در زمینه قیمت بالای اینترنت، مجلس به شرکت ارتباطات زیرساخت کاری ندارد.
وایمکس نیوز - طاهر پور در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: تا کنون چندین مرتبه با وزیر ارتباطات در زمینه قیمت بالا و سرعت پایین اینترنت مذاکراتی با وزیر ارتباطات داشته ایم و به نوعی به شکل های گوناگون اعتراض خود را در این باره ابراز کرده ایم.
وی ادامه داد: تقی پور معتقد است که وزارت ارتباطات با ارایه اینترنت با سرعت بالا مشکل ندارد، ولی تا حدودی قیمت بالا است.
وی با بیان اینکه مجلس کاهش قیمت اینترنت را در دستور کار دارد و آنرا به صورت مکرر از وزیر ارتباطات پیگیری می کند، گفت: مخاطب اصلی مجلس در این خصوص وزیر ارتباطات است و به شرکت ارتباطات زیرساخت در این زمینه کاری ندارد.
بررسی های انجام شده در مورد وضعیت پهنای باند اینترنت در ایران در مقایسه با سایر کشورها از نظر قیمت، کیفیت و پوشش که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است، نشان می دهد هزینه تولید، ارایه و دسترسی به خدمات الکترونیکی در ایران بسیار بالاتر از سایر کشورها است.
برابری قیمت پهنای باند نسبت به درآمد ماهانه هر شهروند در کشورهای مختلف حاکی است قیمت 1Mbps پهنای باند اینترنت در ایران معادل درآمد یک ایرانی در ماه است . درآمد هر شهروند ترکیه ای 11 برابر قیمت این مقدار پهنای باند و این رقم در ژاپن 894 برابر است.
پهنای باند مهمترین و اصلی ترین داده در تولید، عرضه و دسترسی به خدمات الکترونیکی است. در بازار فناوری، در بخش عرضه، پهنای باند از عوامل تولید و تنها بستر ارایه خدمات و در بخش تقاضا تنها عامل دسترسی به خدمات توسط متقاضی به شمار می رود.
جایگاه پهنای باند در بازار فناوری اطلاعات به مثابه جاده ارتباطی، ناوگان و سوخت در بخش حمل و نقل و ارتباطات است. هزینه دسترسی به این بستر سهم و نقش مهم و قابل توجهی در هزینه های نهایی تولید، ارایه و دسترسی به خدمات فناوری اطلاعات دارد و تغییرات در آن تاثیر مستقیم بر کل بازار فناوری اطلاعات می گذارد.
بنابر آمارهای اتحادیه جهانی مخابرات، بیش از 400 میلیون مشترک باند پهن اینترنت در جهان وجود دارد که نزدیک 25 درصد کل کاربران اینترنت را شامل می شود.
اکثر این کاربران در کشورهای توسعه یافته قرار دارند.