با برگشت طرح ادغام وزارتخانه های راه، مسکن و ارتباطات در قالب وزارت امور زیربنایی و ارتباطات از سوی مجلس به دلیل نا مشخص بودن شرح وظایف این وزارتخانه موضوعات مطروحه در این خصوص وارد جریانی جدید شد. روز گذشته اظهارنظرهای متفاوتی در این باره مطرح شد به نحوی که برخی از نمایندگان از جمع شدن 200 امضا برای طرحی جدید برای به تعویق افتادن طرح ادغام تمامی وزارتخانه ها تا دو سال آینده خبر دادند. از سوی دیگر عده ای معتقدند با حذف وزارت ارتباطات از طرح ادغام با وزارتخانه های راه و مسکن، نظر شورای نگهبان تامین می شود. در ادامه نظرات نمایندگان خانه ملت را در این باره می خوانید.
امضای 200 نماینده برای تعویق ادغام وزارتخانهها
وایمکس نیوز - عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزییات طرح دو فوریتی ممنوعیت ادغام وزارتخانهها گفت: این طرح به امضای 200 نفر از نمایندگان رسیده است تا بر اساس آن دولت پس از دو سال کار کارشناسی لایحه ادغام را در سال سوم برنامه به مجلس ارایه کند. محمد دهقان با اشاره به اینکه جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به مسایلی که در خصوص اجرای ماده 53 قانون برنامه پنجم و ادغام وزارتخانه ها به وجود آمده بود طرحی را برای ممنوعیت ادغام وزارتخانه ها در دولت دهم به امضا رساندند، گفت: ادغام شتابزده وزارتخانه ها عملا موجب رکود تعدادی از وزارتخانههای مهم اقتصادی در سال جهاد اقتصادی شده است. نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بر اساس طرحی که نمایندگان ارایه دادهاند دولت موظف است حداقل دو سال کار کارشناسی لازم برای ادغام وزارتخانه ها به عمل آورده و در سال سوم لایحه جامع شرح وظایف و اختیارات وزارتخانه های موضوع ادغام را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارایه دهد. وی گفت: به این ترتیب در سال چهارم برنامه دولت پس از تعیین وزیران ذیربط به ادغام وزارتخانه ها اقدام میکند. دهقان افزود: براساس این طرح اقدامات مقدماتی دولت در خصوص ادغام وزارتخانه ها منتفی شده و وزارتخانه ها بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی همانند گذشته به کار خود ادامه می دهند. عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: این طرح برای رفع برخی اختلافات بین دولت و مجلس تهیه شده و به دولت فرصت کافی داده است که کار کارشناسی لازم را با مشارکت همه متخصصان و کارشناسان به عمل آورد تا لایحه ای پخته و جامع را در مورد ادغام همه وزارتخانه های مورد نظر خویش پس از دو سال به مجلس شورای اسلامی ارایه کند. وی گفت: در واقع این طرح برای ایجاد تسهیلات بیشتر و کار کارشناسی بهتر و تعامل و مشارکت بالاتر بین دولت و مجلس و جلوگیری از برخی اقدامات شتابزده تهیه شده و به امضای 200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است.
احتمالا وزارت ارتباطات از مصوبه تشکیل وزارت امور زیربنایی حذف می شود
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس از احتمال حذف وزارت ارتباطات از مصوبه تشکیل وزارت امور زیربنایی در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه خبر داد. سلیمان جعفرزاده، نماینده مردم ماکو و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایراد شورای نگهبان به مصوبه ادغام وزارتخانههای راه، مسکن و ارتباطات گفت: شورای نگهبان در رابطه با شرح وظایف وزارت امور زیربنایی ایراد گرفته و این ایراد، مخالفت با اصل ادغام نیست.
وی افزود: احتمالا اصلاحات لازم در خصوص تشکیل وزارت امور زیربنایی تا فردا در کمیسیون اجتماعی اعمال شده و گزارش آن نیز به صحن علنی ارسال خواهد شد.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: کمیسیون پیش از این فعالیتهایی برای ادغام وزارتخانهها انجام داده بود که نهایتا به این نتیجه رسید که با تشکیل وزارت ورزش، مجموعا ده وزارتخانه در یکدیگر ادغام میشود، روشی که با آن مفاد ماده 53 برنامه پنجم نیز محقق میشود. جعفرزاده با تاکید بر اینکه احتمالا ادغام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارتخانههای راه و مسکن منتفی خواهد شد، گفت: ما در طرح قبلی کمیسیون، ادغام وزارت ارتباطات را فقط با وزارت راه پیشبینی کرده بودیم نه مسکن و در این بین وزارت مسکن را با چند وزارت دیگر به عنوان وزارت امور زیربنایی تعریف کرده بودیم. وی گفت: در جلسه روز گذشته کمیسیون اجتماعی موضوع حذف وزارت ارتباطات از پروژه ادغام 3 وزارتخانه و ایرادات شورای نگهبان مورد بررسی قرار می گیرد.
انحلال وزارت ارتباطات بارقههای امید فناوری اطلاعات در کشور را خاموش میکند
نماینده وزیر کشور در کارگروه فناوری اطلاعات و ارتباطات - فاوا - خواستار توجه خاص مسوولان به حوزه فناوری اطلاعات شد و گفت: در چند سال اخیر بارقههای امیدی در حوزه فناوری اطلاعات در کشور روشن شده بود که با بحث ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزارتخانههای راه و مسکن نگران این هستیم که ضربه محکمی بر این بستر وارد شود. امیر شجاعان، در واکنش به بحث ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزارتخانه های راه و مسکن به بحث فناوری اطلاعات و لزوم توسعه روز افزون آن تاکید کرد و گفت: مباحث مربوط به توسعه صنعت فناوری اطلاعات در جهان و به تبع آن در کشور ما بر هیچکس پوشیده نیست.
مشاور وزیر کشور و رییس مرکز نوسازی و تحول اداری فناوری اطلاعات وزارت کشور با تاکید بر اینکه فناوری اطلاعات میتواند تمامی ابعاد جامعه را دربرگیرد و در حوزه هایی همچون سیاست و اقتصاد تاثیرگذاری شگرفی داشته باشد، افزود: توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات سازوکارهای خاص خود را لازم دارد و نیازمند شیوه مدیریتی صحیح است.
وی با تاکید بر اینکه فناوری اطلاعات مانند شمشیر دو لبه عمل می کند و اگر با یک تدبیر مشخص و تعریف شده توسعه نیابد ضربههای جبران ناپذیری در کشور خواهد زد، گفت: توسعه فناوری اطلاعات نیازمند یک متولی مشخص است و این در حالی است که بحث ادغام این وزارتخانه مطرح شده است.
شجاعان با بیان اینکه ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارتخانهها در شرایط فعلی مناسب نیست، افزود: متاسفانه در تصمیم برای ادغام این وزارتخانه فناوری اطلاعات یک حوزه سختافزاری دیده شده و این در حالی است که در این زمینه مباحث مربوط به امنیت در فناوری اطلاعات مغفول باقی مانده است.
نماینده وزیر کشور در کارگروه مدیریت فاوا با اشاره به پیچیدگی های فناوری اطلاعات و ارتباطات و لزوم متولی مشخص در این بخش برای آنکه بتواند در سطح کشور به صورت هماهنگ عمل کند، ادامه داد: در مدت اخیر که مسوولیت فناوری اطلاعات برعهده تقی پور، وزیر ارتباطات بوده است شاهد هماهنگی های خوبی میان دستگاه های دولتی بودیم که با تشکیل کارگروه تخصصی فاوا این هماهنگیها بیشتر دیده شد و این امر ما را به نقطه اصلی نزدیک می کرد.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مدت به خوبی توانسته بود نقش حاکمیتی را در این حوزه بازی کند و با کاهش تصدیگری به اهداف دولت نزدیک شود.
مشاور وزیر کشور در امور فناوری اطلاعات با بیان اینکه مقولههای راه و مسکن فعالیت های گسترده ای دارند که اگر فناوری اطلاعات و ارتباطات هم در کنار اینها ادغام شود، احتمال مغفول ماندن فناوری اطلاعات بسیار زیاد است، افزود: فناوری اطلاعات در تمامی حوزه ها تاثیرگذار بوده و نقش کلیدی داشته است.
وی خواستار توجه خاص مسوولان به حوزه فناوری اطلاعات شد.