به گفته مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت، در حال حاضر 15 پرونده کلان در حوزه ترمينيشن در حال بررسي است و به دليل ايجاد هماهنگيهاي خوب با پليس فتا و مراجع قضايي قاچاقچيان مکالمات شک نکنند که اشد مجازات در انتظار آنها است.
فناوران– محمود خسروي، در توضيح اظهارات رييس پليس فتا مبني بر بررسي هشت پرونده کلان ترمينيشن گفت: قاچاق مکالمات بينالملل از گذشته با جديت تمام توسط وزارت ارتباطات و شرکت زيرساخت دنبال شده است و در حال حاضر هماهنگي خوبي بين پليس فتا، دستگاه قضا و ما ايجاد شده است.
وي عنوان کرد: متاسفانه در گذشته به دليل نبود قانون در اين حوزه مجتمعهاي قضايي در برخورد با عوامل اين تخلف نميتوانستند برخورد جدي داشته باشند که نهايتا پرونده به قطع ارتباط متخلفان ميانجاميد.
وي بيان کرد: در حال حاضر با توجه به تصويب قانون جرايم يارانهاي دستورالعمل مشخصي براي قضات در نظر گرفته شده است و رسيدگي به جرايم قاچاق مکالمات، روندي مطلوبي را دنبال ميکند.
وي افزود: تعداد زيادي پرونده قاچاق مکالمات را در دست پيگيري داريم و هر روز بر روي اين موضوع کار ميکنيم و چند پرونده کلان نيز در اين رابطه تشکيل شده است که تعدادي از مديران شرکتهاي متخلف نيز چندين ماه زندان بودند و پرونده روال عادي خود را طي ميکند.
خسروي در پاسخ به اين سوال که منظور از کلان بودن اين پروندهها چيست و ميزان حجم مکالمات قاچاق و زيان ناشي از آن به کشور چقدر بوده است، گفت: بزرگترين پرونده در اين رابطه مربوط به يک شرکت با 700 خط تلفن ثابت است که براي ترمينيشن استفاده کرده است.
وي در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينکه آيا اين شرکت خصوصي بوده است، بدون ذکر نام آن گفت: اين شرکت خصوصي بوده و تنها ميتوانم اعلام کنم که مجوز فعاليت اين شرکت در حوزه ICT بوده که خيلي هم معروف نيست.
وي در ادامه گفت: قاچاقچيان مطمئن باشند که وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زيرساخت در اين موضوع کاملا جدي هستند و اشد مجازات براي قاچاقچيان مکالمات در نظر گرفته خواهد شد.
وي در خصوص تعداد پروندههاي در حال بررسي در اين رابطه گفت: روز به روز با توجه به کشف خطوط متخلف ميزان پروندهها افزايش مييابد که در اين زمينه 15 پرونده کلان تشکيل و دو کيفر خواست نيز تاکنون صادر شده است.
کندي سرعت اينترنت ريشه يابي ميشود
خسروي در پاسخ به اين سوال که با توجه به اينکه در ماههاي اخير کندي سرعت اينترنت در تمام کشور کاملا مشهود بوده و همين عامل باعث ميشود که نتيجهگيري در خصوص عامل کندي سرعت به مبدا اصلي ارايه آن يعني شرکت ارتباطات زيرساخت مرتبط شود.،آيا تاييد ميکنيد که عامل اين کندي تغيير ساختار مديريت شبکه است، گفت: در خصوص بررسي اين موضوع چندين جلسه جدي برگزار شده است تا اين موضوع را آسيب شناسي کنيم. با توجه به ساختار شبکه ممکن است عامل کندي از مودم مشترک تا شبکه اکسز و نوع سرويس ارايهدهندگان اينترنت و سياستهايي که به شبکه اعمال ميشود، باشد.
وي با بيان اين قول به کاربران اينترنت گفت: کندي سرعت اينترنت در حال آسيب شناسي است و به منظور افزايش اطمينان به شبکه زيرساخت ما اينترنت را از درگاههاي مختلف تامين ميکنيم با استفاده از ساير مسيرها مشکلات را برطرف کنيم و براي درک اين موضوع بايد اعلام کنيم که کابل جاسک – فجيره سه روز قطع است اما کندي در سرعت اينترنت کشور ايجاد نشده است.
مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت در پاسخ به اين سوال که با توجه به افزايش ميزان افزايش تعداد کاربران زيرساخت مانعي براي افزايش پهناي باند بينالملل ندارد، گفت: هيچ گونه منعي براي افزايش پهناي باند بينالملل نداريم و افزايش دوبرابري پهناي باند از ابتداي امسال تاکنون تاييديه اين موضوع است و با توجه به افزايش ارايه خدمات غيرحضوري توسط دستگاههاي دولتي بر بستر شبکه اينترنت که با توجه به اين افزايش هنوز هم درخواست ارايه پهناي باند وجود دارد که ما نيز در حال تامين آن هستيم.
وابستگي به پهناي باند بينالمل کم ميشود
وي گفت: متاسفانه قسمت وسيع ميزباني سايتهاي ايراني در خارج از کشور قرار دارد که همين عامل موجب شده است تا ما به پهناي باند بينالملل متکي باشيم. ما در داخل تلاش کرديم با ايجاد زيرساخت لازم در شبکه ملي اطلاعات اين وابستگي را کم کنيم.
وي بيان کرد: امسال در زمينه رشد پهناي باند بينالملل در ابتداي سال 8/26 گيگابيت پهناي باند بينالملل داشتيم که در حال حاضر اين رقم به 50 گيگابيت رسيده است که با خريد دو STM64 جديد که در مرحله آزمايش و تست است، از رقم 50 گيگابيت تا پايان سال رد ميشويم.
وي افزود: در 11 ماه گذشته ما تقريبا پهناي باند بينالملل را نسبت به ابتداي امسال دو برابر کردهايم.
در ظرفيت شبکه ديتاي داخل کشور در ابتداي امسال نزديک به 50 گيگابيت داشتيم که در حال حاضر اين رقم با اضافه شدن 475 گيگابيت به 525 گيگابيت رسيده است. در حال حاضر اين ظرفيت ايجاد شده است و با ايجاد لايههاي اکسز و راهاندازي ديتا سنترها زمينه استفاده از زيرساخت ايجاد شده فراهم شده است.
مديرعامل زيرساخت گفت: اپراتورها ميتوانند از اين فضا در لايه سرويس استفاده کنند. هماکنون سياست شرکت زيرساخت مبتني بر اين است که ديگر سرويس نقطه به نقطه به اپراتورها سرويس ندهد و اپراتورها بايد از شبکه IPMPLS از سرويسهاي IP استفاده کنند.
وي در خصوص مزاياي استفاده از اين شبکه براي اپراتورها گفت: استفاده از اين شبکه موجب ارايه دادن SLA خوب از شرکت زيرساخت به اپراتورها را دارد و از آنجا که طراحي اين شبکه به صورت ابر است قطعي در آن مفهومي ندارد.
خسروي در خصوص ديتا سنتر ملي گفت: کارهاي مربوط به اين پروژه در حال انجام است و اميدواريم تا يک سال آينده ديتا سنتر ملي براساس اصول و استاندارهايي به بهرهبرداي برسد که يک ديتا سنتر با اين ابعاد بايد داشته باشد.
وي در پاسخ به اين سوال که ديتا سنتر ملي در چه حجمي راهاندازي ميشود، گفت: اين ديتا سنتر با حجم بسيار بالايي ايجاد ميشود، به نحوي که همه ميتوانند سرورهاي خود را با ارايه ظرفيت مناسب ايجاد کنند و پيشبيني شده است تا با راهاندازي اين طرح تا پنج سال آينده تمامي نيازهاي کشور در اين بخش برطرف شود.
مديرعامل زيرساخت در پاسخ به اين سوال که چه ميزان بودجهاي براي اين طرح در نظر گرفته شده، بيان کرد: حدود 37 ميليارد تومان براي راهاندازي ديتا سنتر ملي بودجه در نظر گرفته شده است که البته اين رقم فقط بابت تجهيزات و طراحي اين ديتا سنتر در نظر گرفته شده است که با در نظر گرفتن هزينههاي مربوط به فضاي فيزيکي قطعا اين رقم افرايش مييابد.
وي در پاسخ به اين سوال که ديتا سنتر ملي در شهر تهران راهآندازي ميشود، گفت: بله در تهران راهاندازي خواهد شد اما پيشتيبان ديتاسنتر ملي در جاي ديگري ايجاد خواهد شد.