یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

اینترنت گران قیمت آمریکا

اينترنت

شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۰:۰۰


اوضاع اینترنت در کشور ما همیشه معلوم الحال و ثابت است. قیمت بالا ، سرعت و کیفیت پایین. به طوری که اگر اندکی تغییری در جهت پیشرفت و بهبود این وضعیت رخ بدهد ، تا مدتی طولانی نقل محافل و انجمن های بررسی اینترنت می شود.حالا اگر بشنویم که اینترنت در کشوری مانند آمریکا که حداقل در زمینه سرعت و کیفیت حرفی برای گفتن دارد، دارای قیمت مناسبی نیست ، دیگر وای به حال ما!

وایمکس نیوز - دسترسی به اینترنت در جوامع مدرن و زندگی های شهری تبدیل به یک نیاز ابتدایی شده است. در طی 5 سال گذشته ، درصد افرادی که معتقند بدون دسترسی به اینترنت از کارهای خود عقب مانده یا از خدمات مورد نیازشان محروم میشوند ، به مقدار زیادی افزایش داشته است اما آنطور که آمار نشان می دهد توانایی جامعه برای برخورداری از این خدمات در سال های اخیر کاهشی 3 درصدی داشته است. بر اساس مطالعات اخیری که توسط یکی از شرکت های آمریکایی خدمات پهن باند انجام شده است ، در سال 2013 میلادی ، 70 درصد از شهروندان آمریکایی دسترسی به اینترنت پر سرعت خانگی داشته اند اما این مقدار در حال حاضر به 67 درصد کاهش پیدا کرده است.  گوشی های هوشمند و اینترنت موبایل ، اندکی این شکاف را پوشانده اند ، اما اینترنت موبایل هیچ گاه نمیتواند جایگزین اینترنت خانگی شده و اصولا برای این کار هم در نظر گرفته نشده. قیمت بالا و محدودیت های ترافیکی شدید در کنار ناپایداری و نوسان کیفی به عنوان مانعی بزرگ ، بسیاری از کاربران را از استفاده از اینترنت همراه منصرف میکند. البته از عجایب روزگار است که در کشور ما ، آنقدر قیمت اینترنت "به طور کلی" بالا است که تعرفه های اینترنت موبایل در مقایسه با اینترنت های خانگی نه تنها گران تر بلکه بعضا به صرفه تر هم هستند! بعضی از کاربران اینترنت موبایل را کاملا جایگزین اینترنت خانگی شان کرده اند همچنین اپراتور های موبایل هم رسما وارد رقابت با سرویس دهنده های ثابت شده و با قیمت های ناچیز سرعتی به مراتب بیشتر از آنها را ارائه میکنند. گرچه این رقابت و به طبع آن افزایش تعداد کاربران اینترنت همراه به قیمت کاهش کیفیت و سرعت خدمات آنها تمام شده است. 

طبق بررسی کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) آمریکا ، میانگین هزینه ماهیانه خدمات اینترنت در سال 2010 میلادی 40.68 دلار بوده است. این کمیسون معتقد است که قیمت این خدمات در مقیاس جهانی قابل توجیه و ارزان است ( وزیر ارتباطات ایران هم بر همین عقیده است!) اما سازمان جهانی همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) با بررسی پکیج های اینترنت با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه و بالاتر ، آمریکا را دومین کشور گران قیمت در این زمینه معرفی میکند. در سال 2014 میلادی قیمت سرویس های با سرعت 15 مگابیت بر ثانیه و بالاتر ، بیشتر از میانگین سال 2010 اندازه گیری شده است. این آمار نشان می دهد که سرعت میانگین در حال افزایش است اما قیمت خدمات نیز بجای کاهش ، روند رو به رشد داشته است.شرکت های اینترنتی آمریکا برای طیف خاصی از مشتریان سرویس های ارزان قیمتی موسوم به "Internet Essentials" را با هزینه ماهیانه 10 دلار در نظر گرفته اند. اما شرایط بهره مندی از این سرویس ها به قدری دشوار است که عملا استفاده از آنها توجیه پذیر نیست. به عنوان مثال این گونه سرویس ها تنها برای قشر کم درآمد در نظر گرفته شده اند یا برای افرادی که واجد شرایط شرکت در برنامه های حمایتی دولت هستند. البته از این گونه سرویس ها داخل کشور هم به وفور یافت می شود، اینترنت پر سرعت 16 مگابیت بر ثانیه با ترافیک ماهیانه 1 گیگابایت و کمتر و ترافیک اضافی حدود چهار هزار تومان به ازای هر گیگابایت. این گونه سرویس ها بیشتر شبیه محصولات اشانتیون هستند که عملا کاربردی نداشته و صرفا برای تبلیغات محصولات اصلی استفاده می شوند. با روند کنونی ، کاهش قیمت خدمات اینترنتی را باید به کل فراموش کرد و تنها باید امید به افزایش سرعت و کیفیت بست شاید بتوان این خدمات را به ارزش واقعی شان خریداری کرد.

منبع : مجله سخت افزار

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو