یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳

رویکرد کارشناسان حوزه آی تی :

تبدیل تهدیدات خارجی به فرصت دردوران پساتحریم با تقویت استارتاپ ها

فناوري

چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷:۰۰


یکی از فعالان و کارشناسان ارشد عرصه فناوری اطلاعات گفت: برای تبدیل تهدیدات به فرصت ها در دوران پساتحریم در حوزه آی تی ، باید زمینه توسعه استارتاپ ها را فراهم آورد و تقویت شرکت های بزرگ را در دستور کار قرار داد.

وایمکس نیوز - حسین اسلامی روز چهارشنبه به تشریح اهم فعالیت های شرکت های داخلی و برنامه های عملیاتی آنها برای رفع تهدیدات حضور رقبای قدرتمند خارجی اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاری در استارتاپ ها باید از طریق شرکت های بزرگ انجام گیرد.
استارتاپ یک سازمان کوچک دانش بنیان است که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار تکرارپذیر و مقیاس پذیر برای ورود و تسخیر بازار فعالیت می کند.
وی بیان کرد: سرمایه گذاری در استارتاپ ها، ابزارهای مهم برای بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندیهای این حوزه به خصوص متخصصان فعال است و با این اقدام شرکتهای داخلی قدرت ایستادگی در برابر فشارهای رقبای خود را پیدا می کنند.
این کارشناس ارشد حوزه فناوری اطلاعات بر لزوم تبدیل تهدید به فرصت تاکید و بیان کرد: برخی از شرکت های IT برای رقابت با شرکت های خارجی، حدود 2 سالی است که به سراغ راه اندازی و تقویت استارتاپ ها رفته و یا مراکز نوآوری راه اندازی کردند.
اسلامی تاکید کرد: اگر نیروهای متخصص، مجرب و صاحب ایده این حوزه، حمایت نشوند، این افراد یا کارمند شرکتهای بین المللی می شوند و یا زمینه مهاجرت آنها به کشورهای قدرتمند برای کار در شرکت های بین المللی فراهم می شود.
این متخصص فناوری اطلاعات گفت: شرکت های فعال بین المللی با پرداخت های مناسب، سیستم مدیریتی پیشرفته و تجربیات چندین دهه، صنعت ما را در بخش های مختلف به خصوص سرمایه انسانی تهدید می کنند.
وی برلزوم اقدامات جدی برای رفع این مشکل تاکید کرد و گفت: پرداخت صرف حقوق و مزایا، سبب ماندگاری افراد متخصص نخواهد شد، بلکه باید راه حل های مناسبی را تعیین و اجرا کرد تا این تهدید به فرصت تبدیل شود.
اسلامی، تهدید دوم را ورود شرکت های فعال بین المللی به حوزه بازار شرکت های داخلی اعلام کرد و گفت: شرکت های داخلی با ورود مجموعه های بین المللی، نمی توانند همانند گذشته فعال باشند و احتمالا از محدوده فعالیت آنها کاسته خواهد شد. 

اجازه ندهیم شرکت های فعال داخلی، کوچک و ناتوان شوند
اسلامی با بیان اینکه اجازه ندهیم شرکت های داخلی کوچک و ناتوان شوند، افزود: مسوولان و دست اندرکاران باید بااقدامات سنجیده و برنامه ریزی صحیح، زمینه توسعه شرکتهای داخلی را فراهم کنند.
وی گفت: ما انتظار داریم دولت راه ورود و حضور شرکت های بین المللی حوزه IT به داخل کشور را، مرحله به مرحله و با درایت، هوشمندی باز کند. در غیر اینصورت، بخش عهده ای از بازارهای داخلی در اختیار رقبا قرار می گیرد.
این کارشناس ارشد فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه اگر با هوشمندی بازارها روی رقبا خارجی باز شود، شرکت های داخلی می توانند خود را بروز و توانمند کنند، افرود: با این اقدام، شرکت های فناوری اطلاعات در جایگاه مناسب قرار می گیرند، کشور هم از حضور خارجی ها منتفع می شود و هم اجازه نمی دهیم موضوعات مهمی مانند اشتغال، آسیب ببیند.
اسلامی به راهکارهای مقابله با تهدیدات رقبای خارجی دردوران پساتحریم، اشاره کرد و گفت: راهکار اول، مقاومت در برابر رقبا است که با این گزینه خیلی موافق نیستم، راه دوم، حمایت و پشتیبانی از حضور شرکت های خارجی است که با شرایط فعلی، نادرست است و راهکار بعدی، تغییر وضعیت موجود شرکت های داخلی است که باید متناسب با این پدیده نوظهور، خود را تغییر دهند تا بتوانند حضوری موفق در بازارهای داخلی و حتی منطقه ای داشته باشند.
وی ادامه داد: به این موضوع که تعرفه های بالا برقرار شود تا شرکت های بین المللی امکان حضور در کشور را نداشته باشند، اعتقاد ندارم و اتفاقی که برای صنعت خودرو افتاد ، اصلا نباید در صنعت IT رخ دهد. 

