به گفته مديرعامل شرکت فنون ارتباطات سيار، وايمکس تنها زماني ميتواند جايگزين ADSL شود که نرخ آن به مراتب ارزانتر از ADSL باشد. در غير اين صورت کاربران، شبکههاي ارتباطي فيکس و با سيم را به شبکههاي ارتباطي بدون سيم ترجيح خواهند داد.
وايمکس نيوز - غلامرضا بهروزي در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: وايمکس سيستم جديدي نيست و حدود يک دهه است که به عنوان سيستم ديتا بدون سيم (وايرلس) در دنيا به کار گرفته شده است.
وي افزود: اين فناوري که به تازگي وارد ايران شده تنها امکان استفاده اينترنت پرسرعت بي سيم را در مکان ثابت ممکن ميکند و مجوز آن براي بهرهبرداري از وايمکس سيار نيست.
وي با بيان اينکه وايمکس فناوري جديدي نخواهد بود و به عنوان يک سرويس کامل کننده استفاده ميشود، افزود: مردم معمولا شبکههاي فيکس (ثابت ) را به سيار ترجيح ميدهند.
بهروزي گفت: براي مثال در کانادا بيش از 90 درصد مردم از اينترنت فيکس استفاده ميکنند و 10 درصد مابقي در مناطق پرت و دورافتاده مانند روستاها که امکانات شبکه کابلي موجود نيست از وايمکس استفاده ميکنند.
اين کارشناس ارشد مخابرات با تاکيد براينکه وايمکس به نوعي جايگزين شبکه کابلي ارتباطي است، بيان کرد: وايمکس به دليل نبود امکانات استفاده از کابل به دليل ويژگيهاي خاص منطقهاي و يا ارايه اينترنت پرسرعت با سيم به دليل نبود سيستم تلفن ديجيتال قابل استفاده است.
مديرعامل شرکت فنون ارتباطات سيار با اشاره به عدم پوشش کامل ديتا در شهر تهران گفت: حدود 30 تا 40 درصد مردم در تهران ADSL ندارند و در اطراف شهر تهران و مرکز شهر هم به ندرت استفاده از ADSL ممکن است به همين دليل در اين مناطق وايمکس ميتواند نقش مکمل را ايفا کند.
بهروزي افزود: وايمکس ميتواند مشکل مشترکان در استفاده از شبکههاي با سيم و کابلي را حل کند و تنها زماني ميتواند جاي ADSL را بگيرد که قيمت آن ارزانتر باشد.