پذيرش نيست

اسحاق جهانگيري

سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۹:۰۰


معاون اول رييس جمهور در جلسه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات کشور گفت: دولت الکترونيک برنامه مهمي است که سرمايه گذاري فراواني براي آن انجام شده و کوتاهي هيچ يک از دستگاه ها در اين زمينه قابل پذيرش نيست.

وايمکس نيوز- به گزارش مرکز روابط عمومي و طلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، اسحاق جهانگيري در اين جلسه با اشاره به گزارش ارائه شده از خدمات الکترونيکي دستگاه هاي اجرايي و روند تکميل دولت الکترونيک گفت: پيشرفت هاي حاصل شده براي ايجاد دولت الکترونيک از کارنامه هاي درخشان دولت تدبير و اميد است.

معاون اول رييس جمهور با قدرداني از کساني که در مسير تکميل و ايجاد دولت الکترونيک تلاش کرده اند، اظهار داشت: دستاوردهاي حاصل شده در ارائه خدمات الکترونيکي بايد به زبان ساده به مردم اطلاع رساني شود. خوشبختانه امروز مردم کشور بسياري از خدمات را بدون مراجعه حضوري و از طريق الکترونيکي در منزل دريافت مي کنند.

 جهانگيري:‌  دستگاههاي اجرايي کوتاهي نکنند

وي همچنين با انتقاد از برخي دستگاه هاي اجرايي که همکاري و همراهي لازم را براي توسعه ي خدمات الکترونيکي انجام نمي دهند، خاطر نشان کرد: دولت الکترونيک برنامه اي مهم است که سرمايه گذاري فراواني براي آن انجام شده و کوتاهي هيچ يک از دستگاه ها در اين زمينه قابل پذيرش نيست.

جهانگيري در ادامه ي اين جلسه پس از ارائه گزارش رييس کل گمرک در خصوص استقرار گمرک الکترونيک و يکپارچه، استقرار سامانه ي الکترونيک گمرک را مهم و تاثير گذار ارزيابي کرد و افزود: همواره يکي از دغدغه ها اين بوده است که کساني که براي واردات کالا ارز دريافت مي کنند، آيا واقعا کالايي وارد و در بازار عرضه مي شود يا خير؛ که خوشبختانه با استقرار گمرک الکترونيک بخش زيادي از اين دغدغه مرتفع مي شود.

وي همچنين با اشاره به گزارش نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در خصوص فعاليت هاي انجام شده در کارگروه سلامت الکترونيک و دستاوردهاي اين وزارتخانه در حوزه دولت الکترونيک در مقايسه با سال هاي گذشته، از اهتمام و تلاش هاي صورت گرفته در اين زمينه قدرداني کرد.

معاون اول رييس جمهور با اشاره به يکي از محورهاي اصلي اقتصاد مقاومتي مبني بر ارائه خدمت بهتر به مردم و شفاف سازي بيشتر تصريح کرد: با استقرار گمرک الکترونيک و يکپارچه علاوه بر صرفه جويي در هزينه ها و افزايش درآمد دولت، موجب افزايش شفافيت شده و فساد کمتر مي شود و ارائه خدمت به مردم نيز سريعتر و آسان تر صورت مي گيرد که اميدوارم اين نوع از خدمت رساني در ساير دستگاه ها نيز انجام شود.

در اين جلسه که وزراي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، دادگستري، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوري اطلاعات، معاون علمي و فناوري رييس جمهور، رييس سازمان امور اداري و استخدامي کشور و رييس کل بانک مرکزي هم حضور داشتند، دبير شوراي اجرايي فناوري اطلاعات کشور گزارشي از ارزيابي خدمات الکترونيکي و کيفيت وبگاه هاي دستگاه هاي اجرايي ارائه کرد و گفت: خوشبختانه امروز همه ي دستگاه هايي که مردم با آن ها سروکار دارند و خدمات دريافت مي کنند، به پورتال مجهز هستند و مردم مي توانند بخشي از نيازهاي خود را از طريق مراجعه به اين پورتال ها مرتفع کنند.

 جهانگرد:‌ آيين نامه قانون دسترسي آزاد به اطلاعات در دولت يازدهم تدوين شد

نصرالله جهانگرد با اشاره به اينکه دسترسي آزاد به اطلاعات درکشور وجود داشت اما تا کنون آيين نامه اي براي آن تدوين نشده بود، خاطر نشان کرد: آيين نامه قانون دسترسي آزاد به اطلاعات در دولت يازدهم تدوين شده و مراحل اجرايي را سپري مي کند.

وي ضمن معرفي 18 دستگاه برتر کشور از نظر مدل بلوغ دولت الکترونيکي به تشريح اقدامات صورت گرفته در حوزه ي دولت الکترونيک پرداخت و گفت: 81 درصد پروژه هاي دولت الکترونيک تا کنون انجام شده و مابقي پروژه ها نيز در دست اقدام است.

دبير شوراي اجرايي فناوري اطلاعات کشور همچنين با بيان اينکه براي خدمات دستگاه هاي اجرايي کشور شناسنامه تهيه شده است، گفت: خدمات دولت در قالب 14 خوشه دسته بندي شده و برنامه هاي دولت الکترونيک در 3 گام زماني تا انتهاي برنامه ششم توسعه اجرا خواهد شد.

در ادامه ي اين جلسه گزارشي نيز از آخرين اقدامات انجام شده در حوزه سلامت الکترونيکي توسط دبير شورا ارائه شد و سپس نماينده ي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به تشريح فعاليت هاي انجام شده در کارگروه سلامت الکترونيک پرداخت و گفت: راه اندازي نظام ديدباني بر خط سلامت کشور، راه اندازي سامانه ي سرويس هاي کدينگ سلامت و راه اندازي نظام ملي سرويس استحقاق درمان در بستر مرکز ملي ارتباطات از جمله اقدامات صورت گرفته است.

وي همچنين گزارشي از مقايسه ي فعاليت هاي دولت يازدهم با دولت هاي گذشته در حوزه ي سلامت الکترونيک ارائه کرد و گفت: تا پيش از دولت تدبير و اميد تنها 78 بيمارستان به سيستم اطلاعات بيمارستاني مجهز بود که اين رقم در دولت يازدهم به 589 بيمارستان ارتقاء يافته است.

ارتقاء تعداد پرونده هاي الکترونيک سلامت بستري از 37 هزار پرونده به 22 ميليون پرونده و ارتقاء جمعيت تحت پوشش پرونده الکترونيک سلامت ايرانيان از 3 ميليون نفر به 66 ميليون نفر از ديگر دستاوردهاي دولت يازدهم بود که گزارش آن توسط نماينده ي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ارائه شد.

در اين گزارش همچنين ضمن اشاره به راه اندازي سامانه هاي خدمت رساني به شهروندان، راه اندازي بزرگترين پايگاه اطلاعات جمعيتي حوزه ي سلامت کشور، راه اندازي سامانه ي زيرساخت مرکز گواهي مياني سلامت کشور و راه اندازي کارگروه سلامت الکترونيک در دولت تدبير و اميد، جزئيات هر يک از اين سامانه ها تشريح شد.

  تصويب دستورالعمل مشارکت و سرمايه گذاري بخش غيردولتي در پياده سازي خدمات الکترونيکي دستگاه هاي اجرايي

دستورالعمل مشارکت و سرمايه گذاري بخش غيردولتي در پياده سازي خدمات الکترونيکي دستگاه هاي اجرايي از ديگر موضوعاتي بود که در اين جلسه مطرح شد و پس از بحث و بررسي به تصويب رسيد.

براساس اين دستورالعمل، امکان تبادل الکترونيکي اطلاعات و پاسخگويي الکترونيکي به استعلام هاي مورد نياز کليه ي دستگاه هاي اجرايي در بستر شبکه ي ملي اطلاعات فراهم مي شود.

 تصويب الزام ارائه ي خدمات دولت الکترونيکي به اشخاص با احراز هويت و نشاني مکان اقامت يگانه

 الزام ارائه ي خدمات دولت الکترونيکي به اشخاص با احراز هويت و نشاني مکان اقامت يگانه از ديگر موضوعات مطرح شده در اين جلسه بود که به تصويب رسيد و بر اساس اين مصوبه هر شخص ايراني براي دريافت خدمات دولت الکترونيکي بايد شماره ي ملي و نشاني مکان يگانه و کد پستي ده رقمي مربوط خود را به عنوان محل اقامت اصلي معرفي کند.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو