یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

دبیر کارگروه فیلترینگ صحبت‌های دو وزیر دولت را تکذیب کرد

اعلام فشار برای فیلتر شبکه های اجتماعی، جوسازی است

فيلترينگ - امنيت

یکشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹:۰۰


معاون قضایی دادستان کل کشور سخنان دو وزیر کابینه یازدهم در مورد فشار برای فیلتر شبکه های اجتماعی در زمان انتخابات را تکذیب کرد.

وایمکس نیوز - هفته گذشته ابتدا محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد برای اختلال در اینترنت و فیلتر شبکه های اجتماعی در ایام انتخابات، از سوی برخی نهادها فشارهایی وارد شد.

وی گفته بود بحث در این زمینه در شورای عالی فضای مجازی صورت گرفت و البته وزیر ارتباطات ادعا کرد این نهادها را برای برقرار ماندن ارتباط پیام رسان های اینترنتی قانع کرده است.
پس از اظهارات وی که چندبار نیز تکرار شد، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز روز سه شنبه و در آیین اختتامیه جشنواره رسانه های دیجیتال اعلام کرد وزرا در مقابل فیلترینگ ایستاده اند و به تایید سخنان همکارش در وزارت ارتباطات پرداخت.
این سخنان روز گذشته اما بی پاسخ نماند و با واکنش دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی و معاون قضایی دادستان کل کشور مواجه شد و عبدالصمد خرم آبادی این صحبت ها را جوسازی خواند.
خرم آبادی در مصاحبه با تسنیم گفت: فشاری برای فیلتر شبکه های اجتماعی به کسی وارد نشده است و اگر وزیر ارشاد چنین سخنی گفته باشد قطعا جوسازی کرده است.
معاون قضایی دادستان کل کشور در در واکنش به قسمت دیگری از سخنرانی وزیر ارشاد گفت: اینکه وزیر ارشاد گفته است «نمی توان جلوی تکنولوژی ایستاد» این هم مغالطه است و از جنس ادبیاتی است که دست اندرکاران رژیم پهلوی برای بدبین کردن مردم از مراجع عظام تقلید به کار می بردند.خرم آبادی گفت: اگر مخالفان وزیر ارشاد در کارگروه با تکنولوژی شبکه های اجتماعی مخالف هستند پس چرا بر فعالیت شبکه های اجتماعی داخلی تاکید دارند و چندین  نامه در مورد تقویت شبکه های بومی به دولت نوشته اند؟
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور گفت: به نظر من کسی جلوی تکنولوژی ایستاده که به رغم وظیفه ذاتی که در قبال  تقویت شبکه های اجتماعی بومی دارد به وظیفه اش عمل نکرده و کم کاری او باعث شده مردم ناچار به استفاده از  شبکه های اجتماعی صهیونیستی شوند. خرم آبادی تصریح کرد: اختلاف  با وزیر ارشاد بر سر نفس شبکه های اجتماعی نیست  بلکه موضوع  اختلاف، برخی شبکه های اجتماعی خارجی هستند که قوانین کشور را رعایت نمی کنند. ایشان و همفکرانشان در کارگروه، طرفدار شبکه های اجتماعی قانون شکن بوده و مخالف برخورد با آنها هستند.
معاون دادستان کل بیان داشت: هیچ کشوری اجازه نمی دهد شبکه های اجتماعی که قانون شکنی می کنند در فضای مجازی  آن کشور فعالیت کنند ولی در کشور ما به خاطر حمایت غیرقانونی برخی دولتمردان، بعضی شبکه های اجتماعی که قوانین کشور را نقض می کنند و به بستری برای ارتکاب جرایم سازمان یافته تبدیل شده اند، به راحتی و بدون هرگونه محدویتی فعالیت دارند.
خرم آبادی تاکید کرد: فعالیت در فضای مجازی یک کشور اگر توام با عدم رعایت قوانین کشور باشد، به منزله اشغال کشور است و دادستانی کل و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قصد دارند فضای مجازی کشور را از تحت سلطه، اشغال و نفوذ بیگانگان خارج کنند اما عده ای مخالف هستند.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: استقلال کشور در فضای مجازی با تقویت شبکه های اجتماعی داخلی و الزام شبکه های خارجی به تبعیت از قوانین کشور تحقق می یابد.
خرم آبادی تاکید کرد: فعالیت موفق شبکه های اجتماعی خارجی مرهون کمک ها و حمایت های دولت های آنهاست اما در کشور ما دولت نه تنها هیچ حمایتی از شبکه های اجتماعی داخلی نمی کند بلکه حتی هزینه پهنای باند داخلی را به قیمت اینترنت خارجی از آنها می گیرد و این هزینه زیاد باعث شده که شبکه های اجتماعی داخلی نتوانند با شبکه های خارجی رقابت کنند. از طرفی اگر شبکه های اجتماعی داخلی کوچکترین تخلفی بکنند فورا با آنها برخورد می شود درحالی که جلوی برخورد با شبکه های خارجی را می گیرنـد؛ در واقع برخی طرفدار بستن سنگ ها و رها کردن سگ ها هستند و به این موضع خود در ملاء عام افتخار هم می کنند.
وی گفت: ان شاء الله به زودی با تقویت شبکه های اجتماعی داخلی و الزام بیگانگان به تبعیت از قوانین کشور، به اشغالگری، سلطه و نفوذ شبکه های اجتماعی صهیونیستی در کشورمان خاتمه خواهیم داد.
معاون دادستان کل کشور ابراز امیدواری کرد وزیر ارشاد نیز به جای حرف های تفرقه انگیز به وظیفه ذاتی خود مبنی بر حمایت از شبکه های اجتماعی بومی عمل کنند. 
 
منبع : فناوران

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو