دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

عضو کارگروه فیلترینگ:

در فیلترینگ هوشمند می‌توان 80 تا 85 درصد فیلتر صفحه به صفحه را اجرا کرد

محمد‌ على اسفنانى

سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵:۰۰


عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه‌ی رایانه‌ای، گفت: نظر غالب کارشناسان و مسوولان در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه ای، این است که تا آنجایی که امکان پذیر است فضای مجازی محدود و مسدود نشود و اگر فضایی محدود می‌شود، با تشخیص 13 نفر از صاحبنظران این حوزه و با اکثریت آرا آن فضا فیلتر صورت گیرد.

وایمکس نیوز - محمدعلی اسفنانی در نشست تخصصی «مدیریت فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موبایل» که روز دوشنبه 19 آبان 1393 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: در حال حاضر حضور فضای مجازی در هر جامعه‌ای انکارناپذیر است و در شرایطی که در جامعه‌ی ما و دنیا وجود دارد نمی‌توانیم خود را بیگانه و مجزای از فضای مجازی بدانیم.
نماینده‌ی فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی در تشریح لزوم پیاده‌سازی فیلترینگ در کشور و نیاز به حفظ ارزش‌ها و بنیان‌های اجتماعی و مذهبی مردم، تاکید کرد: از فضای مجازی استفاده‌های چندگانه می‌شود و ما نمی‌توانیم بگوییم همه‌ی مباحث موجود در شبکه های اجتماعی موبایل دارای منفعت است. 

وی در  همین  راستا افزود: فضای مجازی، فضایی است که ما به عنوان یک جامعه‌ی اسلامی می‌توانیم استفاده بالایی از این فضا ببریم، گاهی بهترین تصاویر، متون، و تاثیربرانگیزترین صحنه‌ها را در این فضاها می‌بینیم. 

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شواری اسلامی در بیان معایب و آسیب‌های فضای  مجازی، ابراز  کرد: پس این فضا دارای منفعت نیز است و شکی بر قابلیت منفعت رسانی آن نیست، اما معایبی هم دارد. در رویارویی با این مضرات نمی‌توانیم بگوییم خود فرد، قدرت تشخیص دارد و حاکمیت وظیفه‌‌ای بر عهده ندارد، پس پالایش فضای مجازی بحث بدی نیست.
وی در ادامه اذعان داشت: فیلترینگ غیرمنطقی در فضای مجازی مانعی برای مباحث علمی است و در این خصوص باید متذکر شد که ما با مواردی در پالایش فضای مجازی برخورد می‌کنیم که محتوای مجرمانه دارند.
اسفنانی در ادامه با اشاره به نقش دولت‌ها در پالایش فضای مجازی، تصریح کرد: دولت‌ها سیاست‌های خود را بر اساس رویکرد دوم و این موضوع که فضای مجازی تا چه حد و به چه نحوی در جامعه‌شان قابل کنترل است، قرار می‌دهند.

نماینده‌ی مردم فریدن، فرویدون‌شهر و چادگان در این باره افزود: برخی از افراد تصور می‌کنند تا حرفی از فیلترینگ زده می‌شود، می‌خواهیم تمام فضای مجازی را فیلتر کنیم. نظر غالب کارشناسان و مسئولین در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه ای، این است که تا آنجایی که امکان پذیر است فضای مجازی محدود و مسدود نشود و اگر فضایی محدود می‌شود، با تشخیص 13 نفر از صاحبنظران این حوزه و با اکثریت آرا آن فضا فیلتر صورت گیرد.
عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای در بخشی دیگر از سخنان خود به بیان برخی گزارش‌های پلیس فتا اشاره و عنوان کرد: بر اساس گزارش پلیس فتا گاهی برخی از صفحات این شبکه ها تا 30 درصد محتوای مجرمانه دارند. در صورت نگاه تفکیکی به صفحات، بر اساس شدت و ضعفی که دارند، در بعضی از شبکه‌های اجتماعی 8 الی 9 درصد فساد اخلاقی دیده شده است. همچنین در زمینه اقتصادی و تجاری 93 درصد برندهای جهانی در فضاهای مجازی حضور دارند و نشان داده می‌شوند.
سخنگوی کمیسیون قضای مجلی با ضروری دانستن اجرای فیلترینگ معقول و هدفمند و اجرای پالایش نظام‌مند، به خطرات ناشی از عدم اجرای این مساله در کشور اشاره کرد و افزود: این که کار فیلترینگ و پالایش فضای مجازی در جامعه منطقی نیست، نمی‌تواند امر پذیرفته و معقولی در جهان امروز باشد زیرا به هر حال در فضای مجازی با انواع خطرات روبرو هستیم که برخی از آنان جبران ناپذیرند.
اسفنانی در پایان این نشست به فیلترینگ هوشمند اشاره کرد و گفت: در فیلترینگ هوشمند می‌توان 80 تا 85 درصد فیلتر صفحه به صفحه را اجرا نمود،‌ اما به دلیل تشابه برخی داده‌ها،‌ امکان فیلترینگ جامع وجود ندارد.

 

منبع : سیتنا


 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو