معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با راهاندازی یک سامانه مرکزی، شرکتهای حملونقل عمومی وضعیت ابتلای مسافران به کرونا را قبل از صدور بلیط استعلام میکنند.
تیک نیوز- امیر ناظمی معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات درخصوص سازوکار کنترل تردد مبتلایان به کرونا گفت: با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سامانهای را راهاندازی کردهایم که همه نتایج آزمایشگاههای مربوط به کرونا در این سامانه قابل استعلام است.
وی افزود: در مرحله اول، شرکتهای هواپیمایی و شرکتهای حمل و نقل ریلی امکان استفاده از دادهها را دارند. به این صورت که به سامانه مرکزی متصل شده و در خصوص ابتلا یا عدم ابتلای مسافر استعلام میگیرند. افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده باشد، امکان تهیه بلیط نخواهند داشت. همچنین این امکان برای شرکتهای تاکسیهای اینترنتی فراهم شده که با اتصال به این سامانه، وضعیت ابتلای رانندگان را استعلام کنند. رانندگانی که تست آنها مثبت شده، تا زمان بهبودی کامل اجازه فعالیت نخواهند داشت.
ناظمی با تأکید بر حفظ حریم خصوصی افراد ادامه داد: شرکتهایی میتوانند از این دادهها استفاده کنند که به لحاظ فنی مجهز باشند؛ چراکه بهعلت حفظ محرمانگی اطلاعات مبتلایان، دادهها در اختیار شرکتها قرار نمیگیرد و تنها میتوانند با اتصال آنلاین به سامانه مرکزی در خصوص هر مسافر بهصورت جداگانه استعلام بگیرند. در مورد سرویسهای تاکسی اینترنتی نیز تنها امکان استعلام رانندگان وجود دارد.
وی یادآور شد: شرکتهای هواپیمایی و حملونقل ریلی میتوانند پیش از سوار شدن مسافر، درخصوص ابتلای فرد به کرونا استعلام بگیرند و در صورت مبتلا بودن، مانع سوار شدن وی به هواپیما شوند.
ناظمی افزود: ممکن است فرد به هنگام خرید بلیط کرونا نداشته باشد، اما در باره خرید بلیط تا زمان سفر به کرونا مبتلا شود. به همینخاطر در زمان صدور کارت پرواز و یا در ایستگاه قطار قبل از سوار شدن، مجددا فرد استعلام میشود و در صورت ابتلا به کرونا، از سوار شدن وی جلوگیری میشود. به همین خاطر انتظار داریم خود فرد بعد از آنکه تست کرونایش مثبت شد، بلیط را کنسل کند. از طرفی این امکان وجود دارد که برخی شرکتهای صادرکننده بلیط، از نظر فنی امکان اتصال به سامانه مرکزی را نداشته باشند و بلیط را بدون استعلام صادر کنند. در این صورت اگر فرد مبتلا به کرونا بلیط تهیه کرده باشد، در فرودگاه و ایستگاه قطار از سوارشدنش جلوگیری میشود.
وی ادامه داد: فردی که تست کرونایش مثبت بوده، میتواند برای ۱۴ روز بعد بلیط بگیرد؛ البته بعد از این دوره در صورتی امکان استفاده از بلیط را دارد که تست مجدد منفی باشد. در غیر اینصورت امکان سفر نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: این سازوکار برای اتوبوسهای بین شهری نیز بهزودی اجرا میشود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پایان گفت: فرض ما بر این است که مردم خودشان رعایت کنند و در دوران قرنطینه کمترین جابهجایی را داشته باشند. همچنین اگر پس از خرید بلیط، احساس میکنند به کرونا مبتلا شدهاند، خودشان سفرشان را کنسل کنند.
منبع: فارس