یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

به بهانه تصويب طرح اينترنت غيرحجمي بررسي شد

وضعيت عرضه اينترنت در کشورهاي مختلف

اينترنت

یکشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲:۰۰


قرار است بنا بر اعلام مسوولان، مدل فروش اينترنت در ايران به مصرف منصفانه تغيير پيدا کند؛ به اين بهانه در اين گزارش به بررسي سياست‌هاي کشورهاي مختلف دنيا در ارائه اينترنت به کاربران پرداخته شده است.

وايمکس نيوز- محمد جواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات کشورمان وعده داده بود که مدل و قيمت جديد فروش اينترنت در ايران را در صد روز اول کاري دولت دوازدهم نهايي کرده و به اجرا برساند و بر اين اساس، اگر به اين وعده عمل و اين مصوبه اينترنت غيرحجمي بنا بر اعلام تا پيش از دهم آذرماه جاري اجرايي شود، شاهد مدل جديد مصرف منصفانه به جاي مدل فروش اينترنت حجمي خواهيم بود. به اين بهانه در زير سياست‌هاي برخي کشورهاي مختلف دنيا در ارائه اينترنت به کاربران بررسي شده است.

آپلود 30 گيگابايت در روز براي هر کاربر ژاپني

محبوب‌ترين سرويس در ژاپن، اينترنت فيبر نوري است که حداکثر سرعت 100 تا 200 مگابيت بر ثانيه را به کاربران ارائه مي‌کند. متوسط سرعت اينترنت ADSL نيز در اين کشور با توجه به فاصله تا مرکز سرورها، حدود 50 مگابيت بر ثانيه اعلام شده و حداکثر سرعت اينترنت کابلي هم 30 مگابيت بر ثانيه است.

در کشور هند، متوسط سرعت اينترنت 6.5 مگابيت بر ثانيه و متوسط اوج سرعت اتصال به اينترنت 41.4 مگابيت بر ثانيه اعلام شده است. در اين کشور پرجمعيت حدود 276 ميليون کاربر اينترنت پهن باند وجود دارد و در رده‌بندي جهاني سرعت اينترنت نيز هندي‌ها در بين 149 کشور در رتبه 89 قرار گرفته‌اند.

سريع ترين اينترنت دنيا در کره جنوبي

مردم کره جنوبي يکي از بهترين خدمات اينترنتي دنيا را دريافت مي‌کنند. اين کشور داراي سريع ترين اينترنت جهان است و از سوي ديگر حدود 92.4 درصد جمعيت کل کشور کره جنوبي از اينترنت استفاده مي‌کنند. شرکت‌هاي بزرگ SKBroadband، KT Corp و +LGU پهناي باند مورد نياز کره‌اي‌ها را فراهم مي‌کنند. طبق آخرين آمار، متوسط سرعت اينترنت کره جنوبي 26.1 مگابيت بر ثانيه بوده و اين سرعت تقريبا 4 برابر متوسط سرعت جهاني با 7 مگابيت بر ثانيه است.

اينترنت منصفانه با محدوديت پهناي باند در ترکيه

اينترنت ADSL از سال 2001 در ترکيه ارائه شد و هم‌اکنون شرکت ترک تلکام (Turk Telekom) گسترده‌ترين خدمات اينترنتي را در اين کشور عرضه مي‌کند. اينترنت در ترکيه مانند بسياري از کشورهاي ديگر با محدوديت پهناي باند در اختيار مشترکان قرار مي‌گيرد. سرعت بسته هاي اينترنتي شرکت ترک تلکام از 8 تا 24 مگابيت بر ثانيه است و اين شرکت، خدمات VDSL2 را نيز با سرعت 25 تا 100 مگابيت بر ثانيه ارائه مي‌کند.

محدوديت دانلود در آمريکا

بر اساس اطلاعات سايت مخابرات استان تهران، در آمريکا براي ايجاد محدوديت در دانلود از Width Cap يا Data Cap استفاده مي‌کنند. Width Cap يا Data Cap، يک محدوديت مصنوعي است که براي انتقال اطلاعات در شبکه اينترنت اعمال مي‌شود. اين اصطلاح به سياست‌هايي گفته مي‌شود که تهيه کننده خدمات اينترنت براي محدود کردن مصرف مشتريان اجرا مي‌کند و شرکت هاي اينترنتي آمريکايي (ISP) نيز جزو شرکت‌هايي هستند که اين نوع محدوديت را اعمال مي‌کنند.

اين شرکت‌ها اعلام کرده‌اند که محدوديت پهناي باند براي فراهم کردن خدماتي عادلانه براي مشتريان است، اما در سوي مقابل بسياري از کاربران آمريکايي بر اين باورند که با پيشرفت تکنولوژي، چنين تصميمي اصلا ضروري نيست و شرکت‌ها مي‌توانند به جاي محدود کردن سقف اينترنت، تقاضاي مشتريان خود را به سادگي پاسخ بگويند.

فروش اينترنت

اين اصطلاح در آمريکا، محدوديت پهناي باند خوانده مي‌شود اما در حقيقت، اطلاعات دانلود شده در هر ماه کنترل مي‌شوند. البته بايد گفت ميزان محدوديتي که در اين کشور براي حجم دانلود در نظر گرفته مي‌شود به مراتب با کشور ما فرق دارد. در سال 2016 شرکت Comcast در آمريکا، برنامه خدماتي با محدوديت دانلود يک ترابايتي عرضه کرد. با چنين حجمي، هر عضو يک خانواده چهار نفره در آمريکا مي‌توانند 100 فيلم را در ماه به صورت آنلاين تماشا کنند و محدوديت حجم آن‌ها به پايان نرسد. در واقع در آنجا برخلاف ايران، کم پيش مي‌آيد که حجم اينترنت يک کاربر زودتر از موعد به اتمام برسد و فرد مجبور شود حجم اضافي بخرد.

البته برخي شرکت‌هاي آمريکايي، برنامه‌اي با نام «اينترنت بدون مرز» را در سر دارند که در صورت اجراي آن، دسترسي به اينترنت بدون هيچ محدوديتي براي کاربران اين شرکت‌ها فراهم مي‌شود. البته در اين طرح نيز پس از آن که کاربر از مرزهاي تعيين شده براي حجم مصرف بگذرد، شرکت ارائه دهنده خدمات دسترسي به اينترنت، سرعت انتقال اطلاعات را کاهش مي‌دهد.

منبع:ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو