عملکرد 100 روزه اول وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم با سر فصل هاي چون «اقدامات سريع در برقراري ارتباط مناطق زلزله کرمانشاه»، «افزايش ظرفيت ترانزيت بين الملل» و «توسعه بانکداري الکترونيکي در 1000 روستاي فاقد امکان» منتشر شد.
وايمکس نيوز- با توجه به گذشت يکصد روز از فعاليت دولت دوازدهم، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در همين مدت اقداماتي را انجام داده است که در اين گزارش به تعدادي از آنها اشاره مي شود.
اقدامات سريع در برقراري ارتباط مناطق زلزله کرمانشاه
با وقوع زلزله 7.3 ريشتري در استان کرمانشاه بسياري از سايت ها و شبکه هاي ارتباطاتي اين استان به دليل قطع برق از دسترس خارج شدند. در پي آن وزارت ارتباطات در همان ساعت اوليه، هماهنگي لازم با اپراتورها و دستگاه هاي ذيربط را انجام داد که صبح روز 22 آبان (دوشنبه)، 14 سايت پرتابل و 38 ديزل ژنراتور از شهرها و استانهاي معين به محل حادثه ارسال شد.
بدين ترتيب بيش از 70 درصد شبکه هاي ارتباطي در شهرهاي استان کرمانشاه در کمتر از 12 ساعت پس از وقوع زلزله به شرايط طبيعي بازگشتند.
ضمن اينکه در ساعت پاياني روز بعد از زلزله (دوشنبه) و در واقع 24 ساعت پس از وقوع زمين لرزه، به دليل قطع برق شهرها و مسيرهاي اصلي، 22 سايت همراه اول 6 سايت ايرانسل و 4 سايت رايتل قطع شده بودند که با هماهنگي اپراتورها و همکاري وزارت نفت، سوخت مورد نياز ديزل ها تامين شد و براي به سرويس برگرداندن سايت ها در اختيار اپراتورها قرار گرفت.
البته با هماهنگي هاي صورت گرفته با وزارت نيرو در روز دوشنبه و مشخص کردن سايت هاي الويت دار در شهرهاي مختلف استان کرمانشاه، تا ساعت 7 صبح روز سه شنبه، 6 هاب سايت به شبکه برق سراسري متصل شد.
در روستاهاي زلزله زده نيز با ارسال ديزل ژنراتور و تجهيز سايت پرتابل توسط اپراتور روستايي از صبح روز سه شنبه هر 4 سايت روستايي به شرايط طبيعي بازگشتند.
اما اپراتورهاي تلفن همراه نيز به منظور رفاه حال زلزله زدگان اقدام به رايگان کردن تماس هاي خود کردند بطوريکه کليه تماس هاي داخل شبکه رايتل تا پايان هفته، ايرانسل تا 24 روز و همراه اول تا ساعت 24 روز چهارشنبه 24 آبان در استان کرمانشاه رايگان در نظر گرفته شد.
اين درحاليست که به منظور برقراري تماس امدادگران با همکاري اپراتور راديو ترانک ملي تعدادي بي سيم مدرن در اختيار سازمان امداد و نجات قرار گرفت و لينک ارتباطي خودروهاي سازمان امداد و نجات با قيد فوريت تامين شد.
ضمن اينکه با همکاري اپراتور همراه اول، 500 شماره مديران بحران کشور در شبکه اختصاصي مديريت بحران ثبت و اولويت تماس آن شماره ها برقرار شد.
علاوه بر آن ارتباطات خودروهاي فرمانده اي سازمان مديريت بحران کشور و سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در مناطق زلزله زده با همکاري شرکت مخابرات و شرکت هاي وب تامين شد.
پژوهشگاه فضايي نيز عکس هاي ماهواره اي مناطق زلزله زده را با هدف تشخيص ميزان خسارت وارده به ساختمان هاي روستايي در اختيار سازمان مديريت بحران قرار داد.
همچنين به منظور فراهم کردن امکان برقراري تماس براي مردم زلزله زده، شرکت مخابرات در تعدادي از اماکن اسکان موقت، اقدام به نصب تلفن همگاني کرد. به موازات آن نيز بالن مخابراتي پژوهشگاه فضايي ايران با هدف ايجاد چتر WI-FI به شهرستان پل ذهاب ارسال و در منطقه مستقر شد.
