ايران و فرانسه همکاري رسمي خود را در زمينه فناوري اينترنت اشياء با پوشش سراسري شبکه ملي اطلاعات، آغاز کردند.
وايمکس نيوز- با امضاي قرارداد همکاري ميان دو شرکت فناوري ايراني و فرانسوي، طرح تجاري ارائه خدمات اينترنت اشياء در کشور آغاز شد.
اين همکاري که ميان يکي از اپراتورهاي ارتباطات ثابت (FCP ) و يک شرکت فرانسوي صورت گرفته است، براي اولين بار، ايران را بر لبه تکنولوژي جديدترين دستاوردها در حوزه فناوري اطلاعات قرار ميدهد.
همزمان با گسترش شبکه اينترنت اشياء (IoT) در جهان، عملاً شهروندان ايراني نيز اين فرصت را بدست ميآورند که همچون ساير کشورهاي پيشرفته از خدمات نوين اين شبکه استفاده کنند.
هدف از اين همکاري، ايجاد زيرساخت ارتباطي LPWAN براي ارتباط اشياء با يکديگر در سطح ملي بر بستر شبکه ملي اطلاعات اعلام شده تا از اين طريق با در اختيار قرار دادن اولين شبکه اينترنت اشياء (IoT) به کليه اشخاص حقيقي و حقوقي امکان ارائه خدمات بر اين بستر، فراهم شود.
اينترنت اشياء، امکان اتصال تمامي دستگاهها که از طريق سنسورها هوشمند شده و با محيط پيرامون خود در تعاملند را بر بستر اينترنت و اينترانت براي کاربران فراهم ميآورد.
از جمله ويژگيهاي فناوري LPWAN، توان مصرفي پايين براي اشياء است که سبب افزايش طول عمر باتري آنها ميشود. طول عمر باتري تا 10 سال، نرخ انتقال پايين، گستردگي پوشش و استفاده از باند فرکانسي آزاد از ويژگيهاي فناوري LPWAN است که استفاده از آن را در برخي از کاربردها از جمله اندازهگيري هوشمند و مديريت ناوگانهاي حمل و نقل، خواندن ميزان کارکرد کنتور آب، برق و گاز از راه دور و صدها مورد ديگر ممکن ميکند.
شرکت فرانسوي که قرار است در ايران فعاليت کند، اکنون در 30 کشور جهان در زمينه اينترنت اشياء (IoT) با ايجاد شبکهاي مبتني بر فناوري LPWAN فعال است و در نظر دارد شبکه بينالمللي فوق را تا سال 2018 در بيش از 60 کشور جهان توسعه دهد.
منبع: مهر