نرمافزارهايي با عنوان نذريياب که بعضا در ايام عزاداريها در فضاي مجازي حضور پررنگتري دارند، ممکن است شگرد جديد کلاهبرداران اينترنتي باشند.
وايمکس نيوز- در حالي که ابزارهاي فناوري اطلاعات اين روزها رواج يافته و از يک سو در بسياري از موارد در تسهيل شرايط زندگي کمک زيادي به افراد ميکنند، از سوي ديگر ميتوانند مورد سوءاستفاده افراد سودجو هم قرار گيرند. يکي از اين ابزارها که در سالهاي گذشته راه خود را به برخي گوشيها باز کرده، انواع نرمافزارهاي نذريياب است که اين روزها و در ايام ماه محرم ميتواند سوژه هدف کلاهبرداران هم باشد.
اگرچه شايد اين ايده در نوع خود جالب باشد که با دانلود کردن يک اپليکيشن، افراد بتوانند بر اساس روزها و مناسبتهايي مانند تاسوعا، عاشورا، اربعين و غيره محلهاي مختلفي که در شهرشان به پخش غذاي نذري ميپردازند را مشاهده کنند، اما همين موضوع، شگردهايي را براي کلاهبرداري در اختيار افراد سودجود قرار ميدهد. به همين دليل پليس فتا درباره شيوه جديد کلاهبرداران در فضاي مجازي تحت عنوان نرمافزارهاي نذريياب هشدار داده است.
امروزه در شبکههاي اجتماعي شاهد روشهاي جديدي از کلاهبرداري با عنوان دانلود نرمافزار نذريياب هستيم که در اين شگرد مجرمانه، اين افراد با ساخت بدافزارهاي مخرب و جاسوسي به دنبال سرقت اطلاعات کاربران هستند يا اينکه با ارسال نرمافزارهاي جعلي و تقلبي براي کاربران، از آنها کلاهبرداري مالي کرده و يا آنها را به درگاههاي جعلي بانکي هدايت ميکنند. اکثر اين نرمافزارها وجود خارجي نداشته و کلاهبرداران تنها با تبليغات اين محصول کسب درآمد ميکنند.
کلاهبرداران با تبليغ فروش نرمافزارهاي جعلي در شبکههاي اجتماعي افراد را ترغيب به دانلود و خريد اين برنامهها ميکنند و به منظور دانلود نرمافزارهاي فوق، مبالغي را مطالبه يا اينکه آنها را به صفحههاي درگاههاي بانکي جعلي (فيشينگ) هدايت ميکنند که اين موضوع موجب کلاهبرداري و برداشتهاي غيرمجاز از حساب کاربران ميشود.
سازنده اينگونه نرمافزارها به تمامي اطلاعات واردشده توسط کاربر (نام و نام خانوادگي، کد ملي، آدرس و شماره تماس) دسترسي دارند، بنابراين قادرند با داشتن اين اطلاعات از کاربران سوءاستفاده کنند. بنابراين کاربران فضاي مجازي هرگز نبايد فريب اينگونه تبليغات را خورده و هنگان دانلود برنامههاي اينچنيني احتياطهاي لازم را انجام دهند.
منبع: ايسنا