معاون مشتريان شرکت مخابرات ايران با اشاره به امکان انتقال ديتا با سرعت بالا تا يک گيگابيت بر ثانيه توسط فيبر نوري و تجهيز يک ميليون نقطه به اين سرويس، از تلاش براي تجهيز ساير نقاط تا پايان امسال خبر داد.
وايمکس نيوز- داوود زارعيان درباره فيبر نوري توضيح داد: فيبر نوري بستر انتقالي است که در آن امکان انتقال ديتاي پرسرعت بالا از گيگابيت وجود دارد. يعني اگر تاکنون اينترنت نهايتا 80 مگابيت بر ثانيه سرعت داشت، با فيبر نوري اين امکان وجود دارد که سرعت تا هزار مگابيت يا يک گيگابيت بر ثانيه به مشتري تحويل داده شود.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه نياز مردم به استقاده از خدمات اينترنتي در عرصههاي بانکداري، سرگرمي، تجارت، ويديو و فيلم بيشتر ميشود، شرکت مخابرات تصميم گرفت توسعه اينترنت بر بستر فيبر نوري را فراهم کند. بر اين اساس مخابرات از سال گذشته توسعه زيرساختها را شروع کرد که اخيرا با حضور معاون اول رييسجمهور، يک ميليون بستر يا زيرساخت مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
معاون مشتريان شرکت مخابرات ايران با اشاره به تجهيزات لازم براي تبديل کابل مسي به فيبر نوري بيان کرد: براي يک ميليون مشترک زيرساختهاي اوليه فراهم شده که بايد کامل شود. اين تجهيزات شامل سيمکشي در داخل مکانها اعم از منازل و مکانهاي تجاري است که بايد تامين شود. ساير تجهيزات براي اين يک ميليون هم بايد فراهم و به تدريج واگذار شود.
زارعيان در ادامه گفت: در حال حاضر فيبر نوري در قالب بستههاي با سرعت بالا، متناسب با نياز مشترکان و حجم مشخص در پورتال شرکت مخابرات ايران موجود است. مشترکان ميتوانند با مراجعه به پورتال شماره تلفن خود را وارد کرده، اگر براي آنها بسترسازي شده بود اقدام به ثبتنام کرده و بلافاصله دريافت سرويس براي آنها شروع ميشود.
وي درباره نحوه ارائه سرويس به مشترکاني که فيبر نوري براي آنها ارائه نشده، توضيح داد: مشترکاني که سرويس فيبر نوري را دريافت نکردهاند ميتوانند به پورتال مراجعه کرده و با وارد کردن شماره تلفن درخواست خود را ثبت کنند و در نوبت قرار بگيرند. اين درخواست رايگان بوده و نيازي به مراجعه حضوري به مخابرات نيست. اولويت با مشترکاني است که نياز بيشتري به اينترنت پرسرعت دارند از جمله دانشگاهها، مراکز آموزشي و تجاري و اين افراد در اولويت هستند. پس از آن به سمت منازل مسکوني ميرويم.
معاون مشتريان شرکت مخابرات ايران با بيان اينکه هزينهاي که واگذاري اينترنت پرسرعت دارد، همان هزينه ADSL است، افزود: اما طبيعتا مشترک نيازمند مودم و تجهيزات الکترونيکي در داخل منازل است که با توجه به فاصله و متراژ منازل هزينهاي را در حدود 300 تا 500 تومان در بر دارد. بنابراين مشترک براي تبديل کابل مسي به فيبر نوري تا در منازل هزينهاي نميپردازد و تنها هزينه سيمکشي داخل منازل و مودم را متقبل ميشود.
زارعيان همچنين درباره لزوم تعويض مودمها اظهار کرد: مودمهاي قبلي مخصوص ADSL، مودمهاي ظرفيت پايين هستند و بايد براي فيبر نوري مودمهاي جديد خريداري شود که معمولا در مکانهاي تجاري امکان اينکه با يک مودم تعداد زيادي به صورت بيسيم استفاده کنند، وجود دارد.
وي خاطرنشان کرد: سرمايهاي که سال گذشته براي تبديل کابل مسي به فيبر نوري براي يک ميليون انجام شد، 1200 ميليارد تومان است. ما در حدود چهار ميليون و 600 هزار مشترک داريم که اميدواريم به همان نسبت سرمايهگذاري انجام شود و بنا داريم بخش عمدهاي از کار امسال انجام شود.
شبکه دسترسي بر پايه فيبر نوري (FTTH) تحت عنوان تانوما از دوشنبه چهارم ارديبهشت در هشت شهر به صورت رسمي افتتاح شد. اينترنت پرسرعت براي دانلود فيلم و نرمافزار، تلفن تصويري، مشاهده برنامههاي زنده تلويزيوني با کيفيت HD و 4K، بانکداري الکترونيک، بازي و خريد آنلاين، آموزش و پزشکي از راه دور و اينترنت اشيا از جمله سرويسهاي قابل ارائه به صورت همزمان بر بستر فيبر نوري است.
منبع: ايسنا