وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران با وزير ارتباطات روسيه نيکلاي نيکي فوروف ديدار و بر همکاريهاي مشترک درزمينه ICT تاکيد کرد.
وايمکس نيوز - به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دراين ديدار دکتر واعظي گفت: روابط ايران و روسيه در بخش سياسي، امنيتي، اقتصادي و ICT در حال گسترش است و جمهوري اسلامي ايران آمادگي تبادل نظر در همه بخشها را با کشور روسيه دارد.
وي با اشاره به برگزاري اجلاس بريکس درمسکو اظهار کرد: در رابطه با کاهش انحصار مديريت اينترنت در جهان رايزني هاي خود را با کشور روسيه وکشورهاي موافق شکست انحصار، ادامه خواهيم داد و در قالب ITU و جلسات WSIS با هم تعامل و مذاکرات خوبي خواهيم داشت.
واعظي با بيان اين که اجلاس بريکس در مسکو باب جديدي را پيش روي کشورها قرار مي دهد افزود اواسط ماه دسامبر در نيويورک در سازمان ملل براي سرنوشت انحصار اينترنت تصميم گيري خواهد شد.
واعظي ادامه داد: کشورهايي که معتقدند اينترنت نبايد انحصاري باشد بسيار زياد هستند و حتي بسياري از کشورهاي اروپايي نيز به دليل اتفاقات سالهاي گذشته از اين مسئله حمايت مي کنند.
وزير ارتباطات بر همکاري در زمينه تحقيقات و توسعه( R&D) تاکيد کرد و ادامه داد: در ايران سالي 200هزار نفر در حوزه ICT فارغ التحصيل مي شوند و در بسياري از کشورهاي مطرح در حوزه ICT مديران برجسته بخش IT ايراني هستند که دراين ميان، مي توانيم با همکاري يکديگر از محصول فکر و انديشه آنها، براي توليد محصول استفاده کنيم.
وي بر اهميت امنيت اطلاعات براي همه کشورها تاکيدکرد و ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران و کشور روسيه مي تواند در اين زمينه از تجربيات يکديگر استفاده کنند و امنيت اطلاعات را براي شهروندان، بالا ببرند.
واعظي با اشاره اينکه شرکتهاي روسيه در رابطه با شبکه هاي اجتماعي توفيقات خوبي بدست آورده اند ادامه داد: ايران به دنبال آن است که شبکه هاي اجتماعي داخلي خود را تقويت کند.
وي بر اهميت موتورهاي جستجو تاکيد کرد و گفت: در اين نشست با وزير ارتباطات روسيه توافق کرديم تا موتور جستجوي يان دکس در ايران دفتر داشته باشد و بتواند به مردم سرويس بهتر ارائه دهد.
وزير ارتباطات خاطر نشان کرد: ما نيز آمادگي داريم در رابطه با خط و زبان فارسي از طريق موتور جستجوي يوز و پارسي جو همکاري هاي دو جانبه با روسيه، داشته باشيم.
دکتر واعظي تصريح کرد: از جمله موضوعات مهم مورد بحث دراين ديدار، اينترنت اشياء، مديريت داده هاي عظيم، نسل پنجم موبايل و شهر هوشمند است که در زمينه همکاري هاي دو جانبه فعاليت خواهيم داشت.
وي درپايان اظهار کرد: در رابطه با همکاريهاي پستي، دو کشور ايران و روسيه مراودات زيادي با يکديگر دارند و قصد داريم در زمينه تجارت الکترونيک، همکاريهاي بيشتري داشته باشيم.