یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

مشاور مدیر عامل شرکت مبن نت در امور فنی:

وایمکس امن ترین فناوری بدون سیم

تیک نیوز

دوشنبه ۱۱ دی ۱۲۷۸ - ۰۰:۰۰:۰۰


وایمکس تنها فناوری بدون سیمی است که در طراحی استاندارد آن از ابتدا ملاحظات فنی امنیتی در نظر گرفته شده است.

وایمکس نیوز – رضا علی بلندی، مشاور مدیر عامل شرکت ارتباطات مبین نت در امور فنی با بیان این مطلب گفت: انتقال اطلاعات و داده ها در فناوری وایمکس به صورت رمز شده رد و بدل می شود چراکه سیستم رمزنگاری فناوری وایمکس از طریق الگوریتم AES-CCM پیاده سازی شده و نیز طول کلید 128 بیتی دارد.
وی افزود: مکانیزم های احراز هویت ایستگاه فرستنده و دستگاه گیرنده در وایمکس به گونه ای است که مانع از دزدی اطلاعات توسط شخص ثالث می شود.
علی بلندی در توضیح چگونگی عملکرد مکانیزم های امنیتی در فاصله بین فرستنده و گیرنده گفت: در واقع چون تمامی اطلاعات از منبع تا مقصد به صورت رمزنگاری شده منتقل می شوند، در صورتی که به هر طریقی حتی در هوا این اطلاعات شنود شود برای دریافت کننده اطلاعات قابل فهم نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که میزان امنیت شبکه بدون سیم وایمکس در مقایسه با شبکه های سیمی باند پهن ADSL چگونه است، گفت: در فناوری XDSL مساله امنیت از ابتدا دغدغه طراحان استاندارد نبوده است، بنابراین اگر کسی زوج سیم را شنود کند به اطلاعات غیر رمز شده دسترسی پیدا می کند.
به گفته علی بلندی در حالت کلی سیستم های سیمی در مقایسه با سیستم های بدون بدون سیم امن ترند اما این برتری سیستم های سیمی منوط به حفاظت دقیق از سیم هاست. بنابر این اگر عامل کنترلی دقیقی برای حفاظت و حراست از سیم ها وجود نداشته باشد دیگر ارسال اطلاعات از طریق سیم مزیت چندانی محسوب نخواهد شد.
مشاور مدیر عامل شرکت ارتباطات مبن نت در امور فنی در مورد امکاناتی که از طریق فناوری وایمکس می توان ارایه کرد، گفت: از فناوری وایمکس برای ارایه سرویس های تلفن ثابت، Voip، اینترنت، تلفن همراه و شبکه های اختصاصی مجازی استفاده کرد.
وی افزود: با اینکه از طریق فناوری وایمکس می توان تلفن همراه نیز ارایه داد اما ارتباط تلفنی بدون سیم از طریق وایمکس تنها توسط گوشی های مخصوص امکانپذیر است در نتیجه در دنیا با اقبال چندانی از سوی اپراتورها و مردم مواجه نبوده است.
علی بلندی در مورد راه اندازی شبکه های اختصاصی مجازی ( VPN) توسط فناوری وامکس در کشور گفت: هم اکنون برخی از بانک ها از جمله بانک تجارت، بانک پاسارگاد و بانک ملت از سرویس VPN با فناوری وایمکس استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه سرویس وایمکس در بانک های کشورمان به عنوان سیستم پشتیبان مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: شرکت مبین نت به سازمان ها یا مراکزی که می خواهند از شبکه مجازی اختصاصی ( VPN) استفاده کنند این اطمینان را می دهد که هیچ گونه مشکلی برای استفاده این سرویس به عنوان سرویس اصلی وجود ندارد.
وی افزود: اینکه بانکی بخواهد VPN را به عنوان سرویس اصلی انتخاب کند تنها به نوع طراحی بانک ها مربوط می شود.
علی بلندی در پاسخ به این سوال که مبین نت بر چه اساسی امنیت شبکه های مجازی اختصاصی را که از طریق فناوری وایمکس این شرکت ارایه می شود را تضمین می کند، گفت: شرکت ارتباطات مبین نت در طراحی شبکه خود از استانداردی به نام Nist Spesial Publication 800-127 که توسط موسسه ملی استاندارد آمریکا نوشته شده استفاده کرده است.
وی افزود: اینکه مبین نت از ابتدا شبکه خود را بر اساس استاندارد مذکور طراحی کرده است علت این است که یکی از اهداف شرکت ارایه شبکه اختصاصی مجازی به بانک هاست.
به گفته وی تفاوت شرکت مبین نت با سایر ارایه دهندگان وایمکس در این است که مبین نت تنها شرکتی است که برای ارایه خدمات تجاری بر اساس استاندارد مذکور طراحی شده است.
گفتنی است استانداردSpesial Publication 800-127  یک نسخه آزمایشی برای ایجاد حداقل ضریب امنیت مورد نیاز در شبکه وایمکس برای استفاده های تجاری است کهتوسط موسسه ملی استاندارد آمریکا منتشر شده و استانداری اجباری نیست.
 
تفاوت نسل سوم موبایل و وایمکس
مشاور مدیر عامل شرکت مبن نت در امور فنی در مورد تفاوت های نسل سوم موبایل و وایمکس گفت: مدل تجاری شبکه های نسل سوم به گونه ای است غالبا بر روی Voice تمرکز دارند به این معنی که سرویس اصلی یا پایه در این فناوری که ارزان ترین سرویس محسوب می شود همان تبادل Voice است و سایر سرویس های ارایه شده در این فناوری از جمله دیتا سرویس ارزش افزوده به شمار می آیند.
وی افزود: از طرفی در فناوری وایمکس تمرکز اصلی روی دیتا ست بنابر این انتقال دیتا در شبه وایمکس ارزان ترین سرویس خواهد بود.
وی در توضیح اینکه اگر سرویس اصلی فناوری دیتا باشد یا Voice چه تفاوتی می کند، گفت: اگر سرویس اصلی فناوری Voice باشد و بخواهیم روی شبکه مذکور به صورت نامحدود دیتا ارایه کنیم ضمن اینکه مقرون به صرفه نخواهد بود مشکلات فنی ظرفیتی نیزایجاد خواهد کرد.
علی بلندی گفت: نمونه هایی از مشکلات فنی ظرفیتی در کشوهای توسعه یافته در شبکه های AT&T ، O2 وVerizon که می خواستند به صورت نامحدود سرویس های دیتا ارایه کنند اتفاق افتاده است.
وی افزود شاید ذکر این نکته نیز جالب باشد که دلایل افزلیش تقاضا برای انتقال دیتا از طریق شبکه های نسل سوم موبایل ارایه انواع گوشی های جدیدی مانند IPHONE ونیز ایجاد سایت های اجتماعی مانند Face Book بود که همگی اینها کاربران را ترغیب به تبادل دیتا می کرد.
وی گفت: به دلیل بروز مشکلات فنی ظرفیتی و نیز برای ارضای نیازهای کاربران مذکور دنیا به سمت فناوری نسل چهارم (LTE) حرکت کرد، بنابراین به نظر نمی رسد استفاده از فناوری نسل سوم برای تبادل دیتا و تکرار تجربه کشورهای توسعه یافته منطقی باشد.
 
 
 
 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو