سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

حذف قبوض کاغذي تا اينترنت بي‌فيلتر زير سايه معرفي وزير پيشنهادي ارتباطات

آذري جهرمي

جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲:۰۰


معرفي مدير کنوني شرکت ارتباطات زيرساخت به عنوان وزير پيشنهادي ارتباطات و فناوري اطلاعات، مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي ‌مبني بر سياست‌ها و اقدامات ساماندهي پيام‌رسان‌ها و الزام پيام‌رسان‌هاي خارجي به ذخيره‌سازي داده‌ در داخل و حذف قبوض کاغذي تلفن تا پايان سال، از مهم‌ترين رويدادها و اخبار حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات در هفته گذشته بود.

وايمکس نيوز- شايد مهم‌ترين اتفاق در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات اين هفته، معرفي محمدجواد آذري جهرمي- مديرعامل کنوني شرکت ارتباطات زيرساخت - به عنوان وزير ارتباطات از طرف رئيس‌جمهور به مجلس شوراي اسلامي بود.

جوان‌ترين وزير پيشنهادي کابينه دوازدهم، پس از معرفي به مجلس، برنامه خود را براي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ارائه کرد. توسعه کسب و کارهاي نوپا و توسعه اينترنت و پهناي باند بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات کشور، در راستاي ادامه فعاليت‌هاي او در شرکت ارتباطات زيرساخت، از اولويت‌هاي جهرمي در سمت وزارت ارتباطات اعلام شده است.

الزام پيام‌رسان‌هاي خارجي به ذخيره‌سازي داده‌ در داخل

همچنين شوراي عالي فضاي مجازي مصوبه‌اي را مبني بر سياست‌ها و اقدامات ساماندهي پيام‌رسان‌ها با هدف فراگيري پيام‌رسان‌هاي اجتماعي داخلي و ساماندهي پيام‌رسان‌هاي اجتماعي خارجي ابلاغ کرد. در اين مصوبه، استفاده موسسات دولتي و عمومي غيردولتي از پيام‌رسان‌هاي خارجي براي مکاتبات اداري ممنوع اعلام شده است و همچنين پيام‌رسان‌هاي خارجي متقاضي مجوز  نيز ملزم به ذخيره‌سازي و پردازش‌ داده‌ها در کشور هستند.

صورت‌حساب يک‌ماهه و حذف قبوض کاغذي تلفن ثابت

همچنين داوود زارعيان -معاون امور مشتريان شرکت مخابرات ايران- با اشاره به اعلام صورت‌حساب قبض يک‌ماهه از مرداد و حذف قبوض کاغذي تلفن ثابت تا پايان سال، از مشوق‌هايي براي کساني که قبض خود را بدون صورت‌حساب و به صورت مستقيم پرداخت مي‌کنند خبر داد.

وي در پاسخ به ابهامي که در خصوص اخطار به مشترکان پرمصرف تلفن ثابت داده مي‌شود، گفت: مصوبه 207 کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات اين است که اگر صورت حساب خط اعتباري ثابت به 20 هزار تومان و خط دائمي به 30 هزار تومان رسيد، خط بايد قطع شود. با وجود اين ما در چنين شرايطي تلفن‌ها را قطع نمي‌کنيم و به مشترکان اخطار مي‌دهيم تا به پرداخت قبض خود اقدام کنند.

زارعيان پرداخت مستقيم (direct debit) را از ديگر سرويس‌هاي پرداخت دانست و اظهار کرد: کساني که در بانک حساب دارند مي‌توانند با بانک قرارداد بسته تا بدون دريافت صورت حساب قبض، بانکشان آن را به صورت مستقيم پرداخت کند. براي اين کار مشوق‌هايي نيز از طرف مخابرات و بانک براي مشتريان در نظر گرفته شده تا انگيزه يافته و ديگر نيازمند قبض تلفن نباشند.

پرداخت موبايلي، لازمه تحقق دولت الکترونيک و همراه

حذف دردسرهاي استفاده از کارت‌هاي بانکي در يک بستر امن و جايگزيني موبايل با بسياري از ابزارهاي مورد استفاده امروزي، پرداخت موبايلي را به يکي از ضرورت‌ها تبديل کرده است. در حالي که از همان ابتدا به دليل مسائل امنيتي مقاومت‌هايي از طرف بانک مرکزي و رگولاتوري درباره اين روش‌هاي پرداخت وجود داشت، در نهايت نيز وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اوايل مردادماه، از برگزاري جلساتي با رئيس کل بانک مرکزي در راستاي خدمات پرداخت‌هاي الکترونيک روي موبايل خبر داد.

وي اظهار کرد: تحقق بسياري از خدمات دولت الکترونيک و دولت همراه، منوط به اجرايي شدن اين موضوع است. همکاران بانک مرکزي قول دادند هرچه سريع‌تر خدمات پرداخت موبايل را به طور کامل برقرار کنند. بنابراين با توجه به راه‌اندازي فاز اول دولت الکترونيکي، بخشي از اين فعاليت‌هاي بانکي از طريق موبايل مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد و بخشي ديگر تا آخر شهريور عملياتي مي‌شود.

امنيت کارت‌هاي بانکي زير سوال است

آرش وزوايي -کارشناس حوزه بانکداري الکترونيکي- به به‌روز نبودن شبکه پرداخت بانکي در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اکثر کشورهاي دنيا براي پرداخت‌هاي خود از کارت‌هاي تراشه‌دار استفاده مي‌کنند که امنيت تبادلات کارتي را تضمين مي‌کند و نگراني از کپي شدن و سوء استفاده از کارت‌هايشان را حل مي‌کند، متاسفانه کارت‌هاي فعلي رايج در کشور کارت‌هاي مغناطيسي و مربوط به دهه 80 ميلادي هستند و احتمال تقلب و کپي شدن اطلاعات آن وجود دارد.

وي ادامه داد: کارت‌هاي رايج براي انجام خدمات بانکي در کشور کارت ملي مغناطيسي است. اين کارت‌ها داراي يک نوار مشکي رنگ روي خود هستند که اطلاعات حساب بانکي فرد را در خود دارد. اين نوار به گفته کارشناسان قابل کپي شدن و در نتيجه هک شدن است. اکنون با پيشرفت‌هاي تکنولوژيکي در حوزه فناوري اطلاعات ضرورت استفاده از کارت‌هاي بانکي با فناوري‌هاي نوين تراشه‌اي براي جلوگيري از کپي شدن اطلاعات کاربران بيشتر از گذشته احساس مي‌شود.

محمد آجداني - کارشناس حوزه بانکداري الکترونيک- نيز وضعيت بانکداري الکترونيک در کشور را مطمئن توصيف کرد و گفت: در زمينه تبادلات مالي الکترونيکي از امنيت خوبي برخورداريم. تنها خلا امنيتي در حوزه بانکداري الکترونيکي استفاده از کارت‌هاي بانکي مغناطيسي است که به راحتي مي‌توان اطلاعات آن را از طريق نصب دستگاهي کوچک در کنار دستگاه‌هاي کارت‌خوان کپي کرد. در اين زمينه مشتريان بايد نسبت به ورود رمز کارت توسط خود اصرار داشته باشند.

وي استفاده از کارت‌هاي جديد تراشه دار را به جاي کارت‌هاي مغناطيسي ضروري دانست و گفت: بانک مرکزي به عنوان مرجع سياست گذاري‌هاي کلان در کشور بايد دستور تعويض کارت‌هاي بانکي مغناطيسي را با کارت‌هاي بانکي تراشه دار صادر کند تا بانک‌ها نيز به تبع آن اقدام به تعويض کارت‌هاي بانکي خود کنند.

فراهم شدن سرعت 100 مگي در برنامه ششم توسعه

نصرالله جهانگرد -رييس سازمان فناوري اطلاعات- بيان کرد: برآورد داشتيم در برنامه پنجم توسعه به متوسط 2 و در برنامه ششم به سرعت 20 مگابيت بر ثانيه براي کابران برسيم. اما اکنون متوسط سرعت به بيش از 10 مگ رسيده و با اين سرعت توسعه، در خلال برنامه ششم، ارتباطات 100 مگي را براي مبادلات ترافيک ديتا خواهيم داشت و اين يعني از نظر استانداردهاي بين‌المللي در سطح خوبي هستيم.

وي همچنين اظهار کرد: در مصوبه اخير شوراي عالي فضاي مجازي در خصوص شبکه‌هاي اجتماعي نيز اين مطلب ذکر شد که مسئوليت حقوقي و قضايي پلتفرم از کاربر جداست. با جدا شدن مسئوليت محتوا کاربر از تامين کننده محيط، اگر کاربري تخلف انجام دهد، کسب و کار مورد مجازات قرار نمي‌گيرد.

اينترنت بي‌فيلتر براي دانشگاه‌ها

 ابوالحسن فيروزآبادي - دبير کنوني شوراي عالي فضاي مجازي و رئيس مرکز ملي فضاي مجازي ايران - درباره مذاکرات اخير در مورد ارائه اينترنت بدون پالايش و بدون فيلتر براي رسانه‌ها و دانشگاه‌هاي بزرگ کشور توضيح و از ارسال نامه‌اي به دادستاني براي ارايه اينترنت بدون فيلتر به برخي خبرگزاريها و دانشگاه‌هاي بزرگ خبر داد.

وي همچنين اظهار کرد: به دنبال مکاتباتي که برخي خبرگزاري‌هاي بزرگ براي داشتن اينترنت بدون پالايش يا فيلتر با ما داشتند و همچنين درخواست برخي روساي دانشگاه‌هاي بزرگ کشور، ما هم مکاتبه‌اي با دادستاني کل کشور در اين زمينه داشتيم و البته مذاکرات شفاهي هم پيش از اين با ايشان داشتيم و صحبت‌هايي هم در کميسيون عالي امنيت که از کميسيون‌هاي شوراي عالي فضاي مجازي است در اين باره انجام شد و در مجموع به اين نتيجه رسيديم که بايد اينترنت مناسب‌تر و بدون فيلتر در اختيار رسانه‌ها و دانشگاه‌هاي بزرگ قرار بگيرد.

منبع:ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو