نخستين اتحاديه کسب و کارهاي مجازي به عنوان پايگاهي براي ساماندهي اين رسته از کسبوکارها در کشور سرانجام در حال شکل گيري است، اما در اين مرحله نحوه تاييد صلاحيت و سابقه فعاليت کانديداهاي انتخابات اتحاديه با انتقاداتي همراه شده است.
وايمکس نيوز- تشکيل اتحاديه کشوري صنف کسب و کارهاي مجازي از 16 خردادماه کليد خورد و فرآيند نام نويسي از داوطلبان براي عضويت در هيأت مديره و بازرسان اتحاديه کشوري اين صنف انجام شد.
دبيرخانه هيات عالي نظارت بر سازمانهاي صنفي کشور فراخوان ثبت نام عضويت در هيات مديره و بازرسان اين اتحاديه کشوري را اعلام کرد.
افراد داراي پروانه کسب در رسته هاي شغلي کسب و کارهاي مجازي و بازاريابي شبکه اي واجد شرايط، مي توانستند براي ثبت نام در انتخابات اتحاديه صنف مذکور اقدام کنند.
اخيرا نيز ليست کانديداهاي تاييد صلاحيت شده اين اتحاديه منتشر شد که شنيده مي شود انتقاداتي به سابقه فعاليت برخي از افراد ليست مطرح شده است.
*داشتن سايت يا اپليکيشن به معناي کسب و کار آنلاين نيست
در اين باره فرشاد وکيل زاده مدير يک فروشگاه اينترنتي در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به نحوه تاييد صلاحيت برخي کانديداها، گفت: در اين مقطع دغدغه اصلي ورود افرادي به اتحاديه است که شناخت کامل از صنف و مشکلات آن داشته باشند و با درک مسائل، توانايي پيگيري و حل دغدغه ها را نيز دارا باشند.
وي گفت: افرادي بايد انتخاب شوند که به دنبال تامين منافع صنف و اعضاي آن باشند. نبايد افرادي که فاقد کسب و کار آنلاين بوده و به صرف تشکيل يک شرکت و کسب مجوز، داوطلب حضور در هيات مديره اين اتحاديه شده اند وارد اين فضا شوند. صرف داشتن وب سايت يا اپليکيشن به معناي دارا بودن يک کسب و کار آنلاين نيست، کما اينکه داشتن يک مغازه خالي به معناي داشتن يک کسب و کار نيست.
وکيل زاده با اشاره به ليست اعضاي تاييد صلاحيت شده، ادامه داد: تعداد زيادي از فعالين اين حوزه که سالها با مشکلات اين حوزه درگير بوده و هر يک به تنهايي قدمي در راستاي قانوني کردن فعاليتهاي اين حوزه برداشته اند در اين ليست حضور ندارند که البته بي اطلاعي را دليل اصلي اين موضوع اعلام مي کنند.
وي افزود: در سالهاي اخير کسب و کارهاي آنلاين درگيري هاي زيادي از جمله بحث مجوزها، تقابل با کسب و کارهاي سنتي، حتي تهديد به پلمپ، شکايات مختلف و حضور در دادسراها، ماليات و بيمه را داشته اند. اکنون که موفق به احقاق حق قانوني خود شدهاند ايجاد يک اتحاديه قوي از فعالين اين بخش مي تواند تا بخش زيادي از اين مشکلات را حل کند.
*انتقاد از برخي کانديدهاي انتخابات اتحاديه کسب و کارهاي اينترنتي
ميلاد منشي پور مديرعامل يک اپليکيشن درخواست خودرو نيز در اين باره به فارس، گفت: تقابل کسب و کارهاي سنتي و مدرن اواخر پاييز گذشته به اوج خود رسيده و ايده تشکيل اين اتحاديه شکل گرفت. در آن زمان بسياري از ارگان هاي دولتي و وزارت خانه ها از ما شکايت کردند.
وي با بيان اينکه تشکيل اتحاديه آغازي براي ساماندهي کسب و کار هاي مجازي است، گفت: نگاه فعلي به اين کسب و کارها اين است که چند جوان از دانشگاه فارغ التحصيل شده و کاري را شروع کرده اند و صرفا برايشان جالب است،اما در واقع اين کسب و کارها بايد به يک وزنه در تجارت اقتصاد تبديل شوند.
وي با تاکيد بر اينکه افراد منتخب در اتحاديه بايد دغدغه کلان داشته باشند نه دغدغه شخصي، گفت: اگر در اولين دوره اتحاديه اعضا بد چيده شوند آن اتحاديه تا آخر، نه از طرف کسب و کار ها و نه از نظر دولت جدي گرفته نمي شود.
منشي پور با انتقاد از برخي کانديدهاي انتخابات اتحاديه، ادامه داد: در حال حاضر برخي کانديداها درباره کسب و کارهاي نوين تجربه ندارند و برخي ديگر کارمند شرکت ها هستند که با رفتن از شرکت دغدغه شان تمام مي شود.
منبع:فارس