توسعه مراکز تحقیق و پژوهش لازمه انتقال دانش و تکنولوژی
اسلامی بر لزوم توسعه مراکز تحقیق و پژوهش در شرکتهای داخلی، تاکید کرد و گفت: توسعه اینگونه مراکز، لازمه انتقال دانش و تکنولوژی است و باید در این زمینه اقدامات جدی انجام گیرد.
این کارشناس فناوری و اطلاعات اظهار کرد: اگر مراکز تحقیق و پژوهش در شرکت های داخلی نهادینه شود، آرام آرام پیشرفت می کنیم و به اهداف خود دست خواهیم یافت.
وی، بازگشت ایرانیان متخصص و صاحب ایده به کشور را یکی از راهکارها برای برون رفت از این وضعیت نامساعد دانست وگفت: حضور آنها مفید و سازنده است و این افراد می توانند تجربیات و اندوخته های خود را در اختیار شرکت ها قرار دهند.
وی بر ارتقای کیفیت محصولات و امکان مشارکت با شرکتهای خارجی تاکید کرد و گفت: تعامل بیشتر با شرکت های بین المللی قبل از حضور جدی آنها در ایران و تقویت شرکت های بزرگ داخلی، دو اقدام مهمی است که باید انجام شود. 

خودداری از راهکارهای مقطعی و غیراصولی برای مقابله با وضعیت پساتحریم
اسلامی تاکید کرد که از راهکارهای مقطعی، غیراصولی و غیرکارشناسی برای مقابله با وضعیت پساتحریم در صنعت فناوری اطلاعات، اصلا نباید استفاده کرد.
وی افزود: راه حل های قبل در این حوزه معمولا مقطعی، کوتاه مدت و غیر استراتژیک بوده و اینگونه راه حل ها معمولا نتایج مثبتی به همراه ندارند. در واقع باید از خلاقیت و نوآوری استفاده کنیم تا به موفقیت های بزرگی دست یابیم.
این متخصص فناوری اطلاعات، همبستگی صنفی را موضوع مهم دیگری دانست که باید مورد توجه شرکت های داخلی قرار گیرد و گفت: صنف IT از صنف های ضعیف اما رو به رشدی است که نیاز به تقویت بیشتر دارند. 

حضور موثر شرکت های داخلی در بازارهای خارجی
وی بر حضور موثر شرکت های داخلی در بازارهای خارجی تاکید کرد و گفت: برخی از شرکت های فناوری اطلاعات داخلی به این موضوع مهم پرداخته اند اما سایر شرکت های این حوزه، از آن غافل هستند.
اسلامی مشارکت شرکتهای داخلی با مجموعه های بین المللی را یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با تهدیدهای حضور شرکت های بین المللی در حوزه IT اعلام کرد.
این کارشناس فناوری اطلاعات در ادامه گفت: شرکت های بین المللی ذائقه سنجی شرکت های داخلی را ندارند و شرکت های داخلی باید قدر این فرصت را بدانند.
وی با اشاره به اینکه شرکت های داخلی حوزه it را بخوبی معرفی نکرده ایم، گفت: دیگران با توانمندی ها و ظرفیت های شرکت های داخلی، آشنایی ندارند.
اسلامی اظهار کرد: برخی از شرکتهای این حوزه، حضوری فعال در نمایشگاههای بین المللی دارند تا توانمندی خود را به نحو مطلوب معرفی و با دیگران ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: سهام دار شدن، همکاری و تعامل با شرکت های خارجی تجربه گران سنگی است که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است و فعالیت مشترک کمی با شرکت های بین المللی قوی، داریم. 

استفاده از تکنولوژی و دانش غربی ها برای توسعه فعالیت های حوزه IT
اسلامی برلزوم استفاده از تکنولوژی و دانش غربی برای توسعه فعالیت های حوزه ITتاکید کرد و گفت: برخی از کشورهای آسیایی با انتخاب این استراتژی توانسته اند به موفقیت های ارزشمندی دست یابند.
این کارشناس فناوری اطلاعات گفت: هرچند این کار، سختی زیادی دارد اما شدنی و دست یافتنی است و مسوولان باید با اتخاذ تدابیر لازم، شرایط را برای تحقق این اقدام مهم فراهم کنند.
اسلامی گفت: در شرایط فعلی نمی توانیم برخی از محصولات سخت افزاری چون لپ تاب و تلفن همراه هوشمند را در داخل تولید کنیم، اما می توانیم خطوط تولید آنها را در کشور راه اندازی و شرایط را برای انتقال دانش و تکنولوژی کنیم.

 

منبع : ایرنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو