رسول سرائيان مديرعامل شرکت مخابرات ايران در مراسم بهره برداري از مرحله نخست اتصال فيبرنوري منازل که در مرکز مخابارت شهيد اسدي فرد تهران انجام شد با اشاره به اينکه بيش از بيست سال از ورود فيبرنوري در کشور مي گذرد اما در بخش دسترسي با فيبر چيزي وجود نداشت.
وايمکس نيوز- مديرعامل شرکت مخابرات ايران با بيان اينکه خدمات به سرعت جاي صنعت و کشاورزي را در توليد ناخالص کشورها مي گيرد، گفت: فقط پنج سال براي جايگزيني فيبرنوري با کابل مسي وقت داريم تا سطح دسترسي زمينه رشد خدمات را ايجاد کند.
وي به پيش بيني سازمان PWC اشاره کرد و افزود: بر اساس اين گزارش تا سال 2050 توليد ناخالص داخلي کشورها چيزي حدود 120 درصد رشد پيدا مي کند و ايران از اين نظر ابتدا از رتبه 18 به رتبه 16 دنيا ارتقا پيدا مي کند اما دوباره در سال 2050 به رتبه 17 تنزل مي يابد.
سرائيان با بيان اينکه در سال 2050 قرار است 141 تريليون دلار خلق ثروت صورت گيرد از حرکت سريع کشورها به سمت شهرنشيني گفت و تصريح کرد: امروز در هر هفته حدود 1.3 ميليون نفر به شهرها مهاجرت مي کنند و پيش بيني مي شود تا سال 2020 ميزان شهرنشيني در دنيا به 51 درصد برسد که در اين صورت جز با هوشمندسازي امکان ساماندهي، مديريت و اداره کلانشهرها وجود ندارد.
مديرعامل شرکت مخابرات ايران همچنين مطابق گزارش مکنزي، سهم ICT را در ميزان GDP کشورمان را 2.7 درصد دانست و خاطر نشان کرد: اين درحاليست که ICT در بعضي از کشورها تا نزديک به 9 درصد در توليد ناخالص داخلي کشورها سهم دارد.
اين مقام مسوول با بيان اينکه مطابق شاخص هاي جهاني IDI، ايران رتبه هشتاد و نهم ICT دنيا را دارد، گفت: پيش بيني مي شود که از اين نظر شاهد افت 30 پله اي ايران باشيم اگر نتوانيم شبکه دسترسي با کيفيت را فراهم کنيم.
وي به تصويب سند پنج ساله شرکت مخابرات اشاره کرد که برمبناي آن طي چهار فاز و تا سال 1400 شرکت مخابرات ايران به شرکت پيشرو ديجيتال بايد برسد، افزود: شاه بيت اصلي رسيدن به اين هدف گذاري ايجاد شبکه دسترسي در حوزه تجاري و مصرف کننده است و بر همين اساس توسعه پهناي باند ثابت و همراه اولويت اصلي ما به حساب مي آيد که بر همين اساس فقط در حوزه همراه بيش از 10هزار ميليارد تومان هزينه کرده ايم.
سرائيان با اشاره به اينکه تا پنج سال آينده بايد فيبرنوري را جايگزين کابل مسي کنيم، گفت: در مقايسه ايران با کشورهاي منطقه مشخص است که در اين حوزه عقب افتادگي هايي داريم به طوريکه عربستان سه ميليون، امارات 1.7 ميليون و لبنان 600 هزار خط ظرفيت دارند.
مديرعامل شرکت مخابرات ايران با بيان اينکه بعد از رسيدن فيبرنوري به دست مصرف کننده، وارد عصر گيگا مي شويم، اظهار کرد: 150هزار کيلومتر در کشور ظرفيت کشيدن فيبرنوري داريم که فقط 45هزار کيلومتر آن در شهرهاست.
اين مقام مسوول با تاکيد بر اينکه فيبرنوري بايد جزو استانداردهاي ساخت و ساز قرار گيرد تا در آينده با هزينه اي کمتر، توسعه صورت بگيرد، خاطر نشان کرد: بر همين اساس تفاهمنامه اي را با سازمان نظام مهندسي امضا کرديم.
وي با اشاره به امضاي چند تفاهمنامه ديگر با دانشگاه هاي مطرح کشور براي ساخت آزمايشگاه هاي استاندارد تجهيزات فيبر نوري از ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي که معاون اول رييس جمهوري رياست آن را برعهده دارد درخواست کرد: براي سرمايه گذاري در ادامه احداث فيبرنوري منازل دو ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي تسهيلات دريافت شود. ضمن اينکه تحريک تقاضا از سوي دستگاه هاي دولتي براي رفتن به سمت دولت الکترونيک و همراه و هوشمندسازي صورت گيرد و علاوه بر آن دولت در احداث فيبرنوري مناطق کمتر برخوردار مشارک کند.