یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

روند تکامل ویندوز را در یک گالری مشاهده کنید

ويندوز

شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳:۰۰


از زمان عرضه اولین نسخه از ویندوز تا به حال چیزی حدود 30 سال گذشته است. مدت زمان زیادی است و بدون شک تغییرات بسیار زیادی هم در ظاهر و هم در عملکرد این سیستم عامل محبوب اتفاق افتاده است.

وایمکس نیوز - اولین نسخه از ویندوز در 20 نوامبر 1985 و به عنوان یک پوسته گرافیکی سیستمی برای MS-DOS عرضه شد. مایکروسافت توانست به کمک ویندوز، بیش از 90 درصد از بازار رایانه های شخصی را در دست داشته باشد. این روند تا سال 2012 و پس از عرضه اندروید هم ادامه داشت. البته اندروید یک سیستم عامل چند پلتفرمه است و ویندوز تا قبل از عرضه ویندوز 7 کاملا مجزا از ابزارهای دیجیتال مانند تلفن های هوشمند به حساب می آمد. در ادامه با ما همراه باشید تا با هم نگاهی به سیر پیشرفت سیستم عامل محبوب مایکروسافت در 30 سال گذشته تا به حال بیندازیم.

ویندوز 1.0

1.0

همان طور که گفتیم اولین نسخه از ویندوز با نام تجاری ویندوز 1.0 در بیستم نوامبر 1985 عرضه شد. این نسخه در واقع پوسته ای گرافیکی برای MS-DOS بود. شاید ظاهر این ورژن خیلی ابتدایی به نظر برسد اما در ویندوز 1.0 بود که بسیاری از استانداردهایی که در حال حاضر نیز از آنها استفاده می شود معرفی شدند. استانداردهایی نظیر منوهای drop down، کلیک کردن و اسکرول بارها. پشتیبانی از ویندوز 1.0 در سال 2001 و ده سال پس از تاریخ عرضه آن متوقف شد.

 

ویندوز 2.0

2.0

نسخه دوم ویندوز در دسامبر 1987 معرفی شد. مهم ترین قابلیتی که به این ورژن اضافه شده بود، پنجره هایی بودند که می توانستند روی هم قرار بگیرند. همین قابلیت باعث شد اپل از مایکروسافت به خاطر تقلید از ظاهر سیستم عامل آنها شکایت کند که البته رای دادگاه به نفع مایکروسافت صادر شد. ویندوز 2.0 که می توانست بدون هارد درایو اجرا شود محبوبیتی بیش از نسخه اول ویندوز به دست آورد.

 

ویندوز 3.0

3.0

در ویندوز 3.0 بود که کم کم المان های ظاهری شناخته شده ویندوز معرفی شدند. این نسخه در سال 1990 به بازار عرضه شد و برای اولین بار کاربران شاهد بهبود چشمگیر عملکرد کلی سیستم عامل مایکروسافت بودند. ویژگی های جدیدی مانند پشتیبانی از CD-ROM و کارت صدا نیز برای اولین بار در نسل سوم ویندوز به آن اضافه شدند. جالب است بدانید نصب ویندوز 3.0 تنها به 5 مگابایت فضا روی هارد احتیاج داشت و برنامه هایی مانند notepad، ویرایشگر متنی به نام write و بازی solitaire نیز از ابتدا روی آن نصب بودند.

 

ویندوز 95

95

سال 1995 یکی از محبوب ترین قابلیت های ویندوز یعنی دکمه استارت به آن اضافه شد. ویندوز 95 که گرافیکی ترین سیستم عامل مایکروسافت تا آن زمان به حساب می آمد ویژگی های جدیدی مانند taskbar و windows explorer را نیز در اختیار کاربران قرار می داد. ویندوز 95 با قیمت 19.95 دلار و روی دیسک های فلاپی به فروش می رسید. همچنین اینترنت اکسپلورر نیز بعدها به عنوان یک افزونه به ویندوز 95 اضافه شد.

 

ویندوز 98

98

شاید بتوان ویندوز 98 را یکی از موفق ترین نسخه های سیستم عامل ویندوز مایکروسافت نامید که تا همین چند سال پیش هم در بعضی اداره ها و نهادهای داخل کشور از آن استفاده می شد. مایکروسافت در این نسخه از ویندوز بهبودهایی را در عملکرد سیستم عامل ایجاد کرده بود و حالا کاربران می توانستند اینترنت اکسپلورر را به صورت پیش فرض در اختیار داشته باشند. همچنین یک سال بعد (یعنی در سال 1999) windows 98 SE نیز به بازار عرضه شد که تعدادی از مشکلات نسخه اولیه در آن بر طرف شده بود. از دیگر قابلیت های ویژه ویندوز 98 هم می توان به برتامه disk Cleanup، تنظیمات دستگاه های USB و قابلیت استفاده از چند مانیتور اشاره کرد.

 

ویندوز ME

ME

ME که در واقع کوتاه شده Millennium Edition یا نسخه هزاره بود در سپتامبر 2000 و در اصل برای کاربران خانگی عرضه شد و برای کاربران تجاری نسخه ای با نام ویندوز 2000 عرضه شده بود. ویندوز ME همیشه زیر سایه ویندوز 98 قرار داشت و نتوانست محبوبیت خاصی پیدا کند. به همین دلیل هم بود که یک سال بعد با نسخه جدید ویندوز جایگزین شد. ویندوز ME دارای سریعترین زمان بوت شدن بود اما بسیاری از برنامه های ویژه MS-DOS توسط آن پشتیبانی نمی شدند.

 

ویندوز XP

xp

شاهکار مایکروسافت که با آن تصویر زمینه پیش فرض تپه های سر سبز هوش و حواس کاربران را می برد و در اکتبر 2001 وارد بازار شد. ویندوز XP را می توان محبوب ترین سیستم عامل مایکروسافت نامید و هنوز پس از گذشت نزدیک به 14 سال از عرضه آن بسیاری از کاربران در سرتاسر جهان از آن استفاده می کنند. بهبوهای بسیار گسترده، وجود نسخه های متفاوت برای کاربران خانگی و تجاری باعث فراگیر شدن ویندوز XP شده بودند.

 

ویندوز ویستا

vista

ویندوز ویستا یک فاجعه به تمام معنا بود. مایکروسافت پس از مدت ها تاخیر و تعویق سر انجام در سال 2007 ویستا را روانه بازار کرد اما بسیاری از کاربران ترجیح دادند همچنان به XP وفادار باقی بمانند. ویستا بیش از هر چیزی به ویژگی ظاهری جدیدی که مایکروسافت آن را Aero می نامید متکی بود. اما ظاهر شفاف پنجره ها و بروزرسانی های مداوم برای بهبوبد کارایی سیستم هم  نتوانستند ویستا را نجات دهند. همین اتفاق باعث شد ردموندی ها بسیار سریع به فکر جایگزین کردن آن باشند.

 

ویندوز 7

7

ویندوز 7 بازگشتی شکوهمند برای مایکروسافت بود. آنها جزئیات اضافه و بلا استفاده ویندوز ویستا را حذف کردند و به خط XP برگشتند. ویندوز 7 در سال 2009 به بازار عرضه شد و تمرکز اصلی آن بر روی افزایش سرعت، بهبود عملکرد و دادن تجربه ای بی نقص به کاربران بود. آمار فروش ویندوز 7 بسیار عالی بود و پیش فروش آن توانست رکورد فروش ویستا در 17 هفته اول را پشت سر بگذارد.

 

ویندوز 8

8

مایکروسافت تصمیم گرفت در سال 2012 منوی استارت دوست داشتنی ویندوز را با مدلی متفاوت و کاشی مانند تعویض کند. ویندوز 8 برای دستگاه های لمسی بهینه شده بود و ظاهری بسیار شبیه به ویندوز ویستا داشت. با وجود به روزرسانی ها، ویندوز 8 نتوانست محبوبیت ویندوز 7 را تکرار کند و به همین دلیل نسخه 8.1 از سوی مایکروسافت ارائه شد و در آن شاهد حضور مجدد منوی استارت بودیم.

 

ویندوز 10

10

آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز مایکروسافت که قصد دارد نه تنها تمامی مشکلات موجود در نسخه قبلی را بر طرف کند، بلکه می خواهد تمام دستگاه های ویندوزی مانند رایانه های شخصی، تبلت ها، تلفن های هوشمند و حتی Xbox را زیر یک سقف جمع کند. باید دید مایکروسافت می تواند موفقیت نسخه هایی مانند XP و 7 را در این ورژن نیز تکرار کند یا خیر.

 

منبع : مجله سخت افزار

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو