امروزه ايرانيان زيادي در حوزه فناوري در آمريکا فعال هستند و توانسته اند به مدارج عالي مديريتي رسيده و چشم ها را خيره کنند.
وايمکس نيوز- به نقل از مديوم، در روزهاي اخير نيز شاهد انتخاب دارا خسروشاهي به عنوان مديرعامل شرکت اوبر بوديم.
توجه ايرانيان به اهميت موضوع آموزش و تاکيد بر اين امر در فرهنگ ايراني و در ميان خانواده هاي ايراني يکي از دلايل پيشرو بودن جامعه ايرانيان مقيم آمريکا در حوزه علم و فناوري است.
در ادامه با برخي از بنيانگذاران شرکت هاي معروف فناوري، حاميان مالي آنها و همين طور مديران عامل اين نوع موسسات که ايراني هستند آشنا مي شويم.
1- دارا خسروشاهي: مديرعامل فعلي اوبر، مديرعامل سابق اکسپديا
2- علي و هادي پرتوي: علي پرتوي LinkExchange را تاسيس کرد و هادي پرتوي يکي از بنيانگذاران Tellme Networks بود. هر دو شرکت توسط مايکروسافت خريداري شدند. اين دو برادر از سرمايه گذاران اوليه در شرکت هاي موفقي مانند فيس بوک، دراپ باکس، ايربي ان بي، اوبر، زپوس و بسياري ديگر از شرکت هاي نوپا بوده اند. در نهايت اين دو برادر Code.org را تاسيس کردند که يک سازمان غيرانتفاعي براي آموزش علوم رايانه و کدنويسي به دانش آموزان است.
3- امير خسروشاهي: يکي از موسسان شرکت نروانا است که در حوزه هوش مصنوعي فعاليت مي کند. اينتل با پرداخت 400 ميليون دلار اين شرکت را خريداري کرد. بد نيست بدانيد که امير خسروشاهي با سه نفر ديگر نسبت فاميلي دارد و با آنها قوم و خويش است.
4- شروين پيشه ور: يکي از موسسان و مدير اجرايي Hyperloop One و يکي از موسسان و مديرعامل Sherpa Capital. او قبلا مديرعامل شرکت سرمايه گذاري Menlo Ventures بود و در اوبر و سپس Warby Parker سرمايه گذاري کرد. او قبل از اين فعاليت ها WebOS را تاسيس کرد.
5- پيراميد يار: موسس شرکت اي – بي
6- پژمان نوزاد: يکي از موسسان و مديرعامل شرکت سرمايه گذاري Pear Ventures که در دراپ باکس، LendingClub، Gusto، Guardant Health، Philz Coffee، DoorDashو غيره سرمايه گذاري کرد. وي پيش از اين از طريق Amidzad Ventures در پي پال سرمايه گذاري کرده بود.
7- آرش فردوسي: يکي از بنيانگذاران و مدير امور فني دراپ باکس
8- اميد کردستاني: مدير اجرايي توييتر و مدير کل سابق کسب و کار گوگل
9- باب ماينر(رابرت نمرود): يکي از بنيانگذاران شرکت اوراکل. خانواده او در دهه 20 ميلادي از استان آذربايجان غربي به آمريکا مهاجرت کردند.
10- کيوان بيک پور: يکي از موسسان و مديرعامل شرکت پريسکوپ که توسط توييتر خريداري شد.
11- بابي يزداني: يکي از موسسان و مديرعامل Cota Capital و Signatures Capitalکه در گوگل، دراپ باکس، اوبر، Bonobos، Bina، Salesforce و غيره سرمايه گذاري کردند. وي قبلا شرکت نرم افزاري Saba Software راتاسيس کرده بود.
12- سعيد عميدي: موسس و مديرعامل مرکز فناوري Plug and Play که يکي از بزرگترين مراکز حمايت از شرکت هاي نوپا و يکي از مهم ترين سرمايه گذاران اوليه در دره سيليکون آمريکا محسوب مي شود که بعدها به قطب فناوري اطلاعات آمريکا مبدل شد.
13- شين راد: موسس Tinder يکي از شبکه هاي اجتماعي موبايلي براي دوست يابي است.
14- ليلي صرافان: مديرعامل Home Care Assistance (HCA) ارائه دهنده خدمات خانگي درماني – مراقبتي از سالمندان با بيش از 6500 کارمند و بيشتر از 200 ميليون دلار درآمد سالانه.
15- علي روغني: مديرعامل YCombinator Continuity با يک ميليارد دلار سرمايه. وي قبلا مدير امور مالي پيکسار و توييتر بوده است.
16- کامران الهيان: رئيس و يکي از بنيانگذاران Global Catalyst Partners که يک شرکت سرمايه گذاري بين المللي محسوب مي شود. وي قبلا Cirrus Logic و چند شرکت ديگر براي توليد انواع نيمه هادي ها را تاسيس کرده بود.
17- محسن معظمي: مدير عامل شرکت فناوري Columbus Nova Technology Partners. معاون اول قبلي سيسکو و يکي از موسسان Stanford Business Systems که توسط Kurt Salmon Associates خريداري شد.
18- شين تجارتي: رئيس و مديرعامل شرکت Honeywell در منطقه آسيا، آفريقا، غرب آسيا و اروپاي شرقي. Honeywell در فهرست 100 شرکت برتر مجله فورچون در رتبه 73 قرار دارد.
19- حسين اسلامبولچي: مديرعامل سابق AT&T Labs و مدير سابق امور فني شرکت مخابراتي AT&T.
20- فرهاد محيط: کارآفرين، موسس و مديرعامل شرکت هايي مانند lipagram، BizRate، Shopzilla که همگي خريداري شدند.
21- داريان شيرازي: موسس Radius، يک پلتفورم بازاريابي براي کسب و کارهاي کوچک که توانست بيش از 80 ميليون دلار سرمايه جذب کند.
22- فرزاد ناظم: مدير امور فني سابق ياهو که هم اکنون خود و همسرش نوشين هاشمي Hand Foundation و چند سازمان غيرانتفاعي ديگر را اداره مي کنند.
23- سالار کمانگر: مديرعامل سابق يوتيوب و هفتمين کارمندي که به گوگل پيوست.
24- پدرام کياني: مدير امور مهندسي شرکت اوبر
25- بيژن ثابت: از سرمايه گذاران مشهور در توييتر و تامبلر.
26- شاهين فرشچي: يکي از شرکاي شرکت سرمايه گذاري Lux Capital در حوزه فناوري.
27- تورج پرنگ: معاون اول Corp. Development در GoDaddy. از مديران ارشد سابق شرکت هاي UpCounsel، Jaxtr و غيره.
28- شايان زاده و الکس مهر: موسسان Zoosk از سايت هاي دوست يابي با بيش از 180 ميليون دلار درآمد سرانه.
29- بابک پهلوان و نيما اصغربيگي: از موسسان CleverSense که توسط گوگل خريداري شد. هر دو نفر هم اکنون از مديران ارشد گوگل هستند.
30- نرگس بني اسدي: موسس / مديرعامل Bina Technologies، از شرکت هاي فعال در حوزه بيوانفورماتيک که توسط Roche خريداري شد. وي هم اکنون معاون اول همين شرکت است.
31- کيوان مهاجر: بنيانگذار و مديرعامل SoundHound که در زمينه ابداع فناوري هاي شناسايي صوت و جستجوي صوتي فعاليت مي کند و بيش از 75 ميليون دلار در آن سرمايه گذاري شده است.
32- حسام اسفنديارپور: موسس و مديرعامل شرکت Genapsys که در حوزه ژنتيک فعال است و بيش از 45 ميليون دلار در آن سرمايه گذاري شده است.
33- مصطفي رونقي: مدير امور فني شرکت Illumina فعال در حوزه ژنتيک با سرمايه اي بالغ بر 28 ميليارد دلار.
34- اميرعلي طلاساز: يکي از موسسان و رئيس شرکت Guardant Health که اخيرا 550 ميليون دلار سرمايه براي مبارزه با بيماري سرطان دريافت کرد.
35- نيما قمصري: مديرعامل شرکت Blend، ارائه دهنده خدمات وام مسکن با جذب 160 ميليون دلار سرمايه.
مي توان به اين فهرست تعداد ديگري از جوانان ايراني مقيم آمريکا را افزود که سن وسال کمتري دارند و فعاليت در حوزه سرمايه گذاري و فناوري و به خصوص فناوري هاي پزشکي، امنيتي و مبتني بر هوش مصنوعي را تازه آغاز کرده اند.
برخي از اين افراد که در سال هاي آينده در مورد آنها بيشتر خواهيم شنيد، عبارتند از سام معتمدي، ياسمين رضوي، پارسا سلجوقيان، پيام بنازاده، علي کاشاني، مهدي صمدي، احسان سعيدي، دانيال اهيايي، بن نادر، بابک علميه، دانيال احمدي زاده، پديده کمالي زارع و کاوه وجداني.
اما جوانترين ايراني مقيم شمال قاره آمريکا که در دنياي فناوري خودي نشان داده سروش قدسي است که تنها 15 سال سن دارد. وي موسس Slik.ai است که به کاربران امکان مي دهد آدرس ايميل افرادي را که در شرکت يا موسسه مدنظرشان کار مي کند و با وي آشنايي قبلي ندارند پيدا کنند و براي او پيام ارسال کنند. سروش قدسي مي گويد افراد با جستجو در سايت اين شرکت مي توانند مطمئن باشند که اطلاعات تماس هر فردي را در دنيا با دقت 95 درصد مي يابند و مي توانند براي وي پيام بفرستند. البته براي استفاده از اين خدمات بايد حداقل 70 دلار در ماه هزينه کنيد.
منبع:مهر