دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

در همایش ICT روستایی عنوان شد

درآمد دفاتر ICT روستایی از 240 هزار تومان به یک میلیون تومان افزایش می‌یابد

تیک نیوز

دوشنبه ۱۱ دی ۱۲۷۸ - ۰۰:۰۰:۰۰


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سهم توسعه ICT در تولید ناخالص داخلی در سال گذشته 8 هزار و 100 میلیارد تومان بود و طبیعتا افزایش تعداد دفاتر ICT روستایی به بهره‌مندی کشور از فناوری‌های پیشرفته منجر شده و در کنار آن وجود این دفاتر برای اداره مناسب کشور و کاهش هزینه و وقت موثر بوده است. <BR> <BR>


وایمکس نیوز- رضا تقی‌پور، در همایش خدمات فناوری ارتباطات و اطلاعات در روستا با بیان اینکه جهت‌گیری اصلی همایش کاربردی است، گفت:‌ امروز یک دفتر ICT روستایی یعنی یک مدرسه، دانشگاه، بانک، فروشگاه یا چند اداره در روستا و این واحدهایی است که همه مورد نیاز مردم در جوامع امروزی است.

وی افزود: امروز حدود 58 هزار روستا در کشور داریم که اگر بخواهیم در تک تک آنها شعبات مختلف بانکی و یا پستی ایجاد کنیم، بسیار سخت و هزینه‌بر است بنابراین دفاتر ICT روستایی نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند و راه چاره این است که با بهره‌گیری از ICT این فاصله‌ها را از بین ببریم.

او ادامه داد: محور اصلی همایش، ارتقای تعداد و تنوع این خدمات است و امیدواریم با بهره‌گیری از اندیشه‌های بالای اعضای هیات علمی، محورهای اصلی این همایش و موارد مورد توجه آن ارتقا یافته و این همایش منجر شود تا نتایج عملی با نگاه و رویکرد علمی به این همایش را داشته باشیم. به نحوی که بتوان به بسیاری از شعارهایی که امروز مطرح است جامه عمل پوشاند. قطعا توسعه دفاتر ICT روستایی می‌تواند خدمتگزاری به مردم را افزایش دهد.

وی تاکید کرد:‌ شکی نیست که هرچه سهم ICT در تولید ناخالص داخلی افزایش یابد سطح مدیریت و بهره‌وری در کشور ارتقا یافته و امیدواریم این همایش به این اهداف کمک کند.

او افزود: ‌ما باید این دفاتر را به صورت شبکه ببینیم؛ بحث شبکه‌سازی امروز مفهوم گسترده‌ای در دنیاست و بدون شبکه‌سازی بسیاری از کارها مشکل می‌شود؛ به عنوان مثال خودروسازی امروز صنعتی است که بیشترین سهم را در تولید دارد و همه این موضوعات با ICT بسیار قدرتمند شده و پیشرفت می‌کنند.

به گفته وزیر ارتباطات امروز بحث ارتباط‌رسانی به روستاها با باند پهن در برنامه بسیاری از کشورها وجود دارد اما این توفیق کم بوده و حتی بسیاری از کشورها و برخی کشورهای اروپایی به ما مراجعه می‌کنند که از تجارب دفاتر ICT روستایی ما استفاده کنند؛ این نشان می‌دهد که تا چه میزان دانش در این حوزه کم است و باید حلقه در توسعه دانش مدیریت که دفاتر ICT روستایی است را به زنجیر تبدیل کنیم.

وی با اشاره به برنامه پنجم و توجهی که به این برنامه شده است بیان کرد: امیدواریم با دانش بالاتر و مهارت بیشتر و هزینه کمتری در این حوزه پیشرفت و توسعه داشته باشیم.

وزیر ارتباطات با اشاره به موضوع خرید و فروش اینترنتی در کشور و با تاکید بر اینکه امروز خرید و فروش اینترنتی در کشور ما جریان دارد، بیان کرد: آمار بازار الکترونیکی پست از اواسط امسال نشان می‌دهد که یک میلیون و 100 هزار خرید و فروش اینترنتی داشته‌ایم.

به گفته او امروز 70 خدمت دولتی کامل به صورت الکترونیکی انجام می‌شود که در فازهای مختلف، برخی بیشتر است و این نشان می‌دهد که در کشور ما از نظر دانش و مدیریت اجرایی این ظرفیت وجود دارد و اگر همت شما عزیزان نیز باشد این کار با شدت و توسعه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: ‌اتفاق خوبی در سال گذشته شاهد بودیم که با پیگیری‌های انجام شده آیین‌نامه دفاتر پیشخوان خدمات دولت تصویب شد و امروز یکی از مسوولیت‌های شما استانداران محترم توسعه خدمات الکترونیکی از طریق این دفاتر است؛ همدلی و هم‌افزایی همه ادارات و دستگاه‌های اجرایی در این زمینه وجود داشته و باید باشد که این الزامی است که در این آیین‌نامه پیش‌بینی شده و همه دستگاه‌های اجرایی موظفند خدمات الکترونیکی از طریق این دفاتر ارایه دهند. تقی‌پور در بخشی از سخنان خود با اشاره به برنامه پنجم توسعه گفت: ‌ان‌شالله این برنامه به زودی شروع می‌شود و امیدواریم با توسعه کمی و کیفی در این دفاتر باشیم. وی گفت: ایجاد دفاتر ICT روستایی از طر‌ح‌های بزرگ ملی است که در طول چند سال گذشته با سرمایه‌گذاری وزارت ارتباطات و با مدیریت و همت همکاران در شرکت مخابرات ایران، شرکت پست و پست بانک ایران به مرحله اجرا رسیده است.

به گفته وزیر ارتباطات، یکی از مهم‌ترین اهداف این همایش استفاده از دیدگاه اندیشمندان کشور در یافتن چالش‌های موجود و تجزیه و تحلیل آن و هموارسازی مسیر توسعه با راهکارهای مناسب برای بهره‌وری این حوزه پیشران توسعه یعنی ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش روستایی کشور است.

افزایش دفاتر ICT روستایی 9 هزار و 922 دفتر

ناصر یوسف‌پور، رییس همایش و رییس هیات عالی نظارت بر ایجاد و بهره‌برداری دفاتر روستایی در این همایش با بیان اینکه سمیناری نیز در خرداد ماه سال گذشته در این رابطه برگزار شد، بیان کرد: این همایش توام با تغییر نگرش و رویکرد برگزار می‌شود زیرا تا مرداد ماه سال گذشته هدف رسیدن به تعداد بیشتری از دفاتر بود اما از سال گذشته از نظر بهره‌برداری و ارایه خدمات مناسب در این دفاتر گام برمی‌داریم و دفاتر به‌عنوان پیشخوان دولت در روستاها محسوب می‌شوند.

وی عنوان کرد: در سمینار سال گذشته تعداد این دفاتر 8 هزار و 700 دفتر بود که امروز به 9 هزار و 922 دفتر افزایش یافته و حدود 74 دستگاه از طریق این دفاتر ارایه خدمت می‌کنند و این‌ کارها با هماهنگی پست‌، پست بانک و مخابرات انجام می‌شود.

او با بیان اینکه متوسط درآمد این دفاتر 240 هزار تومان در ماه است که پیش‌بینی درآمد برای این دفاتر یک میلیون تومان است، افزود: حدود 47 درصد از روستاییان به‌صورت مستقیم تحت پوشش این دفاتر قرار گرفتند و حدود 34 درصد هم به صورت غیرمستقیم و این دفاتر نزدیک 81 درصد جمعیت روستایی کشور را تحت پوشش قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه حدود 30 درصد جمعیت کشور روستایی است، گفت: توجه و نگاه مجلس و دولت به بهره‌برداری از این دفاتر برای عدالت اجتماعی و بهره‌مندی روستاییان از این دفاتر چشمگیر است. نگاه در جهان این است که پهنای باند به این دفاتر رسانده شود. در حالی که این توفیق در ایران ایجاد شده و با مصوبه‌ای که در برنامه پنجم نیز دیده شده، دفاتر در کنار ارتباط مخابراتی که از قبل وجود داشت از ارتباط اینترنتی خوب هم بهره‌مند خواهند شد و می‌توانند با برنامه‌ریزی مناسب خدمات‌شان را ارایه دهند.

یوسف‌پور با بیان اینکه دفاتر توانسته‌اند حدود 10 هزار شعبه بانکی را در اختیار روستاییان قرار دهند بیان کرد: نگاهی که در رابطه با این دفاتر وجود دارد نگاه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره موجب شده فرصت‌های مختلف و متقاضیان این دفاتر افزایش یابد.

وی افزود: در این دفاتر بیشتر از ظرفیت‌های سخت‌افزاری استفاده می‌شد ولی از سال گذشته رویکرد دفاتر را به استفاده بهینه‌تر از امکانات نرم‌افزاری سوق دادیم که این توفیق بسیار خوب است و ثبت نام دانشگاه‌ها موضوعات مرتبط با هدفمندی یارانه‌ها، ارایه مبالغ تلفن همراه و ثابت و غیره از طریق این دفاتر انجام می‌شود.

وی افزود: حدود 270 میلیارد تومان رسوب نقدینگی در این دفاتر است و حدود 2 میلیون 900 هزار حساب بانکی در این دفاتر ایجاد شده و حدود 90 میلیون مرسوله پستی از این دفاتر ارسال و دریافت می‌شود.

یوسف‌پور با بیان اینکه با هدایت و حمایت دولت امیدواریم از این پتانسیل‌ها استفاده بیشتری کنیم و با کمک شما بزرگواران برای سلامت الکترونیکی در این روستاها نهایت استفاده را ببریم، عنوان کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام شده روستاییان امیدواریم بتوانند از بازار الکترونیکی نهایت استفاده را کنند و برای آموزش الکترونیکی و آموزش از راه دور پتانسیل‌های خوبی وجود دارد و همه اینها باید کمک کند تا دولت الکترونیکی را در کشور و به‌ویژه در روستاها جاری و عملیاتی کنیم.

او با بیان اینکه در کنار زیرساخت‌های عمومی باید فرهنگ‌سازی نیز صورت گیرد بیان کرد: دستگاه‌ها باید از ارایه خدمات فیزیکی به ارایه خدمات از طریق الکترونیکی و بستر ICT روی آورند که این توام با آموزش نیروی انسانی است.

 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو