معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بيان اينکه بازار تلفن همراه بازاري کاملا وابسته به ارز است، گفت: بيش از 30 درصد افزايش قيمت گوشي تلفن همراه در بازار به دليل کمبود عرضه است.
وايمکس نيوز- فلاح جوشقاني درباره تعرفههاي تلفن همراه، اظهار کرد: در حوزه اينترنت همراه و صدا، دو اپراتور ايرانسل و همراه اول افزايش قيمت داشتند، اما اپراتور رايتل تغيير تعرفه نداشته که بررسي اوليه ما حاکي است که اين اپراتورها در چارچوب مصوبات کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات اين اقدام را انجام دادند. گزارشي را آماده کرديم و طي دو هفته آينده در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات ارائه ميکنيم.
وي با بيان اينکه اپراتورها موضوع افزايش تعرفهها را با توجه به مسائل موجود مطرح ميکنند، افزود: اکنون حداکثر بهطور ميانگين حدود 10 درصد افزايش هزينه در اپراتورها را داريم که در چارچوب مصوبات و مقررات بوده است.
فلاح تصريح کرد: شايد بخشي از اين افزايش تعرفه باوجود افزايش هزينهها اجتنابناپذير باشد و درواقع افزايش غيرمعقولي رخ نداده اما طبق دستور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، بررسي کرديم و براساس گزارش خود اقدام لازم را خواهيم داشت.
وي درباره اينکه آيا تحريم بر خريد تجهيزات مورد نياز ارتباطات راديويي اثرگذار بوده است، اظهار کرد: بسته کاملي شامل برنامههايي براي مقابله با اين مباحث و حمايتهاي مورد انتظار در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات فراهم شده و در مراجع ذيربط توسط همکاران ما در حال دنبال شدن است تا بسته حمايتي يا بسته آمادگي و حمايتي را داشته باشيم.
فلاح جوشقاني در ادامه گفت: واقعيت اين است که تحريم درنهايت ممکن است تاثيرات خود را در اين حوزه داشته باشد اما خوشبختانه در حوزه توسعه به ويژه در حوزه تلفن همراه با توجه به برنامهريزيهايي که از قبل شده بود، در حوزه توسعهاي مشکلي نداريم اما در حوزه پشتيباني تجهيزات، اگر در آينده با اين شرايط پيش برويم، ممکن است مشکلاتي پيش آيد و رويکرد ما استفاده از توان داخلي است.
وي اضافه کرد: امسال در نمايشگاه تِلکام، شرکتهاي ايراني حضور مطلوب و توانمندي بسيار خوبي در حوزههاي فني مهندسي، نرمافزاري و توليد تجهيزات سختافزاري داشتند اما اين به معناي اين نيست که در شبکههاي ما به خصوص تلفن همراه، شبکههاي "هايتکنولوژي" هستند، بلکه معمولا برروي لبه تکنولوژي حرکت ميکنند و نيازمندي دارند و در حال برنامهريزي هستيم تا تحريم کمترين تاثير را بر اين حوزه بگذارد.
رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بيان کرد: سال گذشته با آغاز کار دولت، 50 درصد شهرها پوشش نسل سه و چهار تلفن همراه داشتند و در پايان سال گذشته، پوشش را به صددرصد رسانديم و اکنون تمرکز وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برروي دو حوزه است؛ يکي پوشش روستايي که برنامه مدوني همکاران مجري طرح uso دارند و ديگري موضوع جادههاست که توسط سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي دنبال ميشود و به استانهاي مختلف از جمله چهارمحال و بختياري ميرويم تا بتوانيم پوششها را بهتر کنيم.
او تاکيد کرد: در حوزه تکميل توسعه ارتباطات ثابت به دليل مشکلات اين حوزه و سرمايهگذاري بالا، کمي مشکلاتش نسبت به حوزه تلفن همراه بيشتر است و ما نتوانستيم پوشش در حد مناسب را ايجاد کنيم.
وي افزود: طبق اهداف تعيين شده در برنامه ششم توسعه بايد براي 80 درصد خانوارها دسترسي 20 مگابيت بر ثانيه ايجاد شود که با برآوردهاي ما شايد تا پايان برنامه ششم توسعه، به سرمايهگذاري بالغ بر 10 هزار ميليارد تومان نياز است که براي تامين سرمايهگذاري به ويژه اينکه اين حوزه را بخش خصوصي پوشش ميدهد، کمي شرايط سختتر است اما در حال برنامهريزي هستيم.
او با اشاره به وجود 63 هزار روستا در کشور، اظهار کرد: در 42 تا 43 هزار روستا پوشش ارتباطات مخابراتي نظير تلفن ثابت کامل شده و همکاران فعال در اين حوزه در حال برنامهريزي براي کامل شدن پوشش هستند و برنامه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اين است که سرويس ثابت و همراه و اينترنت در روستاهاي بالاي 20 خانوار کامل شود.
وي با بيان اينکه بازار تلفن همراه بازاري کاملا وابسته به ارز است، ادامه داد: براساس مصرف سال گذشته گوشي تلفن همراه در کشور، ماهانه دو ميليون و سالانه 24 ميليون گوشي تلفن همراه در کشور فروخته شده که برآورد قيمت آن دو تا سه ميليارد دلار است؛ يعني اگر قرار باشد بازار همانند سال گذشته تامين شود، اين هزينه را خواهد داشت.
فلاح جوشقاني خاطرنشان کرد: بخشي از مشکلي که در قيمت گوشي به وجود آمده به دليل افزايش قيمت ارز است که اجتنابناپذير است و يک گوشي 200 دلاري که قبلا 600 تا 700 هزار تومان در بازار عرضه ميشد، اکنون سه برابر شده است.
وي گفت: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات يک ليست اعلام کرد که تعدادي گوشي تلفن همراه با ارز دولتي گرفته شده بود و به قيمت گرانتري فروخته شد و اکنون در حال بررسي است که اين تخلفات صورت گرفته در بازار و اينکه متاسفانه گوشي تلفن همراه به عنوان کالاي مورد نياز شناخته نشده و در اولويت سوم است، موجب شده تا عرضه در بازار به شدت پايين آيد و ما اکنون 67 ميليون مشترک باند پهن تلفن همراه داريم که گوشي هوشمند نياز دارند که قيمت بالاي 200 تا 300 دلار دارد و بررسي کرديم که گراني در بازار موجب شده تا بيش از 30 درصد افزايش قيمت گوشي تلفن همراه در بازار صورت بگيرد که به دليل کمبود است.
رييس سازمان تنظيم مقررات راديويي که در سفر به شهرکرد در جمع خبرنگاران استان سخن ميگفت، بيان کرد: اکنون فعاليت بسياري از شرکتهاي وارد کننده گوشي، متوقف شده يا اينکه نتوانستند ارز تهيه کنند و ما فکر ميکنيم اين 30 درصد افزايش قيمت گوشي تلفن همراه که بهدليل نبود ارز ايجاد شده به قيمت واقعي خود باز خواهد گشت اما درحقيقت تامين و تنظيم بازار گوشي تلفن همراه به عهده وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نيست و جز وظايف وزارت صنعت، معدن و تجارت است و ما به دليل اجراي طرح رجيستري درگير شديم.
وي در ادامه گفت: ادعا داريم و اين ادعا را اثبات ميکنيم که قاچاق گوشي تلفن همراه را به صفر رسانديم اما متاسفانه در انتهاي اجراي طرح رجيستري با مشکلات بازار مواجه شديم و کمبودهايي که در بازار وجود دارد ارتباطي به رجيستري ندارد و رجيستري هزينههاي قانوني را به گوشي اضافه کرده است.
فلاح جوشقاني درباره فيلتر اينستاگرام، بيان کرد: اطلاعي در اين زمينه ندارم و قطعا سياستگذار و تصميمگير در اين حوزه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نيست.
منبع: اينسا