یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

رئيس پليس فتا اعلام کرد:

آمار استفاده کنندگان از VPN در کشور

شبکه مجازي (VPN )

دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۸:۰۰


رئيس پليس فتا با بيان اينکه تعداد کاربران استفاده کننده از VPN بين 20 تا30 درصد کل کاربران است، گفت: در آخرين جلسه‌اي که در کميسيون مصاديق برگزار شد، قرار بر اين شد که کميسيون ساماندهي VPNها تشکيل ‌شود.

سردار سيد کمال هاديانفر در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه برخي از سايت‌هاي اينترنتي مستهجن و برخي ديگر عناد رسمي با نظام جمهوري اسلامي دارند، گفت: به دليل مصلحت مردم و ممانعت از فروپاشي خانواده، کارگروه تعيين مصاديق فيلترينگ به رياست دادستان کل کشور به عنوان مدعي العموم، فيلترينگ را در کشور انجام مي‌دهد.
وي با اشاره به تلاش‌هاي دشمن براي ارائه بسترهاي عبور دهنده از فيلترينگ، افزود: از طرف ديگر دشمن بسترهاي VPN را در پروتکل‌هايي به صورت رمزنگاري از پشت فيلترينگ عبور داده و اين VPNها را به صورت رايگان و يا با نازلترين قيمت در اختيار کاربران قرار مي‌دهد.

عواقب استفاده از VPN

رئيس پليس فتا به مردم توصيه کرد که مطلقا از VPN استفاده نکنند چرا که وقتي از VPN استفاده شود، اطلاعات کاربر رمزنگاري ‌شده و بر روي سرور ارائه دهنده VPN قرار مي‌گيرد و صاحب سرور به راحتي مي‌تواند از تمام اطلاعات کاربر استفاده ‌کند.

آمار استفاده کنندگان از VPN

هاديانفر تعداد کل کاربران استفاده کننده از VPN را بين 20 تا 30 درصد دانست و افزود: در آخرين جلسه‌اي که در کميسيون مصاديق برگزار شد، قرار بر اين شد که کميسيون ساماندهي VPNها تشکيل ‌شود.

وي با بيان اينکه VPN به 2 دسته قانوني وغيرقانوني تقسيم مي‌شوند، اظهار داشت: به عنوان مثال هواپيماهايي، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و بانک‌ها از VPN استفاده مي‌کند؛ وظيفه کميسيون هم اين است که بر VPN هايي که مجوز دارند، نظارت کند و VPNهاي غيرمجاز را مسدود کند.

رئيس پليس کشور افزود: آئين‌نامه اجرايي اين کميسيون در حال آماده سازي است تا کساني که خواهان VPN مجاز هستند بتوانند با مراجعه به وزارت فناوري اطلاعات از VPN مجاز استفاده کنند.

جزئيات مهمترين حملات سايبري به کشور

هاديانفر درخصوص ويروس‌هاي رايانه‌اي که براي سازمان‌ها و نهادهاي مهم کشور طراحي شده‌اند، گفت: پس از ويروس استاکس نت به شدت حملات سايبري نسبت به ايران زياد شده است که با توجه به تمهيداتي که در کشور صورت گرفته تا کنون هيچ آسيبي به ساختار سازمان‌ها و زيرساخت‌هاي کشور وارد نشده است.

وي با اشاره به اينکه سال گذشته ويروسي به نام "وايپ" يا "وايپر" که هدفش حذف کامل اطلاعات رايانه‌اي بود شناسايي شد، اظهار داشت: پس از شناسايي آنتي ويروس وايپ را مرکز ماوا (مرکز مديريت امداد و هماهنگي عمليات رخدادهاي رايانه‌اي) توليد کرد و اين ضد ويروس در اختيار تمامي دستگاه‌هاي کشور قرار گرفت.

جديدترين اقدامات درباره حمله سايبري به وزارت نفت

رئيس پليس فتا حمله به وزارت نفت را يکي ديگر از حملات سايبري دانست که با آن مقابله شد و در اين راستا دو IP مظنون در آمريکا کشف و از طريق وزارت خارجه و پليس بين‌الملل اين مسئله پيگيري شده که آمريکا بايد هويت اين IP ها را به ايران معرفي کند تا معلوم شود توسط چه کساني حمله عليه کشورمان صورت گرفته است.

وي ويروس‌هاي شعله، کي‌دو و دوکو را بخشي از ويروس‌هاي وارداتي که با فلش مموري جابجا مي‌شوند، دانست و با بيان اينکه ويروس‌ها چند دسته‌اند، افزود: دسته‌اي از ويروس‌ها ايجاد اختلال و دسته‌اي ديگر مانند جاسوس خاموش در کامپيوتر مي‌نشينند و به محض وصل شدن به اينترنت اطلاعات را به مکاني که از قبل برايش تعريف شده ارسال مي‌کنند.

هاديانفر با بيان اينکه دسته ديگري از ويروس‌ها مانند وايپر ريشه را مي‌زند و تمام سرورهايتان را مي‌سوزاند، گفت: اين ويروس با لوگوي ارائه دهنده خدمات دسترسي به کاربر پيشنهاد مي‌دهد که براي افزايش سرعت و پهناي باند بيشتري فايل فشرده شده پيوست را روي سيستم دانلود کنيد.

رئيس پليس فتا ادامه داد: پس از وارد کردن رمز مربوطه و باز شدن فايل ويروس روي سامانه‌ نصب شده و شروع به دزدي اطلاعات مي‌کند.

وي ادامه داد: عوامل ترويج کننده اين ويروس در داخل کشور شناسايي شده‌اند و اينکه به چه واسطه‌اي اين افراد اين اطلاعات را گرفته‌اند و در داخل منتشر کرده‌اند، بعد از دستگيري‌ها مشخص مي‌شود.

هاديانفر در خصوص ويروس شعله که جديدا به کشور وارد شده است، نيز گفت: ويروس شعله پيغام مي‌دهد که از شما عکس خصوصي دارم. اگر مي‌خواهيد عکس را مشاهده کنيد، کليک کنيد.

رئيس پليس فتا افزود: پس از کليک کردن کاربر هيچ کسي را مشاهده نمي‌کند ولي عملا برنامه با اين کليک سرقت اطلاعات و پاک کردن سيستم را آغاز مي کند.

منبع : سيتنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو