براي اجرايي شدن دولت الکترونيکي در کشور چارهاي جز استفاده از سيستمهاي باند پهن مانند وايمکس وجود ندارد.
وايمکس نيوز - محسن حسين پور، کارشناس مخابرات در گفت و گو با خبرنگار ما فناوري وايمکس را معادل نسل چهارم ارتباطات عنوان کرد و گفت: چنانچه سازمان تنظيم مقررات مجوز وايمکس سيار (موبيليتي) را به اپراتورهاي وايمکس ميداد اين اپراتورها ميتوانستند رقيبي براي نسل سوم موبايل محسوب شوند.
وي با بيان اينکه مزيت نسل سوم استفاده از سيمکارت به عنوان مودم آن هم در حال حرکت است، ادامه داد: رگولاتوري محدوديت ارايه موبيليتي را براي اپراتورهاي وايمکس براي مدت 2 سال اعمال کرده و به نظر ميرسد با اتمام اين زمان که دوره محافظت اپراتور سوم موبايل محسوب ميشود، زمينه رقابتي خوبي ميان اپراتورهاي وايمکس و اپراتور سوم ايجاد شود.
حسين پور با تاکيد بر اينکه در اين بازار قيمت مناسبي که بتواند در سبد خانوار بگنجد تعيين کننده خواهد بود، گفت: فناوري وايمکس در دنيا تنها براي برخي مناطق که امکان استفاده از سيستمهاي با سيم وجود ندارد کاربرد دارد، چرا که ADSL روش ارزانتري براي اتصال است.
اين کارشناس مخابرات گفت: وايمکس زماني نسبت به ADSL موفقتر خواهد بود که بتواند پوشش سراسري داشته باشد و تمام مراکز را پوشش دهد.
وي با بيان اينکه وايمکس، ADSL و 3G مي توانند استفاده از خدمات ارزش افزوده بر بستر ارتباطي را در کشور نهادينه کنند، گفت: از اين پس بايد شاهد خدمات ارزش افزوده از طريق اين بسترها باشيم که اين مساله تعيين کننده ميزان موفقيت سرويسهاي فوق خواهد بود.
حسين پور اشاره به اينکه در اين ميدان سرويس مکالمه (VOICE) به فراموشي سپرده ميشود، گفت: براي اجرايي شدن دولت الکترونيکي در کشور چاره اي جز استفاده از سيستمهاي باند پهن مانند وايمکس نيست.
وي بيان کرد: در اين بستر بايد محتواي الکترونيکي نيز ايجاد شود که در اين ميان صدا و سيما ميتواند نقش تعيين کنندهاي داشته باشد.
اين کارشناس مخابرات معتقد است که دولت بايد روشهاي محدوديت استفاده از اينترنت را تغيير دهد و به جاي آنکه پهناي باند را محدود کرده و کاربران را از اينترنت پرسرعت محروم کند، محدوديت را از طريق امکانات محتوايي اعمال کند.