دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

هزینه‌های سربار صدها شرکت کوچک مانع کاهش قیمت اینترنت

اينترنت

شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۸:۰۰


چرا فروش WIMAX کم است؟ این نشان می‌دهد قیمت‌ها بالاست. انتظار این است که هزینه ماهانه اینترنت برای هر کاربر، کمتر از10هزار تومان باشد، ولی هم‌اکنون اگر بخواهیم اینترنت 128 کیلو بیت اختصاصی بگیرید، حدود چند صد هزار تومان است. کدام خانواده ایرانی می‌تواند این هزینه را بدهد؟

وایمکس نیوز- پهنای باند و میزان آن، از جمله واژه‌های متداول در دنیای شبکه‌های رایانه‌ای است که به نرخ انتقال داده با یک اتصال شبکه ‌یا یک رابط‌ اشاره دارد. این واژه از جمله واژه‌های است که امروزه ‌بسیار گسترده در فضای رسانه‌ای به کار برده می‌شود.
به گزارش «تابناک»، باید گفت که کاهش بهای پهنای باند‌ و به دنبال آن اینترنت‌ قطعی است؛ این ‌شاید یکی از بهترین خبرهایی باشد که این روز‌ها به گوش می‌رسد. هرچند اعلام‌کنندگان این موضوع‌ بر سر میزان کاهش قیمت، نظر قطعی نمی‌دهند، ‌اصل موضوع را تأکید می‌کنند.
25 آذر ‌بود که وزیر ارتباطات در زمینه برنامه‌های وزارتخانه برای کاهش قیمت اینترنت گفته بود: «قصد داریم پهنای باند اینترنت را 20 تا 30 درصد به شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ارزان‌تر بفروشیم، به شرطی که نتیجه این ارزان شدن را مردم به عنوان مصرف‌کنندگان نهایی اینترنت احساس کنند‌».
پس از آن خسروی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر‌ با اشاره به دستور واعظی برای کاهش قیمت نرخ پهنای باند گفت: «به دلیل دستور شخص وزیر ارتباطات قطعا 20 درصد در نرخ پهنای باند کاهش خواهیم داشت‌».‌
همان روز وزیر ارتباطات در دومین دیدار آنلاین خود با مردم تأکید کرد: «درباره قیمت اینترنت نیز در نظر داریم از شرکت ارتباطات زیرساخت بخواهیم که فروش پهنای باند به شرکت‌های توزیع‌کننده اینترنت به مردم را حدود 25 درصد کاهش دهد و با همراهی مخابرات از شرکت‌های PAP بخواهیم قیمت فروش اینترنت به مردم را ارزان کنند‌».
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه این وزارتخانه برای کاهش 20 تا 30 درصدی قیمت فروش پهنای باند به شرکت‌های خصوصی تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: کاهش نرخ فروش پهنای باند به شرط ارزان‌فروشی شرکت‌ها خواهد بود.
اما هنوز خبری از صحبت‌ها نیست و جالب آنکه متولی این کار هم مشخص نشده و این در حالی است که برخی انجام‌ این کار را وظیفه زیرساخت می‌دانند و برخی وظیفه شرکت مخابرات، ولی محمد سلیمانی، وزیر سابق و نماینده مجلس نظر دیگری دارد.
سلیمانی در این باره به تابناک می‌گوید: به نظر من، اینها می‌خواهند همه را سر کار بگذارند. باید دید مشکل چیست و آن را حل کنیم. با تبلیغات و هیاهو و اینکه پهنای باند ما کمتر یا بیشتر است و با جنگ و جدل به جایی نمی‌رسیم. رسانه‌ها در این زمینه کم‌کاری می‌کنند. مشکل اساسی در این زمینه، قیمت و پول است.
وی افزود: کسانی که در این زمینه اظهار‌نظر می‌کنند، راه انحرافی می‌روند. مشکلات زیرساختی وجود ندارد. اگر بخواهیم پهنای باند کشور را پنج برابر کنیم،‌‌ دو هفته زمان نیاز است‌. با خرید تجهیزات و نصب آن در Get way‌ها این کار انجام می‌شود. زیر‌ساخت کشور پیشرفته است و چند هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور وجود دارد که هیچ کشوری در منطقه چنین امکاناتی ‌ندارد و خلاصه آنکه از نظر توانمندی و تخصص و هوش استعداد چیزی کم ندارم.
سلیمانی گفت: موضوع این است که تقاضا کم است. چرا ADSL فروش ندارد؟ مخابرات برای فروش ADSL مشکل دارد. چرا فروش WIMAX کم است؟ این نشان می‌دهد قیمت‌ها بالاست. انتظار این است که هزینه ماهانه اینترنت برای هر کاربر، کمتر از 10 هزار تومان باشد، ولی هم‌اکنون اگر بخواهیم اینترنت k 128 اختصاصی بگیرید، حدود چند صد هزار تومان است. کدام خانواده ایرانی می‌تواند این هزینه را بدهد؟
وی گفت: به جای اینکه مسئولان وزارتخانه و بخش خصوصی و دولت به دنبال این باشند که توپ را به زمین دیگری بیندازند، مشکل قیمت را حل کنند. از سبد هزینه‌های خانوار چقدر باید برای اینترنت و شبکه‌های اطلاعاتی هزینه کرد؟ نمی‌توان بیشتر از 4 درصد هزینه کرد. اگر قیمت به گونه‌ای باشد که اینترنت در سبد خانواده قرار بگیرد، مشکل تقاضا و ‌‌سرعت اینترنت هم حل خواهد شد.
نماینده تهران درباره برند‌سازی و تولید سرمایه در این بخش گفت: صد‌ها شرکت کوچک درست کرده‌اند که هزینه‌های سربار دارد. اگر اینترنت رایگان به این شرکت‌ها داده شود تا توزیع کنند، قیمت‌ها تغییر چندانی نخواهد کرد. وزراتخانه باید این مشکل را حل کند. باید چند اپراتور قوی بگذارند که بتواند سرمایه‌گذاری کند و مشترک بالایی جذب کند. مشکل افراد نیستند. ساختار نادرست است؛ بنابراین، باید ساختار را درست کرد.
وی در توضیح اینکه برخی نهاد‌ها اجازه تشکیل چنین ساختارهایی را نمی‌دهند، گفت: بعید می‌دانم. ما اصلا مشکل امنیتی نداریم.
 منبع:تابناک

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو