یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

چشم انداز اینترنت ایران با حضور اپراتورچهارم

چهرقاني

دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۵:۰۰


باگذشت 20 سال از ورود اینترنت به ایران، مهمترین شیوه دسترسی به اینترنت ، کدام است؟

وایمکس نیوز- اگرچه آمار ارایه شده از سوی مرکز متما نشان میدهد که دسترسی به اینترنت از طریق گوشی های تلفن همراه بیشترین میزان کاربران را به خود اختصاص داده، اما نگاه منطقی بیانگر آن است که این شیوه ی دسترسی قابلیتهای لازم برای انجام فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را ندارد و عمدتا برای ارتباطات آنی ودسترسی های کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین به نظر می رسد، دسترسی به اینترنت به شیوه دایال آپ ، کماکان پیشتاز ارتباطات مجازی در میان ارتباطات ADSL ، وایمکس ، فیبرنوری و دیگر روشهای موجود در ایران است.
از سوی دیگر مشکلات ناشی از دسترسی های موجود به اینترنت سبب شده است که کاربران از رضایت چندانی ازنحوه دسترسی به فضای مجازی برخوردار نبوده و همواره بدنبال شیوه ای پایدار برای انجام امور ارتباطی خود باشند.
در طول سالهای گذشته آنچه به عنوان اصلی ترین مشکل دسترسی به اینترنت از سوی کارشناسان حوزه IT مطرح گردیده، نبود زیرساختهای ارتباطی مناسب بوده و راه حل ارایه شده ، ایجاد شبکه‌های پرظرفیت فیبرنوری در لایه دسترسی بوده است.
 شبکه‌هایی که در گذشته درلایه‌های شهری، بین استانی و بین الملل مورد استفاده قرار گرفته و امروزه اقتصادی‌ترین شیوه انتقال دیتا در این لایه ها محسوب می‌شود.
کارشناسان میگویند: ایجاد بستر فیبر‌نوری در لایه دسترسی می‌تواند علاوه بر آن که نیاز روزافزون کاربران به پهنای باند را برطرف نماید می‌تواند کمک کند تا این لایه ی ذاتاً انحصاری، رقابتی‌ گشته و منافع کاربران هرچه بیشتر تامین گردد.
مهمترین اتفاقی که درتحقق این امر شاهد بوده ایم، درک این نیاز حیاتی برای فضای مجازی کشور از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارایه پروانه فعالیت به شرکت ایرانیان نت بعنوان اپراتور شبکه دسترسی با فناوری فیبرنوری در کشوربوده است که درطول سالهای اخیرجای خالی آن به شدت حس می شد وجامعه با احساس نیازشدید منتظر آن بود.
به نظر می رسد مزایای حاصل از شبکه دسترسی با فناوری فیبرنوری برای کاربر انتهایی کاملا روشن است، زیرا این شبکه می‌تواند پهنای باندگسترده و قابلیت اطمینان بالا نسبت به شبکه هایی که از ADSL یا کابل به عنوان فناوری زیرین خود استفاده می‌کنند عرضه نماید.   
کارشناسان می گویند: سرعت دانلود از اینترنت باشبکه دسترسی فیبرنوری Mbps 100 یعنی حداقل ده برابر اتصالات ADSL است. اگر چه میزان دسترسی به آن را قوانین کشور تعیین میکند اما همین تمایز، گزینش دسترسی با شبکه فیبرنوری رابرای کاربران به شدت تسهیل میکند.  به شرط آنکه به زودی شاهد راه اندازی این شبکه در سراسر کشور باشیم.
جامعه مجازی کشور چشم انتظار تحقق وعده های مسئولین وزارت ارتباطات و مدیران اپراتورچهارم در ایجاد شبکه دسترسی با سرعت وامنیت مناسب در زمان مقرر است.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو