در حالي که ارسال پيامک تبليغاتي انبوه بدون اجازه مشترک ممنوع شده بود، رگولاتوري با اعلام اسامي شرکتهاي متخلفي که همچنان امکان ارسال پيامک انبوه را داشتند، از برخورد با اين شرکتهاي متخلف خبر داد.
ticnews- پس از سالها گلايه مشترکان از دريافت پيامکهاي تبليغاتي با وجود اعلام انصراف از دريافت آنها، سازمان تنظيم مقررات ارتباطات راديويي به عنوان نهاد ناظر و قانونگذار حوزه ارتباطي کشور، اپراتورهاي تلفن همراه را به ايجاد سامانهاي ملزم کرد که از طريق وارد کردن يک کد واحد امکان اطلاع از پيامکهاي تبليغاتي و ارزش افزوده، هر سه اپراتور ايجاد شده و مشترکان بتوانند بدون هراس از دست دادن پيامکهاي بانکي راه ارسال پيامهاي تبليغاتي را ببندند.
مجيد حقي - معاون امور پستي، ارتباطي و فناوري اطلاعات رگولاتوري- پيش از اين دربارهي ارسال پيامکهاي انبوه اعلام کرده بود: در مقررات تصويبشده در شوراي عالي فضاي مجازي، سقف مجاز براي ارسال پيامک در شبانهروز 500 پيامک تعيين شده است. اين تصميم در راستاي رسالت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حمايت و حفاظت از حقوق مشترکين در حوزه ICT اجرايي شده است و اين انتظار وجود دارد که رضايتمندي مشترکين را در پي داشته باشد.
شرکتهاي متخلف به پليس فتا معرفي شدند
از طرفي اخيراً حقي اظهار کرده است که بر اساس بررسيهاي رگولاتوري، برخي از شرکتهاي فعال در حوزه ارسال پيامک انبوه اذعان کردهاند امکان ارسال پيامک تبليغاتي انبوه به شماره مشترکاني را دارند که با استفاده از سامانه #800* دريافت هرگونه پيامک تبليغاتي را براي شمارههاي خود مسدود کردهاند.
وي با بيان اينکه اينگونه اقدامات مصداق فعاليتهاي غيرمجاز پستي، مخابراتي و فناوري اطلاعات بوده و اعمال مقررات در مورد آنها از وظايف و اختيارات رگولاتوري است، تصريح کرده است که اپراتورهاي تلفن همراه بايد از ارايه خدمات مستقيم يا غيرمستقيم به اين دسته از شرکتها جلوگيري کنند و اين شرکتها نيز وظيفه دارند ارايه سرويسهاي غيرمجاز و همچنين تبليغات خود در سايتها و شبکههاي اجتماعي مبني بر ارايه چنين سرويسي را متوقف کنند.
بنابراين در حالي که براساس مصوبه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات، ارسال پيامک تبليغاتي انبوه بدون اجازه مشترک ممنوع است و با شرکتهاي متخلف در اين حوزه برخورد ميشود، حقي اعلام کرد به منظور جلوگيري از تضييع حقوق مشترکين، اين موضوع به همراه ليست اسامي شرکتهاي متخلف به پليس فتا اعلام شده است.
بيش از 128 هزار شماره شخصي مسدود شد
درحالي که رگولاتوري سامانه ستاره 800 مربع را براي مقابله با ارسال پيامکهاي ناخواسته معرفي کرده بود، چند ماه پس از آغاز به کار اين سامانه، راهکار جديدي براي ارسال پيامکهاي تبليغاتي انتخاب شد و بدين ترتيب عدهاي با بهرهگيري از سيمکارتهاي شخصي به جاي سرشمارههاي ارسال پيامک انبوه به ارسال اين پيامها پرداختند. در اين ميان برخي شرکتها با خريد چندين سيمکارت اعتباري اقدام به سودجويي به شيوهاي جديد کرده و حتي به ارسال پيامکهايي با موضوع تبليغات غيراخلاقي پرداخته و بدين واسطه سايتهايي را نيز معرفي کردند.
به همين دليل رگولاتوري تصميم گرفت خطوط ارسالکننده پيامک را بدون اينکه کاربران شمارهها را براي سامانه 800 ارسال کنند، از طريق رفتارشناسي اين خطوط و در صورتي که بدون استفاده از تلفن و اينترنت، تنها اقدام به ارسال پيامک انبوه ميکردند شناسايي کند. در اين راستا مطابق آمار منتشرشده در سايت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، تا کنون بيش از 128 هزار خط شخصي ارسالکننده پيامک تبليغاتي مسدود شده است.
منبع: ايسنا