ضمنا کمک هاي نقدي و غير نقدي اهدايي کارکنان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، شرکت هاي تابعه و بخش خصوصي فعال در اين حوزه به مردم مناطق زلزله زده بالغ بر 100 ميليارد ريال مي شود.
افزايش ظرفيت ترانزيت پهناي باند کشور
يکي از اهداف هميشگي دولت در برنامه هاي توسعه، تبديل ايران به هاب منطقه از بعد ارتباطات بوده است و بر همين اساس در سه ماهه نخست دولت دوازدهم، نخستين قرارداد ترانزيت بين المللي ديتا از جنوب به شمال ايران با ظرفيت 300 گيگابيت بر ثانيه امضا و اجرايي شد. با اجراي اين قرارداد ضمن ايجاد درآمد ارزي مناسب براي کشور، 50 درصد نيز به ظرفيت ترانزيت کشور نسبت به آنچه از ابتداي انقلاب تاکنون بوده، اضافه شد.
توسعه بانکداري الکترونيکي در 1000 روستاي فاقد امکان
توسعه بانکداري الکترونيکي در 1000 روستاي فاقد اين امکان نيز به منظور تحقق عدالت اجتماعي و کاهش شکاف ديجيتالي و ارايه خدمات به مناطق محروم و کمتر برخوردار در يکصد روز فعاليت دولت دوازدهم انجام شد.
براساس اين طرح، تامين و ارسال تعداد 1000 دستگاه ATM به روستاهاي فاقد اين امکان با اعتباري معادل 116 ميليارد تومان جهت کاهش فاصله کيفيت خدمات در روستاها به نسبت شهرها و نصب و راه اندازي شد.
آزادسازي بازار پستي جهت حضور (اپراتوري) بخش خصوصي براي اولين بار
بر اساس اين گزارش، در راستاي اجراي سياست هاي کلي اصل 44 قانون اساسي و واگذاري امور به مردم و بخش خصوصي و ايجاد فضاي رقابتي و نظام¬مند کردن پست کشور، مزايده انتخاب اپراتور خصوصي پستي برگزار و دو اپراتور«ترن پارت تي باکس» و «کنسرسيوم حمل و نقل کالاهاي تهران(پيک بادپا)» انتخاب شدند که پروانه فعاليت اين دو شرکت صادر و طي مراسمي اعطا مي شود.
اضافه مي شود که آزادسازي فعاليت هاي پستي از اين جهت حائز اهميت است که برخلاف مدل هاي سابق، خصولتي سازي نشده و واگذاري انجام شده به طور کامل به بخش خصوصي واگذار شده است.
تغيير مدل و کاهش تعرفه اينترنت پرسرعت ثابت
تغيير مدل و کاهش تعرفه اينترنت پرسرعت ثابت يکي از اقداماتي بود که وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات وعده تحقق آن را در صد روزه نخست اين دولت به مردم داده بود.
با توجه به اينکه اينترنت يکي از نيازهاي جاري مردم و به خصوص جوانان است، تغيير مدل تعرفه حجمي به غيرحجمي وکاهش تعرفه دسترسي مردم به اينترنت پرسرعت ثابت (مبتني بر سيم مسي و فيبرنوري) يکي از مطالبات عمومي بوده که اصلاح اين تعرفه ها، باعث کاهش حدود100درصدي هزينه اينترنت ثابت درکشور شده است.
اصلاحات صورت گرفته در مدل تعرفه هاي جديد، باعث رشد محتواي داخلي و متناظر آن رونق کسب و کارهاي نوپا و بالطبع ايجاد فرصت هاي جديد شغلي پايدار براي جوانان تحصيل کرده مي شود.
انتصاب بانوان، جوانان و اقوام در پستهاي مديريتي
انتصاب بانوان، جوانان و اقوام در پستهاي مديريتي مياني و ارشد ستاد وزارت و دستگاههاي تابعه و انتصاب دستيار حقوق شهروندي از ديگر اقدامات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در صد روزه نخست بوده که در اولويت هاي دولت دوازدهم نيز وجود داشت.
با بکارگيري بانوان، جوانان و اقوام در پست هاي مديريت ارشد، مياني و عملياتي، براي نخستين بار شاهد کاهش چشمگير سن مديريتي در وزارت ارتباطات و فناوري هستيم.
همچنين با توجه به اهميت منشور حقوق شهروندي در دولت دوازدهم، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با انتصاب دستيار حقوق شهروندي و انجام اقدامات لازم براي تدوين دستورالعمل رعايت منشور حقوق شهروندي در اين وزارتخانه پيش قدم شده است.
تدوين برنامه اجرايي شبکه ملي اطلاعات
يکي ديگر از اقدامات در صد روز نخست وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تدوين برنامه اجرايي شبکه ملي اطلاعات بود که پس از تصويب سند تبيين الزامات شبکه ملي اطلاعات با برگزاري جلسات فشرده با مرکز ملي فضاي مجازي طي سه ماه گذشته و انطباق آنچه اجرا شده با آنچه تصويب شده، صورت گرفت. ضمن اينکه برنامه هاي اجرايي سال آتي نيز در حوزه توسعه شبکه ملي اطلاعات استخراج شده است.
کاربردي کردن صنعت فضايي
در حوزه فضايي نيز ارتقا مکانيزاسيون در صنعت کشاورزي و تحول در سامانه هاي نوين آبياري، تشخيص سطوح زير کشت، پايش شاخص هاي سلامتي گياه با بهره گيري تلفيقي از سنسورها و تصاوير ماهواره اي، اينترنت اشيا و حسگرها، از جمله کاربردي کردن صنعت فضايي در کشاورزي است که در يکصد روز فعاليت دولت دوازدهم در وزارت ارتباطات انجام شد.
تدوين برنامه حمايتي صيانت از کودکان در فضاي مجازي
يکي ديگر از اقدامات مهم وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حوزه فضاي مجازي در صد روز نخست دولت دوازدهم، تدوين برنامه حمايتي صيانت از کودکان در فضاي مجازي بود که به منظور کاهش آسيب هاي اجتماعي فضاي مجازي «سند حمايتي و برنامه اقدام براي توسعه خدمات فضاي مجازي کودک و نوجوان» تدوين شده که اجراي آن با حمايت از بخش خصوصي توليد کننده محتوا و صنايع داخلي انجام مي شود.
اجراي مصوبه شوراي فضاي مجازي درخصوص ساماندهي پيام رسانها
بر اساس مصوبه شوراي فضاي مجازي درخصوص ساماندهي پيام رسانها، کاهش 70 درصدي تعرفه استفاده از پيام رسان هاي داخلي و تدوين مدل حمايت از آنها جهت تحقق اهداف شبکه ملي اطلاعات و افزايش سهم ترافيک داخلي به خارجي در صد روز نخست به تصويب رسيد.
ايجاد فرصت برابر جهت استفاده از خدمات دولت الکترونيکي براي معلولان
با هدف ايجاد فرصت برابر جهت استفاده از خدمات دولت الکترونيکي براي معلولان، قابليت دسترسي خدمات درگاه ملي دولت هوشمند براي نابينايان و کمبينايان بهعنوان پنجره واحد خدمات دولت به مردم به صورت فايل صوتي در صد روز نخست انجام شد.
ارائه اينترنت بي سيم(واي فاي) رايگان در اماکن عمومي
همچنين از اقدامات انجام شده در اين مدت بايد اشاره اي داشت به اجراي فاز اول ارايه اينترنت بي سيم (واي فاي) رايگان توسط اپراتورهاي غيردولتي در برخي از امکان عمومي پر تردد، که در آينده گسترش پيدا مي کند.
طرح ثبت گوشي همراه
در ضمن طرح رجيستري و ثبت گوشيهاي تلفن همراه به منظور جلوگيري از قاچاق گوشي و ساماندهي بازار در صد روز نخست دولت دوازدهم به مرحله اجرا رسيد که با اجراي آن، تاکنون 100درصد ميزان واردات گوشي از مبادي رسمي افزايش يافته و پيش بيني مي شود اين رقم با اجراي کامل طرح رشد 900 درصدي داشته باشد.