سرپرست معاونت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات، در گزارشي از انجام 37 ميليون استعلام در مرکز ملي تبادل داده ها در 5 ماهه نخست سال جاري و پيش بيني انجام ماهانه 100 ميليون تراکنش با اتصال تمام دستگاه ها به مرکز ملي تبادل داده ها خبر داد.
وايمکس نيوز- حميد رضا هادي پور، سرپرست معاونت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات با اشاره به ارتقاي 20 رتبه اي ايران در شاخص دولت الکترونيک در جهان، گفت: در طول برنامه ششم توسعه بايد 30 رتبه در شاخص دولت الکترونيک ارتقا داشته باشيم اين در حالي است که فقط در دو سال نخست اين برنامه 20 رتبه ارتقا داشته ايم.
وي راه اندازي و پشتيباني فني و زيرساختي سامانه انتشار دسترسي آزاد به اطلاعات را يکي از اقدامات در حوزه دولت الکترونيک عنوان کرد و افزود: از 1247 دستگاه شناسايي شده در قواي سه گانه کشور، 452 دستگاه به اين سامانه متصل شده اند.
هادي پور با اشاره به اينکه تا پايان مردادماه 5596 نفر از شهروندان عضو اين سامانه هستند، گفت: 2918 درخواست در اين سامانه ثبت شده و از اين تعداد 2445 پاسخ ارائه شده است.
وي افزود: به طور متوسط در ماه بين 300 تا 400 نفر عضو سامانه انتشار دسترسي آزاد به اطلاعات مي شوند.
سرپرست معاونت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات، سامانه ملي کاتالوگ و داده هاي باز را يکي ديگر از اقدامات وزارت ارتباطات در حوزه دولت الکترونيک عنوان کرد و گفت: مفهوم داده هاي باز به اين صورت است که داده هاي قابل انتشار که براي شهروندان و کسب و کارها مي تواند ارزش افزوده ايجاد کند در جايي شناسايي شود و هدف ما ايجاد يک زيرساخت مشترک براي به اشتراک گذاري داده هاي باز و توليد شده توسط سازمان هاي متولي است، البته داده هاي باز به معني رايگان بودن اين داد ه ها نيست.
وي افزود: تاکنون 170 کاربر از 21 دستگاه که اطلاعات خود را در اين سامانه بارگذاري کرده اند، بيش از 273 رکورد اطلاعاتي دريافت کرده اند.
هادي پور يکي ديگر از اقدامات وزارت ارتباطات در حوزه دولت الکترونيک را آغاز به کار مرکز ملي تبادل اطلاعات عنوان کرد و افزود: مرکز ملي تبادل به صورت مستقيم به شهروندان خدمت ارائه نمي کند بلکه در اين مرکز با اشتراک گذاري اطلاعات و داده ها توسط دستگاه هاي ارائه کننده خدمت، شهروندان در مراجعه به دستگاه ها براي دريافت مجوزها و استعلامات نياز به رفت و آمد بين دستگاه ها ندارند و داده ها به صورت الکترونيکي بين دستگاه ها تبادل شده و به سرعت پاسخ داده مي شود.
وي با اعلام اينکه در 5 ماهه نخست سال جاري بيش از 37 ميليون استعلام از طريق مرکز تبادل انجام شده است، تصريح کرد: در سال 96، بيش 103 ميليون تراکنش در مرکز ملي تبادل انجام شده و هم اکنون نيز با اتصال 190 دستگاه به مرکز ملي تبادل، ماهانه به10 ميليون تراکنش رسيده ايم که در صورت حضور تمام دستگاه ها در اين مرکز، پيش بيني مي شود که تعداد تراکنش هاي ماهانه به 100 ميليون برسد.
سرپرست معاونت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات، افزود: تاکنون 359 خدمت در اين مرکز پياده سازي شده که در اين ميان ثبت احوال، سازمان تنظيم مقررات، وزارت اقتصاد و شرکت ملي پست، بيشترين خدمات را در سال 97 از طريق مرکز ملي تبادل داده ها ارائه کرده اند.
وي، يکي ديگر از اقدامات وزارت ارتباطات در حوزه دولت الکترونيک را درگاه ملي خدمات دولت هوشمند عنوان کرد و گفت: اين درگاه با هدف استانداردسازي و مديريت يکپارچه ارائه خدمات دولت به مردم راه اندازي شده است و در سال 97 بيش از يک ميليون و 800 هزار بازديد داشته و 718 خدمت ارايه کرده است.
هادي پور تاکيد کرد: اميدواريم تا پايان سال 97 به 1700 خدمت و 150 سرويس و ميانگين 300 هزار کاربر در ماه برسيم.
وي کارپوشه ملي ايرانيان را خدمت ديگر در حوزه دولت الکترونيک بيان کرد و گفت: اين کارپوشه بستري امن و قابل اعتماد براي ارسال تمام اعلان ها و پاسخ به درخواست ها به صورت يکپارچه و اختصاصي از طرف دستگاه هاي ارائه کننده خدمات است که منحصرا براي هر فرد ايراني ايجاد مي شود.
وي ادامه داد: هم اکنون اين سامانه 35 هزار کاربر و 13 دستگاه فعال دارد و براي ارائه در کل کشور با چند ميليون کاربر را نيز قابليت دارد.
سرپرست معاونت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات، يکي ديگر از خدمات مهم در حوزه دولت الکترونيک را دولت همراه معرفي کرد و افزود: به دنبال تحقق شعار «خدمات دولت همه وقت و همه جا در دستان مردم » هر فرد در گوشي همراه خود در هر مکان و زمان امکان دريافت خدمات را دارد و از ارديبهشت سال جاري نيز تاکنون بيش از 90 هزار اپليکيشن دولت همراه نصب شده است و 35 هزار کاربر فعال، 61 خدمت را دريافت مي کنند و تعداد استفاده از خدمات در مردادماه به يک ميليون و140 هزار رسيده است.
وي، به سامانه جمع نويسي به عنوان يکي ديگر از برنامه هاي دولت الکترونيک اشاره کرد و گفت: از طريق اين سامانه شهروندان مي توانند در تصميم گيري و تصميم سازي از طريق دريافت نظرات و اشتراک گذاري آنها، در تدوين طرح ها و لوايح مشارکت داشته باشند که به طور مثال تدوين لايحه صيانت و حفاظت از داده ها در فضاي مجازي از طريق همين سامانه انجام شد و به جمع بندي رسيد.
هادي پور، از راه اندازي رسمي سامانه مصوبات فناوري اطلاعات و ارتباطات (مصفا) در آينده نزديک به عنوان يکي ديگر از برنامه هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين حوزه خبر داد و افزود: با هدف شفاف سازي قوانين و مقررات فناوري اطلاعات و در دسترس بودن براي همگان، تمام مصوبات و مقررات مربوط به اين حوزه در اين سامانه ارايه مي شود.
همچنين سرپرست معاونت دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات، راه اندازي پيشخوان مجوزهاي کسب و کار را يکي از برنامه هاي حوزه دولت الکترونيک معرفي کرد و گفت: پيشخوان مجوزهاي کسب و کار در قالب سامانه هايي با عنوان هاي سامانه «دادور» براي دريافت شکايات در اين حوزه و سامانه نما که نقشه ملي استعلامات مجوزهاي کسب و کار است، در کنار مرکز ملي تبادل داده ها با هدف ايجاد پنجره واحد صدور مجوز کسب و کارها و با همکاري وزارت اقتصاد به زودي راه اندازي مي شود.