یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

جذابیتهای شبکه فیبرنوری درارتباطات باند پهن

فيبرنوري

جمعه ۱ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۰:۰۰


انتقال صوت از میان رشته های سیم ، دردهه هشتاد قرن نوزدهم چنان هیجانی آفرید که مخترع تلفن، اکساندرگراهام بل درمواجهه با آن شگفتی خودرا چنین بیان کرد." وه که پروردگارمن چه کارهای شگفتی دارد "

وایمکس نیوز- اینک بیش از یکصدوسی سال از اختراع این دستگاه شگفت انگیز میگذرد و شبکه های تلفن ثابت وسیار با گامهای بلند خود همه جهان را در نوردیده اند.

شبکه های 3G ، 4G و شبکه های اینترنتی فاصله هارا برای شنیدن و دیدن چنان کوتاه کرده اند که گویی بواقع بعد مسافتی درمیان نیست.

اما انسان امروز،همچنان درتب و تاب ارتباطات بهتر، سرعت بیشتر و کیفیت بالاتر است.

کیفیت موردانتظارکاربران

درزمانی نه چندان دور، نیاز ارتباطی انسان با دنیای خارج، عمدتا از طریق ابزارهای ساده ای چون نامه، تلگراف ودرسال های نزدیکتر به عصر کنونی با تلفن تامین می شد. و همینقدرکه می توانست صدای خویشاوندان خویش را از طریق سیم مسی بشنود خشنود بود.

اما امروزه کاربران، تاخیر درارتباطات شنیداری ، کیفیت در ارتباطات تصویری و کندی در دریافت اطلاعات را برنمی تابند و دربرابر بخش کوچکی از کاستی ها لب به شکوه میگشایند.

همه کاربران، ارتباطات دیداری و شنیداری هم زمان را نه تنها ضرورت می دانند بلکه به کیفیتی کمتراز Full HD قناعت نمی ورزند.

وضعیت جهان درحوزه ارتباطات

گزارشهای جهانی نشان می دهد که در دنیای ارتباطات چنان تحولی رخ داده است که کاربران عمومی دربرخی کشورهای توسعه یافته میتوانند اطلاعات صوتی وتصویری خودرا با پهنای باندی بیش از 100 مگابیت بر ثانیه انتقال دهند. و این حجم اطلاعات توانسته است تحولی شگرف در حوزه های آموزش، علم و دانش، هنر، پزشکی، بهداشت عمومی، کار و صنعت، حفظ محیط زیست، سرگرمی، حمل و نقل و ترافیک، مشارکت اجتماعی، دولت الکترونیک، ارتباطات، بانکداری الکترونیک و ... ایجاد کند.

وضعیت ایران

درحال حاضر هیچ یک از شبکه های موجود در ایران بدلیل محدودیتهای فنی نمی توانند پهنای باند مورد نیاز جامعه امروز را تامین نمایند. بنابراین کوتاه شدن فاصله میان ایران با فناوری های موجود دردنیا، نیازمند شبکه ایست که بتواند سرعت، کیفیت و پایداری ارتباطی مورد نیاز کاربران عصر حاضر را فراهم کند.

دراین راستا برنامه پنجم توسعه کشور با تشخیص ضرورتهای ارتباطی در عصرکنونی ونیاز فزاینده جامعه به ارتباطات بیشتر در سالهای آتی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مکلف نموده است نسبت به ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار با پهنای باند مناسب در طول برنامه اقدام نماید.

طبق این برنامه می بایست تا پایان سال دوم کلیه دستگاههای اجرائی و واحدهای تابعه و وابسته، و تا پایان برنامه، شصت درصد خانوارها و کلیه کسب و کارها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل شوندوکلیه دستگاه های اجرایی ضمن اتصال به شبکه ملی اطلاعات، پایگاه های اطلاعاتی خود را با رعایت استانداردهای لازم به منظور ایجاد سامانه اطلاعاتی در این شبکه به اشتراک گذارند.

همچنین دستگاه های اجرایی مکلفند تا پایان برنامه پنجم، خدمات قابل ارایه به صورت الکترونیکی خود را از طریق این شبکه عرضه نمایند.

اما زیرساخت های موجود ICT کشور با توجه به شکل گیری تدریجی و بهره گیری از کابل های مسی قدیمی با مشکلات اساسی دراین زمینه مواجه بوده وقادر به انتقال پهنای باند مورد نیاز سرویسهای جدید نیست.

بنابراین تحقق این هدف نیازمند ایجاد زیرساختی جدید مبتنی بر فیبرنوری است که دردستور کار دولت قرار گرفته است .

خلق اپراتور چهارم

ضرورت ایجادشبکه ی دسترسی پهن باندمبتنی برفیبرنوری،وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را برآن داشت که درسال 1391با صدور پروانه ی فعالیت برای شرکت خدمات ارتباطی والکترونیکی ایرانیان نت، چهارمین اپراتورملی مخابراتی کشور را خلق کند.

مهمترین وظایفی که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برعهده ایرانیان نت گذاشته شده :

ایجادشبکه ی زیرساخت پهن باندشهری بافناوری فیبرنوری درسطح کشور، ارایه ی خدمات وسرویسهای ارزش افزوده، تأمین وارایه ی خدمات پهن بانددرسراسرکشوراست .

این شرکت به عنوان چهارمین اپراتورملی مخابراتی ونخستین مجری ایجادشبکه ی دسترسی پهن بانددرکشورموظف به طراحی وایجادشبکه وارایه ی خدمات پهن باندبه000/000/10 مشترک است.

ویژگیهای اپراتور چهارم

مهمترین ویژگی اپراتور چهارم استفاده از فناوری فیبرنوری در انتقال اطلاعات است. این فناوری قادر است انبوهی ازاطلاعات را به شیوه ای امن تروباشکلی کارآمدتردرمقایسه باشیوه های سنتی انتقال دهد.

اپراتور چهارم بابهره گیری ازشبکه ی پهن باندفیبرنوری قادراست ضمن ارایه ی انواع سرویسهای متنوع وبه روز،ارتباطی پایدارومطمئن،باسرعت20 مگابیت برثانیه رابرای مشترکان به ارمغان آورد.

این شبکه قادراست انتقال انواع دیتااعم ازصداوتصویررانیزباکیفیتی بسیاربالابرای مشترکان خودفراهم کند.

مدیرعامل اپراتور چهارم می گوید: با راه اندازی شبکه دسترسی فیبرنوری،محتوای رسانه هاازتک بعدی وتک رسانه ای به محتوای چندبعدی وچندرسانه ای تبدیل می شود واین تغییر باعث تشدیدنیازکاربران به شبکه های باند پهن همچون شبکه هایFTTx می شود و این دور نیازمندی همچنان ادامه می یابد.

اقدامات انجام شده

رحماندوست می گوید: دیگر زمان آن رسیده است که ارتباطات کشور از تارهای مسی تنیده به دور خودخلاصی یابد و با تغییر فناوری از سیم مسی به فیبرنوری شاهد دگرگونی در دسترسی به ارتباطات درسراسر کشور باشیم.

وی معتقد است تنها با ایجادشبکه فیبرنوری است که دسترسی به اینترنت پرسرعت واقعی میسر می شود.

مدیرعامل اپراتور چهارم میگوید: تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک، تلویزیونهای کابلی،انجام بازیهای آنلاین با کیفیت خارق العاده، دانشگاههای مجازی، جهانگردی ازراه دور ، دریافت ومشاهده ی آنلاین ویدئوهای درخواستی، تلفن تصویری و ویدیوکنفرانس باکیفیت HD، دریافت فیلمهای سه بعدی برروی شبکه، دریافت تصاویرآنلاین باکیفیت بی نظیردرسراسرکشور از جمله سرویسهای قابل ایرایه در شبکه FTTx می باشد.

وی درخصوص اقدامات انجام شده دراین زمینه نیز می گوید: پس از صدور پروانه اپراتور چهارم از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از مشاوران داخلی و بین المللی به منظور طراحی شبکه دسترسی فیبرنوری در جغرافیای کشور دعوت گردید و بهترین گزینه ازمیان متقاضیان انتخاب و بلافاصله جمع آوری اطلاعات از مراکز 31 استان شروع شد.

وی معتقد است باهمه محدودیتهای داخلی و بین المللی ، عزمی ملی برای راه اندازی شبکه FTTx وجوددارد و با حمایتهای جدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش بینی می شود که فاز اول بهره برداری از این شبکه در نیمه دوم سال 1393 محقق شود.

 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو