محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، طي سخناني در جلسه تخصصي مرکز الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت، فناوري اطلاعات به ويژه فضاي مجازي را يک پديده مهم و اثرگذار در دنيا دانست و گفت: ما بايد اين فناوري را در تمام برنامه هايمان لحاظ کنيم.
وايمکس نيوز - در پنجمين جلسه از گفت و گوهاي راهبردي مرکز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، واعظي با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله بيان کرد: اگر بتوانيم هدف گذاري درستي انجام دهيم و به عقايد و ارزش هاي ديني و توانمندي هاي بومي مان پايبند باشيم اين پروژه جواب خواهد داد.
وي ادامه داد: فناوري و اطلاعات در دنياي امروز تحولاتي ايجاد کرده است که نمي توانيم آنها را ناديده بگيريم، چراکه انقلابي که در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات به وجود آمده، بر روي عرصه هاي ديگر هم تاثير گذاشته است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات همچنين با اشاره به اينکه امروز بسياري از حوزه هاي مختلف تحت تاثير اين فناوري هستند، افزود:اگر در گذشته کشاورزي و صنعت به تنهايي در جوامع نقش آفريني مي کردند، امروز ICT با غالب شدن بر عرصه هاي معيشتي کشورها، زيرساخت هايي براي بهبود اين روش ها نيز فراهم کرده است.
وي با تاکيد بر اينکه ما در دهه گذشته با پديده اي به اسم فضاي مجازي مواجه شده ايم که به نوعي امتداد فضاي واقعي محسوب مي شود، اظهار کرد: در دنياي امروز هر آنچه که در دنياي واقعي تاثيرگذار است در دنياي مجازي هم تاثير گذار است.
واعظي در ادامه گفت: ما نبايد با اين پديده همچون اجدادمان برخورد کنيم. در گذشته سعي بر اين بود که با پديده جديدي که در دنيا رايج بوده و وارد کشور مي شده مقابله کنيم و چون توان اين ايستادگي را نداشتيم مجبور مي شديم تا منفعلانه در مقابل آن تسليم شويم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، با اشاره به توجه ويژه مقام معظم رهبري به موضوع فضاي مجازي، گفت:حدود چهار سال پيش مقام معظم رهبري با تشکيل جلسات متعدد کارشناسي و بحث در اين مورد تصميم گرفتند تا شورايي تحت عنوان «شوراي عالي فضاي مجازي » براي رصد اين فضا و همچنين تصميم گيري در اين حوزه تشکيل بدهند.
وي افزود: مقام معظم رهبري معتقد هستند که نظام بايد همان گونه که توجه، عنايت و سرمايه گذاري ويژه اي در طول 13 سال گذشته به مساله هسته اي داشته است، به مساله فناوري اطلاعات نيز داشته باشد و اين امر بايد در تمام برنامه ريزي هاي کشور لحاظ گردد.
واعظي افزود: استراتژي کشورهاي سلطه گر عوض شده است. اگر تا ديروز از امکانات نظامي براي تسلط بر کشورها استفاده مي کردند، امروز با فناوري و شبکه هاي مجازي اين کار را انجام مي دهند.
وي با بيان اينکه به گفته مقام معظم رهبري اين ابزار تنها در دست دشمنان نيست، ادامه داد: ما هم اين ابزار را در اختيار داريم و از آنجايي که ما کشوري هستيم با سابقه فرهنگي بسيار خوب و در حوزه سياست در دنيا حرف براي زدن داريم، ميتوانيم از اين ابزار به خوبي استفاده کنيم تا قدرت نرم ما باشد.
واعظي با تاکيد بر اينکه اگر قرار است با مشکلات موجود مقابله کنيم، ناچار هستيم از اين تکنولوژي استفاده کنيم،گفت: من معتقد هستم که قدرت نرم ايران بالا است و ما مي توانيم تاثير گذار باشيم.
واعظي ادامه داد: متاسفانه در گذشته به اين حوزه توجه نشده و نيازي هم به توسعه و تمرکز بر روي آن احساس نمي شده است. ولي نگاه اين دولت به مساله فناوري زيربنايي است و خوشبختانه از طرف رهبري و مجلس هم حمايت مي شود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه سخنانش با بيان اينکه بايد از فرصت ها براي توانمندسازي جامعه استفاده کرد و تهديدها را به حداقل رساند، اظهار کرد: فضاي مجازي پيامد هاي مثبت و منفي دارد که هم فرصت و هم تهديد محسوب مي شوند.
وي با بيان اينکه بايد براي کاربران فرهنگ سازي شود،افزود:يکي از مشکلات ما و برخي کشور هاي ديگر اين است که ابزار وارد جامعه مي شود درحالي که هنوز فرهنگ سازي صورت نگرفته است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: فرهنگ سازي وظيفه همه نهادها محسوب مي شود. براي مثال آموزش و پرورش، رسانه ها و مساجد بايد هم زمان بر روي اين مساله کار کنند.
وي در پايان با اشاره به موضوع توافق هسته اي و نتايج حاصل از آن، گفت: من به عنوان کسي که عمرم را در سياست خارجي گذاشته ام، به نتيجه حاصل از توافق هسته اي افتخار مي کنم و معتقدم ملت و نظام ما بايد به داشتن اين افراد افتخار کنند.
منبع : ايسنا