از سال 2003 که سپاهیان ائتلاف به سرکردگی آمریکا صدام را سرنگون کردند، گشایشی در صنعت تلفن همراه و دسترسی اینترنتی عراق پدید آمد و به خصوص شکوفایی خاصی در کردستان عراق رخ داد.
وایمکس نیوز - البته کردستان عراق ده سال پیش از ورود نیروهای خارجی کمابیش استقلال یافته بودند و بخش مخابراتی خاص خودشان را اداره میکردند. در واقع این منطقه پس از پایان جنگ نخست خلیج فارس در سال 1991 با حمایت غرب در عمل نوعی استقلال برای خود دست و پا کرده بود و با جذب سرمایهگذاران خارجی کمابیش وضعیت امن و مطلوبی نسبت به سایر جاهای عراق ایجاد کرده بود و در آن خبری از بمباران و کشتارهای روزانه نبود.
صنعت مخابرات کردستان عراق همراه با سایر بخشها مثل صنعت نفت حالت شکوفایی پیدا کرده است و دستخوش درگیریهای جناحی موجود در بقیه عراق نیست. در سایر نواحی عراق ضعف خدمات دادهای و مسدودسازی بسامدهای ارتباطات سیار توسط نظامیان به منظور مقابله با ستیزهجویان همچنان به چشم میخورد و نارضایی مردم عراق را درپی داشته است.
خدمات تلفن همراه نخستین بار در سال 1999 با تاسیس آسیاسل راهاندازی شد که نخستین شرکت تلفن سلیمانیه بود. این شرکت دارای 8.5 میلیون کاربر در سراسر عراق است.
شرکت کورک متعلق به برادر زاده مسعود بارزانی، رییس جمهوری کردستان عراق نیز در سال 2001 تاسیس شد و دارای 3 میلیون کاربر است. این در حالی است که شرکت زین کویت از اکتبر گذشته در این منطقه آغاز به کار کرده است
هر یک از این شرکتها در سال 2007 برای تمدید پروانه بهرهبرداریشان 1.25 میلیارد دلار پرداخت کردند. البته شرکتهای مخابراتی کردستان عراق نیز مانند شرکتهای سایر نواحی از وجود انحصار در شبکه فیبر نوری شکایت دارند.