يک کارشناس فناوري اطلاعات با اشاره به برداشتهاي متفاوت از سرعت اينترنت گفت: کيفيت دسترسي به منابع داخلي بهتر از منابع خارجي است.
علي اصغر کاظمي در گفتوگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به بعضي از مشتريها که از پروتکلهاي خاص استفاده ميکنند افزود: برخي از کاربران با استفاده از وي پي ان به سرويسهايي نظير فيس بوک دسترسي پيدا ميکنند، استفاده از وي پي ان سبب ميشود که کاربر با درگاهي خارجي اتصال پيدا کرده و سپس به سايت مورد نظر راه پيدا کند. در حقيقت لقمه را دور سر خود ميچرخاند و همين موضوع باعث کاهش سرعت ميشود اما به عقيده من نبايد چنين موضوعاتي را به کندي سرعت اينترنت مرتبط ساخت.
وي همچنين لازمهي تحليلي درست از سرعت اينترنت را در نظر گرفتن تمامي فاکتورها ميداند و معتقد است: سايتهاي خارجي پهناي باند محدودتري دارند و اين موضوع ناشي از ميزان پهناي باند اختصاص داده شده به ترافيک بينالملل است که توسط شرکت ارتباطات زيرساخت تامين و در اختيار شرکتها و سازمانها قرار داده ميشود.
علاوه بر اين کاظمي وضعيت اختصاص پهناي باند نسبت به چند سال اخير را مناسبتر عنوان کرد و گفت: قبلا پهناي باند اينترنت کشور از چند منبع محدود بينالمللي تامين ميشد و همين موضوع باعث ميشود در مواقعي با کندي سرعت شديد يا قطع اينترنت مواجه شويم اما اخيرا تعداد اين خروجيها بيشتر شده است و حداقل شاهد قطعي اينترنت نيستيم اگرچه در بعضي موارد به علت تعداد محدود خروجيها با کندي سرعت مواجه ميشويم.
اين کارشناس وضعيت پهناي باند را همچنان محدود دانست و ادامه داد: بيشتر مشتريان چون بيشتر با واژه مخابرات آشنايي دارند، کندي اينترنت را به اين شرکت اطلاق ميدهند. عدهاي هم کندي سرعت را از چشم شرکتهاي ارائه دهنده سرويس ميبينند و شرکتها هم زيرساخت را مسوول کاهش پهناي باند و کندي سرعت اينترنت ميدانند.
وي در خصوص ورود بخش خصوصي به حوزه تهيه پهناي باند کشور عنوان کرد: قاعدتا با بالا رفتن تعداد نقاط در کشور سرعت افزايش پيدا ميکند اما چون اين بحث حاکميتي است به اين راحتيها نميتوان فرمان را به دست شرکتهاي خصوصي سپرد.
کاظمي همچنين در رابطه با سرعت اينترنت در ايران و قيمتها مطرح کرد: در کره جنوبي سرعت اينترنت بصورت ميانگين 40 مگابيت بر ثانيه است حال شما اين سرعت را در مقابل سرعت 128 کيلوبيت بر ثانيه قرار دهيد! ميتوان در حوزه سرويس و پهناي باند بيشتر از اين ورود پيدا کرد. در مقايسه يا ساير کشورها قيمت اينترنت در ايران بسيار بالا است.
اين کارشناس در پايان به لزوم تصميمي جدي در زمينه اينترنت اشاره کرد و گفت: بايد ديد که آيا تنها ميخواهيم به اينترنت اتصال داشته باشيم يا از امکانات آن هم نهايت استفاده را بکنيم. اصولا اينترنت ملي يک پارادکس است چرا که مفهوم اينترنت در جهاني بودن آن نهفته شده، شايد اينترنت ملي يک شبکه داخلي بزرگ باشد اما جهاني نيست.